Výborná švestková marmeláda se skořicí a citrónem
Recept ještě nebyl hodnocenVynikající švestková marmeláda, krásně vonící po skořici, by vám ve spíži dozajista neměla chybět. Přípravu zvládnou i začátečníci. Použijete ji jako náplň do buchet,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vynikající švestková marmeláda, krásně vonící po skořici, by vám ve spíži dozajista neměla chybět. Přípravu zvládnou i začátečníci. Použijete ji jako náplň do buchet,…
Jednoduchý, lahodný a osvěžující dezert připravíme během chvilky ze švestek. Stačí je ochutit cukrem, skořicí a citronovou šťávou a zapéct v troubě. Dezert podáváme…
Jste-li milovníky moučníků, které nemají zrovna silnou vrstvu těsta, jste tu správně. Na větším plechu bude těsto tak akorát tenké a pokryje ho bohatá vrstva tvarohové…
Jste-li milovníky moučníků, které nemají zrovna silnou vrstvu těsta, jste tu správně. Na větším plechu bude těsto tak akorát tenké a pokryje ho bohatá vrstva tvarohové…
Švestky s mákem jsou osvědčená klasika, kterou máme rádi. Tentokrát ale použijeme bílý mák, který koláč ozvláštní výraznou oříškovou chutí. Lahodnou chuť tvoří i skořice…
Nadýchané kynuté koláčky posypané zlatou drobenkou chutnají jako od babičky. Náplň připravíme z máku a švestek, které společně chutnají báječně. Místo švestek můžeme…
Tento sladký dezert připravíme na grilu. Lahodné sladké ovoce obalíme v kokosovém mléce, skořicovém cukru a grilujeme tak, aby cukr zkaramelizoval. Dezert ještě ozdobíme…
Tento lahodný švestkový džem s čokoládou a lískovými oříšky, který si sami připravíte, budou milovat děti i dospělí. Má mnoho způsobů využití, ať už na palačinky, na…
Žemlovka či také zemlbába je oblíbené sladké jídlo, které nás přenese do dětství. V této žemlovce vynecháme tvaroh a k jablkům přidáme i hrušky. Můžeme také přidat rum,…
Pokud si rádi zpříjemníte ráno dobrými lívanci, vyzkoušejte i tuto zdravější variantu. Lívance z pohankové a celozrnné mouky ochutíte javorovým sirupem a špenátem. Díky…
Tento ovocný nákyp si jistě oblíbíte. Těsto je nadýchané a voní po vanilce, skořici a ořeších. Uvnitř se skrývá šťavnaté ovoce, hrušky mají navíc díky grilování úžasnou…
Jáhly jsou velmi dobře stravitelné a zdravé. Můžeme si z nich připravit tento lahodný a zdravý dezert. Jáhlový krém podáváme ozdobený plátky jablek, goji a praženými…
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou…
Podzimní dny nám jistě zpříjemní klasická kombinace jablek, skořice, ořechů a tvarohu, která k sobě skvěle ladí. Šťavnatý podzimní koláč chutná výborně a jeho příprava…
Z křehkého vinného těsta obvykle připravujeme vánoční cukroví, skvěle ale chutnají i tyto lahodné košíčky. Náplň košíčků tvoří lískooříšková pomazánka a šťavnatá směs…
Nadýchaná a šťavnatá jablečná buchta je časově nenáročná. Při podávání můžete být kreativní a z moučníku vykrojit například kolečka, která dozdobíte podle vlastního…
Muffiny z celozrnné mouky s nastrouhanými jablky jsou dobrým tipem na zdravou svačinku. Jablka zajistí, že těsto bude vlačné a šťavnaté a dlouho vydrží, ovšem pokud…
Müsli je oblíbenou součástí snídaňových rituálů. Křupavé zapékané müsli si můžete snadno připravit i doma. Ovesné vločky s ořechy stačí promíchat s kořením, medem a po…
Pokud máte rádi jablka pečená v županu, vyzkoušejte rychlejší variantu. Jablka smažená v těstíčku se skořicí jsou výbornou alternativou k lívancům a hodí se jako snídaně…
Ovesné vločky do našeho jídelníčku přináší mnoho benefitů. Připravte si s námi na podzim tuto lahodnou a křupavou ořechovou směs. Zapečené vločky, kousky oříšků, med,…
Jablka v karamelu s mandlemi jsou lahodnou kombinací sladkosti a křupavosti, která dokonale zvýrazňuje přírodní chuť jablek. Karamelový obal dodává jablkům bohatou,…
Ovocný pečený čaj je lahodný nápoj, který kombinuje bohatou chuť pečeného ovoce a aromatického koření. Při přípravě se používá čerstvé nebo sušené ovoce, které se pomalu…
Veganská strava není vůbec tak nudná a asketická, jak by se mohlo z povzdálí jevit. Ovesná kaše v tomto pojetí může být velmi pestrá, chutná a lahodná. Navíc nadupaná…
Tyto řezy jsou lahodným dezertem, který spojuje svěží chuť jablek, jemnost tvarohu a vůni skořice. Tento jednoduchý, ale výborný dezert je ideální pro odpolední posezení…
Francouzský sýr brie miloval už císař Karel Veliký, i když na něm málem zničil to nejlepší!
5 nápadů, jak využít zbytky po Velikonocích: Z beránka připravte kuličky cake pops nebo pohár trifle, z mazance chlebový pudink
Holandský tygří chléb je křupavý a ještě vás dostane svým vzhledem. Takhle jednoduše se dělá