Tvarohovo-jabkové lasagne
Recept ještě nebyl hodnocenNajprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto.Rozdělíme ho na tři díly a vyválíme tenké pláty.Pláty posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná jablka, posypeme…
Bublanina je nejjednodušší způsob jak upéci bez větší námahy chutný ovocný moučník. Použitím různých druhů ovoce upečeme pokaždé jinou dobrotu. Pokud bublaninu zpestříme…
Křehké rohlíčky z těsta, ovoněného skořicí a pomerančovou kůrou, po upečení plníme lahodným krémem z másla a Nutelly. Rohlíčky na závěr zdobíme tmavou a bílou…
Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Cukr přidávám po částech, stačí dvakrát. Po dobu šlehání připravíme jablka. Omytá a zbavená jadřinců nakrájíme na slabé…
Do mísy dejte prosátou mouku se špetkou soli a cukrem, do důlku nadrobte droždí a zalejte vlahým mlékem. Asi za 5 minut, až droždí vzejde, přidejte vše ostatní a…
Očištěná neloupaná jablka a hrušky pokrájíme na větší kostky a dáme do pekáče. Přidáme pokrájený oloupaný citron, skořici a hřebíček dle chuti a cukr. Rozinky nebo…
Lívanečky nemusí být jen tradiční kynuté. Udělejte si tentokrát zdravější snídani a zkuste lívance z ovesných vloček. Do těsta se přidává banán, tudíž je samo o sobě…
Ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny, přidáme olej (dělala jsem v robotu), pak už vařečkou vmícháme mrkev a zbylé sypké suroviny. Nakonec vmícháme sníh z bílků…
Jako kořeněné nápoje jsou u nás známé zejména ty svařákového typu. V zahraničí pak jsou velmi oblíbené nápoje založené na chuti skořice, hřebíčku, kardamomu a dalším…
Trdelníky se rozšířily z venkovských poutí i do měst a všude jsou oblíbené. Ale není nad to, udělat si svůj trdelník doma a ochutit si ho podle svého. Množství podle…
Jednoduché a velice dobré jsou čokoládové kuličky s prachem z lyofilizovaných malin. Mohou být skvělým domácím mlsáním a stejně dobrou službu vykonají jako komponenty…
Že by vás kombinace jablek a máku nenapadla? Chyba, tato kombinace potěší vaše chuťové pohárky. Křehké máslové těsto se rozplývá na jazyku a jablka zajišťují vláčnost a…
Jablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Pišingry jsou slepované oplatky, zákusky či cukroví s čokoládovou polevou. V tomto receptu máme máslové těsto s medem, které po upečení zdobíme dvoubarevnou čokoládovou…
Jablečný štrúdl je oblíbený dezert, který v sobě spojuje lahodnou chuť šťavnatých jablek, voňavé skořice a křehkého, tenkého těsta. Na rozdíl od tradičních receptů je…
Nudle s tvarohem, rozinkami a jablky jsou retro klasika, kdo by je nemiloval. Sladký pokrm, který může s čistým svědomím konkurovat oblíbené žemlovce si vás získá svou…
Tento šťavnatý dezert láká svou aromatickou vůní a lahodnou chutí. Je dokonalou kombinací jemné skořice a příjemné sladkosti banánu. Tento moučník je ideální pro využití…
Dáme do mísy mouku, sůl, žloutky, 50 g rozpuštěného másla a kvásek z droždí a mléka. Cukr smícháme se skořicí. Těsto necháme 40 minut kynout, po té rozdelíme na dva…
Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme kvasnice, přikryjeme pokličkou a počkáme až kvasnice vzejdou. Do mísy dáme větší část mouky, osolíme, přidáme 2 vejce, olej a…
Lehká omáčka, která se hodí k masu, sýrům i zelenině. Krásně doplní grilování nebo oběd pro celou rodinu. Milujete chilli a že je skvělým spojením se sladkým ovocem? Tak…
Na trzích potkáváme tuto sladkou pochutinu snad na každém rohu. Řeč je o trdelníku, hojně obaleném v posypce ze skořice a vanilkového cukru. Za pomoci domácí pekárny jej…
Cizrna je skvělou luštěninou, má velmi podobnou chuť oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje mnoho tělu prospěšných látek. V tomto receptu najdete inspiraci na slané…
Upečte jednoduché sušenky pouze z několika surovin. Jablíčka jim dodají měkkost i chuť. Za pár chvil práce dostanete chutnou svačinku pro děti, nebo mls ke kávě. A…
Retro vaření s Kristinou: Bublanina je český unikát. Takhle ji dělával slavný hoteliér Karel Šroubek!
Reportáž ze zákulisí MasterChef Česko aneb Den s Adamem: Budíček v 6 ráno, jídlo v autě a do postele o půlnoci
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země