Vláčné skořicové šneky
Recept ještě nebyl hodnocenSvátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Svátek skořicových šneků se každoročně slaví 4. října. Můžete si je ovšem připravit kdykoliv, protože jakmile je jednou ochutnáte, budete je péct opravdu často. Ať už s…
Pokud si rádi dopřáváte k odpolední kávě něco dobrého na zub, pak doporučujeme vyzkoušet tenhle skvělý recept na dokonalou jablečnou bábovku. Připravíte ji raz dva,…
Do nádoby nalijte mléko a tuk. Přidejte vejce, hladkou mouku a kůru z citronu. Do jednoho rohu nádoby nasypte sůl, do důlku rozdrobte droždí a zasypte ho krupicovým…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Jemné těsto oříškové chuti plněné máslovým krémem s pořádnou dávkou čokolády. A nahoru může přijít třeba mandlička. Další obměna tradičních košíčků, které jsou oblíbeným…
Milovníci plněných košíčků zbystřete! Kakaový základ v korpuscích, nazdobený jemným máslovým krémem stejné kakaové chuti, navíc dozdobený kandovanou višní, vás určitě na…
Išlské dortíky patří mezi oblíbené a lahodné druhy cukroví. Základem je křehké kakaovo-ořechové těsto, které plníme lahodným krémem s marmeládou. Dortíky jsou máčené v…
Snad nejjednodušší jablečný koláč, jaký si dokážete představit. Stačí jen smíchat sypké suroviny a vzniklou směs v pekáči prokládat strouhanými jablky. Nakonec zasypete…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
1) Všechny ingredience dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté vaříme na mírném ohni ještě 15 minut. 2) Do sklenic nebo hrnků dáme plátek pomeranče a jednu skořici(tu…
S přípravou voňavých vánočních perníčků rády pomáhají i děti. Receptů na jejich přípravu je nespočet - tentokrát je připravíme ze špaldové mouky a lipového medu. K…
Smažené lívance, vonící po banánech a skořici, vykouzlí úsměv na rtech dětem i dospělým. Poslouží jako skvělá sladká snídaně. Ozdobit je můžete banány a šlehačkou, nebo…
Kdo by neměl rád valašské frgály z tenkého těsta s bohatou náplní! Podle tohoto receptu je snadno zvládnete. Náplň připravíte ze sušených jablek, hrušek a povidel a…
Jáhly jsou vyloupaná zrníčka prosa. Získávají se odstraněním tvrdé slupky a mají žlutou až zlatavou barvu. Jáhly jsou výživné, snadno stravitelné, jednoduché na přípravu…
Domácí makový závin, poctivě naplněný a dobře propečený je skvělá volba pro snídani nebo svačinu. Hravě ho připravíte podle našeho receptu. Základní kynuté těsto a dobrá…
Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme formu.V misce smícháme mouku, skořici, kypřící prášek a sůl. Dáme stranou.Ve větší misce smícháme vejce, olej, med, vanilkový…
Jistě často přemýšlíte, co upéct návštěvě ke kávě. Mělo by to být něco lahodného a zároveň něco, co nám nepřidělá moc práce. Tyto kritéria splňuje dřevěnický štrúdl,…
Bublanina je rychlý a snadný moučník, který stihnete připravit za pár minut. Připravit ji můžeme z kompotovaného i čerstvého ovoce, záleží jen na vás, které ovoce zrovna…
Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu, který vám jistě zachutná. Příjemnou chuť jablek či hrušek doladí skořice a také podmáslí, které těsto zjemní a zvláční.…
Pokud máte rádi linecké cukroví, tohle makové vás úplně očaruje. Zrníčka máku v křehkém máslovém těstě krásně křupnou, a v ústech se rozhostí jejich lahodná chuť,…
Kdo by neznal tenhle tradiční dezert, který se těší velké oblibě. Hodí se jen tak ke kávě i pro slavnostní příležitost. Vyzkoušejte tento recept, kde vás sice možná…
Receptů na langoše jsou stovky, tentokrát vám nabízíme ty připravené z jogurtového těsta. Dozlatova usmažené langoše jsou křehké a uvnitř dokonale vláčné, doplnit je…
Jemný a šťavnatý jablečný moučník nejen pro podzimní dny. Pochutnáte si na něm při posezení u kávy nebo čaje. Kdo má rád chuť skořice, může si ji špetku přidat do…
Kombinace vláčného těsta a jablečné náplně s pudinkem je mezi lidmi velmi známá a oblíbená. Zkuste ale klasické jablečné řezy dotáhnout ještě blíže k dokonalosti…
Staročeská uhlířina je dokonalý pokrm ze zbytků. Kombinace brambor a nočků ze speciálního těstíčka zasytí i skvěle chutná
Šest tipů, jak dotáhnout nedělní řízky k dokonalosti: Čarujte s pivem nebo sýrovou náplní
Kosmické menu: Astronauti cestou na Měsíc jedli hovězí se zeleninou, krevetový koktejl a popíjeli i u nás populární džus v prášku