Jablečné lívanečky s bezovými květy
Recept ještě nebyl hodnocenVejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce ušleháme spolu s cukrem, olejem a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, mouku s práškem do pečiva, skořici, špetku soli a dobře promícháme. Nakonec vmícháme…
Nejprve připravte posypku. Do misky nasypte mouku, mák, cukr a máslo. Ze všech surovin vytvořte posypku a tu zatím uložte do lednice.Na koláč připravte mísu a do ní…
Gaštany, tvaroh a jaderníkov zbavené jablká rozmixujeme s cukrom a mliekom. Mlieko pridávame len postupne, po malých množstvách, aby sa krém dal rozmixovať dohladka, ale…
Přes noc namočené vločky v mléce přesuneme do nádobky na jogurt. Vložíme nakrájené ovoce na menší kousky.Přidáme jogurt, chia semínka a pokud chceme jogurt řidší,…
Banány rozmačkáme, přidáme další ingredience a pěkně promícháme. Necháme chvilku stát, aby vločky nasákly tekutiny.Mezitím připravíme tuk, olej (já měla olivový - SANSU…
Tekvicovú dužinu nakrájame a v troche vody povaríme, kým nezačne mäknúť. Potom rozmixujeme (bez vody) a necháme vychladnúť.Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme tekvicovú…
Zapneme troubu na 170°C, na plech položíme formičky (silikonové koláčky) a do nich vložíme papírové košíčky. Připravíme ovoce, nejlépe směs, ale může být i jeden druh,…
Jablka i hrušky oloupeme. Hrušky přepůlíme, vydlabeme jádřince a potřeme citronovou šťávou. Jablka, pokud máme jemná, která se brzo rozpékají nebo rozváří, loupat…
Jablko pořádně umyjeme, neloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a vložíme do rozpuštěného másla s oliv. olejem. Opečeme z obou sran.Přendáme na talíř, posypeme skořicí a…
Tekvicu narežeme na kocky a na troche vody krátko podusíme alebo upečieme v rúre ( nesmie ostať voda, preto podlejeme len 2-3 lyžice).K tekvici pridáme kokos, citrónový…
Ryžu dáme do kastrólika, pridáme nakrájané všetko sušené ovocie a štipku soli. Zalejeme vodou nad ryžu tak, ako pri klasickom varení ryže. Varíme zakryté domäkka.Do…
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme ořechy a rozpuštěné máslo.Těsto dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice.Jablka nastrouháme (můžeme okrájet slupku, já neokrajuji) na…
Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme…
Jablká zbavíme jadrincov a so škoricou a 1 lyžicou vody podusíme cca 10 minút. Potom rozmixujeme a vmiešame chia semienka.Ríbezle povaríme cca 5 minút, odstavíme,…
Vybalené rozložené těsto rozkrájíme na 12 trojúhelníků. Jablko oloupeme a nakrájíme na 12 měsíčků. Na každý trojúhelníček těsta položíme jeden klínek jablka a lehce…
Nejprve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a sirupem. Zvlášť si promíchejte všechny suché přísady (mouku, sodu, kypřící prášek, sůl a skořici) a přidejte k vyšlehané…
4 vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky důkladně promícháme, smícháme s 1 celým vejcem a s mlékem. Přidáme vanilku, 1/2 čajové lžičky soli a dvě vrchovaté lžičky…
Pohánku zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme na 30 minút do perín. Potom pohánku vyberieme a necháme vychladnúť.Pridáme na kocky nakrájané jablko, hrozienka,…
Vypeckované švestky dáme do hrnce podlijeme 3 dl vody, přidáme koření a necháme vařit cca 35 minut, až jsou švestky rozvařené natolik, že půjdou pasírovat.Rozvařené…
V míse smícháme mouku s ovesnými vločkami, kypřícím práškem, špetkou soli, a lžící cukru. Postupně přidáme vejce, podmáslí a rum. Jablko oloupeme, nastrouháme najemno…
Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao a ochutíme skořicí, muškátem a citrónovou kůrou.Těsto protlačíme strojkem nebo stříkáme na plech kratší…
Ovesné vločky rozmixujeme na mouku.Rozmačkáme banán vidličkou na kaši.Všechny suroviny smícháme a pečeme v lehce vymazaném vaflovači.Hotové vafle necháme na mřížce…
Všechny suroviny smícháme a pečeme 30 minut ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.
Kuře naporcujeme i s kostmi a kůží asi na 8-10 kousků. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Římský kmín v hmoždíři podrtíme. Rajčata přepůlíme, řeznou plochou přiložíme ke…
Holka u plotny radí: Jak uvařit francouzskou cibulačku? Bez vína se to neobejde!
Buchty po ránu: Ovocné taštičky podle Josefa Maršálka jsou báječně křehké, krásně voní anýzem a úplně se rozplývají na jazyku
Vychází zářijová Marianne se slevovými kupony Dny Marianne: Časopis, který inspiruje a přináší chvíle pohody