Pečené řízky z bůčku
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo by neměl rád řízky v trojobalu? Vyzkoušejte třeba řízky z marinovaných plátků bůčku. Po odležení je stačí obalit a místo smažení upéct všechny najednou na plechu v…
V míse promícháme mléko s droždím a necháme 10 minut odležet. Toto se dělá proto, abychom aktivovali droždí, které v mléku začne bublat. Pokud ne, bylo špatné a je nutné…
Nejprve připravíme kokosovou náplň, z vody a cukru při nízké teplotě za občasného míchání svaříme sirup. Přidáme nastrouhaný kokos, mírně osolíme a za stálého míchání…
Zhruba 350 ml mléka s cukrem dáme hřát, mezitím ve zbytku mléka rozšleháme žloutky se škrobem. Za stálého míchání nebo prošlehávaní metličkou vlijeme do horkého mléka a…
Maliny opláchneme, dáme do menšího rendlíku, přidáme 130 g vody a velmi krátce povaříme, asi 3 minuty.Maliny přes husté síto - cedník propasírujeme, přidáme vanilkový i…
Odvážíme cukr a metličkou smícháme se škrobem. V robotu vyšleháme bílky do polotuha a potom při pomalejším šlehání postupně přidáváme cukr se škrobem. Jakmile je sníh…
Rýži propláchneme, scedíme a vsypeme do osolené vařící vody. Po uvaření zchladíme a necháme na cedníku důkladně okapat.Ostružiny vložíme do rendlíku, přidáme cukr,…
Rozehřejeme pec na 180 st. Použila jsem dortovou formu 16 cm průměr, dno vyložila pečícím papírem a celou vystříkala olejem ve spreji, olejem i muffinový plech (viz…
Kuřecí křídla rozdělíme v kloubu, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce je promícháme ve směsi soli, pepře a zázvoru, uzavřeme a dáme 30 minut…
Očištěná křidélka rozdělíme v kloubu a dáme do uzavíratelné misky. Přidáme olej, kečup (pokud není domácí, může být kvalitní koupený), špetku soli a pepře. Vše…
Máslo rozpustíme a necháme trochu vychladnout. Plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.Mouku se škrobem a práškem prosejeme, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tilápie je šťavnaté až lehce nasládlé a skvěle ho doplní…
Krůtí prsa nakrájíme na kostky cca 3x3 cm, uzený špek na malé kostičky, šalotku nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a lístky bazalky natrháme.Na sádle osmažíme…
Jogurtová bublanina s borůvkami je osvěžující a lahodná pochoutka, která je navíc bez mouky. S jemnou texturou a bohatou chutí borůvek je tato bublanina ideální volbou…
S příchodem jara můžeme na některých místech nalézt výrazně vonící medvědí česnek. Velmi snadno z něj připravíme pesto, které skvěle ochutí například jogurtovou marinádu…
Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé…
Čas dozrávání jahod přímo vybízí k mlsání těchto sladkých voňavých plodů. Můžete je konzumovat nejen v koktejlech, koláčích a šampaňském. Zkuste připravit jahodové …
Do uzavíratelné misky 600 ml dáme jogurt, sůl, pepř a přidáme nakrájené maso na velikost soust. Dobře promícháme a necháme klidně přes noc v lednici nebo alespoň 1…
Pokud hledáte inspiraci na pěkný letní dezert, vyzkoušejte tyto dobré koláčky. Naplníte je žloutkovým krémem, ozdobíte čerstvými malinami a ostružinami a na závěr…
Nanuky k parnému létu neodmyslitelně patří. Připravte s námi chladné osvěžení, na kterém si pochutnají děti i dospělí! Svěží chuť višní jemně doplňuje zakysaná smetana,…
Horké letní dny se dají přežít jen s velkou dávkou osvěžení. K bazénu si tak můžete podle tohoto receptu připravit skvělé malinové nanuky se zakysanou smetanou a potahem…
Koláč z křehkého těsta naplníme výbornou ostružinovou náplní. Díky osvěžující a sladkokyselé chuti ostružin zachutná jistě i těm, kdo nevyhledávají sladké. Koláč…
Tuto ovocnou omáčku využijeme jak do sladkých jídel, jako jsou palačinky, tak ke slaným pokrmům. Hodí se například ke grilovaným rybám či zvěřině. Připravíme ji z…
Maso z candáta je velmi jemné a postrádá typický rybí zápach, takže jej ocení i ti, kteří rybám běžně neholdují. Rybě nejvíce sluší snadná úprava na másle a v kombinaci…