Uhlířina po našem
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Oloupané brambory pokrájíme na malé kostky a dáme uvařit v osolené vodě do měkka. Poté scedíme. Použít můžeme klidně i zbylé brambory od oběda či večeře.Zelný salát:…
Upéct domácí chléb není tak těžké, jak se může zdát. Podle tohoto receptu to jistě zvládnete. Vynikající chuť tohoto chleba zvýrazňují rozmixované škvarky a sušená…
Jednoduchá a rychlá pomazánka kterou zvládne každý. Krásně voňavá smažená cibulka, jemná chuť sádla a másla. Zkuste pro změnu bagetku s touto pomazánkou a čerstvou…
Do nádoby domácí pekárny vložíme vše ve známém pořadí, zapneme program Těsto. Těsto musíme z pekárny vyjmout ještě před ukončením programu, ve fázi kynutí, jinak by z…
Uvařené vychladlé brambory najemno rozstrouháme, promícháme s moukou, vejcem a solí a vypracujeme těsto jako na knedlíky (na lokše). Rozdělíme na části, zpracujeme…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Žloutky,cukr, škvarky a dvě lžíce mléka utřít.Přidáme mléko,mouku,prášek do pečiva vanilk. cukr,citron,rum.Na konec všleháme sníh z bílků. Polovinu těsta můžeme obarvit…
V kastrůlku ohřejeme trošku mléka s cukrem, jen tolik, aby bylo teplé, ne horké. Droždí do něho nadrobíme. Mezitím oloupeme a nastrouháme brambory na menších slzách …
Všetko spolu pomelieme.Pridáme vajička a prelisovaný cesnak.Naplníme fľaštičky, uzavrieme a sterilujeme 20 minút.
Do mouky vmícháme prášek do pečiva, nalijeme mléko, přidáme vejce, dáme mák, osolíme, škvarky roztavíme v mikrovlnce, musí být na menší kousky a také přidáme.Pak…
Vypracujeme těsto bez škvarků. Necháme tak hodinu odpočinout Rozdělíme na 5 dílů (placek). Rozválíme, každou zvlášť namažeme škvarky. Zabalíme jako závin. Znovu…
Zemiaky (brambory) uvaríme v šupke.Zemiaky čistíme a prelisujeme. Pridáme hladkú múku a soľ. Vypracujeme cesto.Z cesta urobíme valček, ktorý rozdelíme na viac dielov. Z…
K rozpuštěnému sádlu přidáme škvarky, které ještě trochu vyškvaříme a na tom osmažíme nakrájený pórek. Pak přidáme na kostičky nakrájené knedlíky a smažíme všechno…
Vařené brambory jemně rozstrouháme, osolíme, přidáme vejce a tolik polohrubé mouky, aby vzniklo měkké těsto.Těsto rozdělíme na dílky a z každého vyválíme tenkou placku…
Škvarky i se salámem umeleme, vejce nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme.Smícháme se změklým sádlem, dochutíme kečupem, hořčicí, pepřem a dosolíme (je-li třeba).
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a na sádle osmažíme dozlatova. Necháme trochu zchladnout. Mezitím ponorným mixérem rozmixujeme dohladka škvarky, brambory, hořčice a…
Hanušky z Českého ráje se mohou směle zařadit mezi bramborové pokrmy, které v jiných krajích nazývané bramboráky, sejkory či vošouchy. Placičky voňavé po majoránce a…
Chléb je lehounký a voňavý. Pokud se potřebujete svým chlebem "vytáhnout", tento úžasně voňavý bochníček s kousky škvarků ve střídě vděčně uvítají téměř všichni. Zcela…
Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…
Vařené i syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno. V tekutině rozpustíme droždí. Škvarky nebo slaninu nebo uzené rozpečeme na sádle a necháme vychladnout.Z mouky,…
Čerstvé zelí nakrouháme, kysané překrájíme na kousky. Klobásku nakrájíme na kolečka, ostatní maso na kousky. Cibuli nasekáme na hrubé kostky. Maso obalíme v uvedené…
Zemiaky nastrúhame na jemno (ako na bramboráky), pridáme na kocky nakrájané rohlíky, údeninu, sekané škvarky, vajce a ochutíme prelisovaným cesnakom (nešetriť), soľou,…
Sedm podivných středověkých jídel: Pečená kočka, polévka ze zmijí nebo nadívaný ovčí penis bývaly tehdy na stole běžně
Jak se jedlo v 60. letech: Boj proti pověrám aneb Po cukru dětem kosti opravdu nesílí a pivo nepomáhá capartům v trávení
Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky