Snadné škvarkové pagáčky
Recept ještě nebyl hodnocenToto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před…
Snad nejtypičtější a nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou je jitrnice. Podávat ji můžete opečenou v troubě, s dušeným kysaným zelím a šťouchanými brambory se škvarky.…
Zlatavé bramboráky smažené dokřupava se hodí jako příloha, nebo si je můžeme dát jen tak samotné. Kromě klasického dochucení majoránkou a česnekem přidáme navíc škvarky,…
Řízky si naklepeme, osolíme a na jednu polovinu naložíme podušené houby s kmínem a trochou soli, přidáme vyškvařené škvarky, přeložíme, sepneme, obalíme v trojobalu a…
Škvarky pomelieme, zmiešame s masťou, soľou a čiernym korením, udržujeme v teplom prostredí, budeme natierať cesto. Soľ i korenie má byť výrazne cítiť!Mlieko mierne…
Nejdříve jsem rozpustil škvarky zalité sádlem v hrnci. Volil jsem 3 lžíce, ale notně napěchované. Pak nakrájel cibuli nadrobno a osmažil dozlatova. Je tu varianta dát…
Postup: umotat rohlíky 30 min. kynout pod utěrkou,potřít vejcem posypat dle chuti a upéct. Nastavení pekárny: Program - těsto
Všechnu celozrnnou mouku smícháme s vodou a necháme půl hodiny odpočinout. Pak přidáme všechny ostatní suroviny (droždí rozmíchané ve lžíci vody navíc), umícháme těsto…
Škvarky umeleme spolu s tvarůžky na masovém mlýnku. .Přidáme zelí a cibuli pokrájené nadrobno, hořčici, okořeníme drceným kmínem a je-li potřeba, podle chuti dosolíme…
Do 75 ml vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.Z mouky, jemně nastrouhaných brambor, nakrájených škvarků, rozehřátého sádla, mléka, soli…
Podle návodu na sáčku uděláme bramborovou kaši, osolíme jí, přidáme drobně nakrájenou cibulku, škvarky(uzeninku nastrouhat), nastrouhaný sýr, nasekanou pažitku a…
Mouku spojíme na vále s vymačkaným a překrájeným zelím. Přidáme povolené sádlo, vajíčko a škvarky. Osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Vypracujeme těsto, rozválíme ho…
Ve vodě rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.Vykynuté těsto rozválíme na silnější plát, ten pokrájíme na užší pásky, které…
Po pekárny všechny ingredience, mléko dávám cca 300-400 ml jak kdy, podle toho jak jsou škvarky tučné a jestli jsou mleté i se sádlem. Chce to se kouknout při zadělávání…
Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, škvarky (pokud jsou solené, tak sůl nedáváme), vejce a droždí, které jsme rozmíchali v mléce.Zaděláme těsto a necháme nakynout…
Připravíme kvásek, do vlažného mléka dáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme na teplém místě vzejít. Škvarky nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce,…
Z trochy mléka, cukru, droždí a lžíce mouky necháme vzejít kvásek. Do mísy prosijeme mouku, přidáme sůl, olej, vejce, kvásek a zbylé mléko a zaděláme středně tuhé těsto …
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, přilijeme trochu mléka, maličko promícháme na kašičku a necháme vzejít…
Škvarky si pomeleme i s cibulí, přidáme propasírovaný, nebo nastrouhaný česnek, nastrouhanou nivu, hořčici, kmín, trochu opepříme, je-li třeba osolíme a přidáme sádlo,…
Ve několika lžících vody rozmícháme cukr, droždí a 2-3 lžíce mouky (vše z odváženého, přichystaného množství surovin) do řídkého těstíčka a necháme asi 20 minut kynout.…
Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké) a zapneme program Těsto. Bez pekárny těsto zpracujeme ručně nebo v robotu - v troše vody rozmícháme droždí, cukr a…
Z vlažného piva, cukru, droždí uděláme kvásek. Kvásek necháme vzejít.Mouku, žloutek, sůl, škvarky, prolisovaný česnek, rozpuštěné sádlo promícháme, přidáme kvásek a…
Tak jak mám napsáno za sebou dáme do DP, zapneme na těsto. Po vykynutí vyndáme, vytvarujeme buď pecen, nebo veku, dáme na pekáč s pečícím papírem, nebo pekáč potřeme…
Jak na falešné cuketové langoše bez kynutí: Nadýchané těsto zvládne i začátečník, na výsledku si pochutná i profík
Japonský recept na dlouhověkost? Sushi! Poznáte všechny jeho druhy?
Dozvuk letních barev v podzimní kuchyni! Dopřejte si dobroty z paprik, které potěší i náročné strávníky