Slanečkový salát dle mé pratety
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, celer nakrájíme na kolečka (celer na menší plátky) cibuli na kolečka, dáme do hrnce s kořením a s octem, malinko soli, jelikož slanečci jsou dost slané.Povaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 587 kJ / 140 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,60 g |
– nasycené | 2,10 g |
– nenasycené | 5,50 g |
–– mononenasycené | 4,20 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 2,00 g |
Sůl | 5,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mrkev, celer nakrájíme na kolečka (celer na menší plátky) cibuli na kolečka, dáme do hrnce s kořením a s octem, malinko soli, jelikož slanečci jsou dost slané.Povaříme…
Slanečky krátce povaříme s : 1 velikou cibulí nakrájenou na kolečka 2 papriky nakrájené na proužky kořením a octem Po uvaření necháme vychladnout a slijeme tekutinu.…
Slanečky pokrájíme, cibuli nadrobno, papriky na proužky a všechny zbývající ingredience smíchat a dát vychladit. Jíme samotné nebo s pečivem
Slanečky sursild (kyselé slanečky jsou typické norské jídlo, které se jí na chlebu. 6 slanečků se naloží přes noc do vody s trochou mléka či octa. Poté se rozříznou…
Slanečky nakrájíme na drobné kousky, cibuli na kostičky (poměr téměř 1:1), smícháme s kořením a smetanou.Solíme dle potřeby - záleží na slanečcích. Necháme odležet v…
Brambory, mrkev, červenou řepu a vajíčka si uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Do misky vrstvíme brambory, řepu, mrkev, vajíčko, slanečka i s…
Brambory a slanečky si pokrájíme na stejně velké kostičky, přidáme nakrájenou cibuli a opepříme. Smetanu si vymícháme s majonézou a koprem a promícháme se salátem. Je…
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzeného sledě zbavíme kůže, hlavy, vnitřností a kostí. Čisté maso z něj spolu se slanečkovými řezy, masem ze zavináče…