Segedín jednoduše z remosky
Recept ještě nebyl hodnocenSegedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Připravte si rychlovku, třeba když vás honí mlsná. Sýr jadel je slaný, není třeba ho již nijak zvlášť ochucovat dalším kořením. Zvláční, ale nevyteče tak jako jine druhy…
Špízy jsou jedna z nejoblíbenějších grilovaných dobrot. Možnost spotřebovat různorodé suroviny, kombinovat a zkoušet nezvyklé varianty je velmi lákavá. Špízy z vepřového…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Díky rozmixovaným bramborám a smetaně je tato polévka pěkně krémová, zároveň v ní ale najdeme kousky pórku a křupavou slaninu, která dodá zajímavý kontrast. Jemnou chuť…
Vepřovou panenku nakrájíme na 3 cm silné špalíčky, osolíme, špalíčky obalíme anglickou slaninou a vložíme do pekáčku, posypeme celým pepřem, podlijeme trochu vodou a…
Do větší pánve nalijeme olej, rozpálíme a přihodíme na kostičky nakrájenou slaninu a kůži z kuřete. Vyškvaříme dokřupava. Přidáme na jemno nasekanou cibuli, česnek a…
Brambory nakrájíme na plátky. V míse je promícháme se solí a pepřem. Polovinou brambor poklademe dno olejem vymazaného pekáčku, na brambory narovnáme plátky slaniny, na…
Kuřecí paličky osolíme, nokořeníme bílým pepřem a každou zvlášť pečlivě ovineme plátkem slaniny.Brambory neloupeme, jen je pečlivě vydrbeme kartáčkem a nakrájíme na…
Jídlo z jednoho pekáčku, které provoní celý byt připravíte jen z několika surovin. Kuřecí maso bude křehké a velmi brzy hotové, brambory naberou chuť Nivy, slaniny i…
Žampiony rozmixujeme a dáme na rozpálenou pánev s máslem orestovat, osolíme a opepříme. Na druhé pánvi necháme zatáhnout panenku, osolíme a opepříme. Na pomoc si vezmeme…
Maso z vykostěných stehýnek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí kousky osmahneme z obou…
Alobal pomažeme olejem, na něj položíme na jemné plátky nakrájené syrové brambory, které posypeme kořením.Rozpůlíme špekáčky, položíme na brambory, opět posypeme kořením…
Do mísy nakrájíme 5 housek na kostičky. Potom přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku, petrželku, na drobno nasekané listy pórku a…
Maso protáhneme okurkami, slaninou a párkem, osolíme a opepříme.V kastrole rozehřejeme olej s máslem a opečeme zbytek slaniny, přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a…
Skvělá jemná smetanová polévka z cukety. Vařená vejce a opečená slanina přidají polévce nejen na chuti, ale dodají tělu i porci bílkovin. Díky tomu vás polévka příjemně…
Fazolky na slanině jsou chutným a sytým pokrmem, který spojuje lahodnou chuť fazolek s aromatem křupavé slaniny. Mohou být podávány jako příloha nebo samostatný pokrm.…
Pod názvem šamorínský rožeň se skrývají snadné špízy z vepřového masa, s klobásou a anglickou slaninu. Kousky masa zůstanou krásně šťavnaté a vašim strávníkům se budou…
Vyzkoušejte recept na vepřovou panenku pečenou ve slaninovém kabátku. Tato lahodná kombinace jemného vepřového masa obaleného v křupavé slanině zaručeně potěší každého…
Hermelín v kabátku z listového těsta. Malé sýrové bochánky s velmi chutnou náplní, budou rychlou večeří pro všední i sváteční dny, Jsou dobrým nápadem i na oslavy a malé…
Kuřecí stehna plněná jablkem, nivou a slaninou nejsou na talíři vůbec nudná. Spolu s rýží či těstovinami udělají spoustu parády. Jsou sice trochu pracnější na přípravu,…
Pokud máte rádi houby, jistě vám přijde k chuti tento snadný a chutný recept. Staročeský houbový guláš krásně ovoněný slaninou, česnekem a houbovým kořením má výraznou…
Krémová čedarová polévka s brokolicí a opečenou slaninou je lahodný a sytý pokrm, ideální pro chladné dny. Spojuje jemnou texturu sýra, svěží brokolici a voňavou slaninu…
Vykostěný bůček nařízneme tak, abychom z něj vytvořili plát. Jemně naklepeme (přes folii), potřeme hořčicí, posolíme, opepříme. Poklademe plátky angl. slaniny a…
Vlašské ořechy zlepšují paměť i náladu a prospívají také srdci. Naložte je do medu!
Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý
Podmáslová zelňačka s houbami: Úžasně jemnou a lahodnou variantu tradiční klasiky skvěle dochutí kromě hub i kopr