Krkovice "The black beer"
Recept ještě nebyl hodnocenDo pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a vložíme naklepané krkovice. Opečeme z obou stran a vyjmeme je na talíř. Na výpek dáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pánve nalijeme olej, necháme rozpálit a vložíme naklepané krkovice. Opečeme z obou stran a vyjmeme je na talíř. Na výpek dáme nakrájenou cibuli, anglickou slaninu na…
Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…
Na ol. oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cubuli a anglickou slaninu. Přidáme na menší kousky nakrájená krůtí srdíčka, česnek na pláky a čili papričky na půlkolečka.…
Opečeme krátce z obou stran okořeněné filety na másle či oleji. Naskládáme do pekáčku. Zalejeme smetanou, zasypeme strouhankou smíchanou se sýrem. Nahoru poklademe…
Na pánev dáme nakrájenou slaninu, pak na ní, když pustí tuk, zpěníme cibuli a přidáme nakrájené nožičky žampionů, osolíme a opepříme, podusíme.Zapékací mísu vymažeme…
Potravinovou folii poklademe plátky anglické slaniny, na ni rozložíme kuřecí steaky, které nožem rozřízneme na tenčí pláty, lehce osolíme a opepříme.Necháme chvíli v…
Cuketu oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na hrubší kolečka. Oloupané brambory také nakrájíme na kolečka. Vše dáme do zapékací mísy, promícháme se solí, pepřem a…
Vejce ušleháme se smetanou. Brokolici spaříme a dáme bokem. Cibuli, slaninu a chorizo orestujeme, přidáme 2 hrsti špenátu, cibulku, brokolici.Náplň nasypeme do formy …
Játra si omyjeme, vysušíme, naporcujeme, posypeme rozmarýnem a opepříme. Anglickou slaninu si po 2 kusech na sobě rozprostřeme na lince, na každou dáme porci jater, na…
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do pánve se lžící oleje a opečeme. K orestované slanině přidáme očištěnou a na plátky nakrájenou cuketu, dále očištěný a…
Dáme vařit těstoviny do slané vody, budou al dente, takže 11 minut. Budeme potřebovat trochu vody z uvařených těstovin, proto si počkáme.Anglickou slaninu nakrájíme na…
Mleté maso dáme do hlubší mísy, přidáme ingredience a šleháme ručním hnětačem tak dlouho, dokud není hmota jemná, hladká. Naplníme jí očištěné papriky (pomáhám si…
Slaninu (salám) nakrájet na nudličky a opražit. Na to maso (verze 1 na nudličky, verze dvě na malé kostičky) a přidáme pórek (verze 1 na kolečka, verze 2 posekaný). Po…
Rybu vyfiletujeme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Rybu nařízneme a do zářezu vložíme plátky anglické slaniny. Následně osolíme a lehce poprášíme červenou…
Kuřecí prsa si upravíme na porce, prořízneme kapsu do které dáme Nivu a uzavřeme švestkou. Přečnívající volnou část prsou přetáhneme přes prořez a spojíme párátky tak…
Maso opláchneme a osušíme. Na povrchu příčně nařízneme ve vzdálenosti 2-3cm do poloviny výšky masa. Pak maso osolíme a opepříme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky…
Maso vyjmeme z tácku, dáme ho do misky a osolíme.K němu přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, cibuli nakrájenou nadrobno spolu s petrželkou, té stačí tak hrst.Vše…
Jemně pokrájenou cibuli smažíme na oleji nebo másle dosklovata, přidáme pokrájenou slaninu a drobně nasekaný česnek a ještě krátce smažíme.Poté přidáme na menší kousky…
Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a…
Na větší pánev dáme trochu oleje, cibulku na jemno, přidáme slaninu na malé kostičky i s párky, smažíme do zlatova, pak přídáme koření a dvě plechovky fazolí v tomatu.…
Nejprve upečeme v troubě při 180°C papriky, obracíme je a opékáme ze všech stran asi 30 minut. Upečené vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit 10 minut.…
Kuskus zalijeme vroucím vývarem a necháme nabobtnat dle návodu na obalu.Fazolky pokrájíme na kratší kousky a ve vroucí osolené vodě krátce uvaříme (na skus), poté je na…
Brambory pokrájíme na menší kusy, zalijeme vodou těsně nad ně a osolíme je. Růžičky květáku naskládáme na brambory a vaříme vše doměkka. Pokud chceme, můžeme k bramborám…
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe plátky slaniny a Čedaru, pevně stočíme a spíchneme párátky. Roládky obalíme v hladké mouce. V kastrole rozpustíme na…
Letem masovým světem: Vše co potřebujete vědět o hovězím. Jak ho vybrat, jak zamrazit i na co se která část při vaření nejlépe hodí
Grilování levou zadní: Jaké oleje použít na marinádu a čím ji nejlépe dochutit?
Tesco slaví 5 let úspěšného úsilí v oblasti snižování potravinového odpadu