Špagety s hráškovým pestem a slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenHrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrášek spaříme vařící vodou a jednu třetinu dáme stranou.Do mixéru vložíme zbývající hrášek, olej, stroužky česneku, parmezán, bazalku a rozmixujeme na jemnou pastu.…
Cizrna je, stejně jako ostatní luštěniny, bohatá na vlákninu a bílkoviny, které jsou nezbytné pro zdraví kostí, svalů a kůže. Pokud jí použijeme už zavařenou, odpadá…
Připadá vám květák příliš obyčejný? Upečte si ho s pikantní chilli omáčkou. Společně s bramborem vytvoříte nevšední pikantní pokrm, který zajisté zařadíte do svého…
Dýni omyjeme, vydlabeme a pokrájíme na měsíčky (plátky), které mírně osolíme (dle slanosti slaniny) a okořeníme podle vlastní chuti pepřem, paprikou, drceným kmínem,…
Camembert s karamelizovanou cibulkou? To je ta správná rychlovka pro letní večeři. Pokud přikořeníte kampotským pepřem, bude pokrm krásně pikantní. K tomu jen krátce…
Oškrábané brambory nastrouháme na jemno a chvíli necháme ustát.Mezitím nakrájíme slaninu a vyškvaříme ji.Po chvíli z brambor vymačkáme vodu. Přidáme zbytek surovin a…
Zajímavá kombinace surovin v této pomazánce ji bude dělat atraktivní jak na rohlících, tak na tmavém pečivu. Jednohubky s touto směsí určitě zaujmou svou chutí, zvlášť…
Anglickou slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli na půlkolečka, stroužky česneku oloupeme a necháme vcelku.V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a maso z obou stran…
Pečené žampiony, plněné směsí šunky, mletého masa a sýra, zamotané do anglické slaniny, krásně voní po tymiánu. Tuto dobrotu můžete podávat třeba s bramborovou kaší nebo…
Kapustu a pórek nakrájíme na proužky, česnek na plátky a brambory s mrkví na kostičky.V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou kapustu s pórkem a mrkví a necháme…
Smícháme nastrouhaný celer, vejce, sůl a mléko.Přidáváme postupně mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na klasické halušky.Nakrájenou slaninu a cibuli opečeme do…
Aromatický slaný závin, který při každém soustu křupne. Tukové těsto je zaděláno se světlým pivem a plněno skvělou náplní. Na tu podusíme hlávkové zelí a spolu se…
Těsto na záviny můžeme vytvořit z různých surovin. V tomto receptu použijeme brambory do základu těsta. Jedno připravíme naslano přidáním nastrouhaného sýru do těsta a…
Nenáročná masová směs z mletého masa, která je dochucená bylinkami, houbami a hráškem se skvěle doplňuje s pečenou zeleninou z trouby. Celý pokrm pak osvěží lehký…
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich…
Hledáte inspiraci co připravit k nedělnímu obědu? Recept na vepřovou pečeni, plněnou šunkou a sýrem, s dijonskou hořčicí určitě přijde vhod. Šťavnaté maso perfektně…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a zdravá…
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
Mazanec je jeden z tradičních symbolů Velikonoc a neměl by tedy na stole chybět. Pokud však nejste zrovna příznivci sladkého pečiva, připravte si podle tohoto receptu…
Játra jsou v kuchyni velice podceňovaná. Když jsou však dobře připravená, překvapí vás svojí chutí. Navíc obsahují různé vitamíny a minerály. Játra na smetaně nejlépe…
Se zapečenými bramborami snad nikdy nešlápnete vedle. Tenké plátky brambor jsou proloženy mletým masem, slaninou, vajíčkem a cibulí. Na závěr pečení pak nahoru brambor…
Králík má výborné jemné maso. Prošpikováním sice stoupne jeho energetická hodnota, ale zato získá pokrm chuť a bude mít zachovanou šťavnatost. Jemná smetanová omáčka s…
Kyprý a měkký gazdovský chléb vonící smaženou cibulí a slaninou můžete upéct jako klasický bochník. Nebo si trochu pohrát a dát těstu tvar velkého šneka, jako je u…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Borůvkový koláč jako od babičky: Jak to udělat, aby se povedl na jedničku?
Náš život s celiakií: Moje první pekařské zkušenosti aneb Jak jsem načas ztratila chuť do pečení
Nejlepší cheesecake podle Terezy: Voní čokoládou a je úžasně jemný, říká finalistka soutěže Peče celá země