Opečený květák se slaninou a těstovinami
Recept ještě nebyl hodnocenKlasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klasické úpravy květáku jednomu brzy lezou krkem. Co takhle vyzkoušet nové variace? Tato zelenina skýtá mnoho možností. Můžeme jí podávat jako přílohu, hodí se k…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru. Přidáme ještě najemno nastrouhaný celer a nadrobenou nivu.Povaříme asi 10 minut a z másla a mouky uděláme…
Tuto plněnou sekanou ve formě nemusíte připravit pouze na Velikonoce. Dobře vychucená a na pohled efektní sekaná bude hezky vypadat a chutnat zatepla s bramborovou kaší…
Na kotlety připravené podle tohoto jednoduchého receptu budete potřebovat pouze několik surovin. Pečenému voňavému masu budou slušet brambory, ať už vařené nebo opečené…
Maso nakrájejte na plátky (ideální je tak 14x12 cm, na jednu porci jsou tak tři kousky), naklepejte, potřete worcestrovou omáčkou a plnotučnou hořčicí. Až potom osolte a…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Běžným způsobem uděláme kynuté těsto. Nejprve v menší části vlažného mléka, cukru, lžíce mouky a rozdrobeného droždí připravíme kvásek a necháme ho vykynout.Pak do…
Šťavnaté krůtí rolky naplníme slaninou, kouskem sýra a doměkka podusíme s rozmarýnem. Skvělou přílohou jsou pak dvě zeleninová pyré, co dodají barvy na talíř. Jedno je…
Zapékané špecle se sýrem a slaninou jsou lahodné a syté jídlo, které je oblíbené zejména v rakouské a německé kuchyni. Pro jejich jednoduchou přípravu a chutný výsledek…
Zkuste s námi upéct anglické rohlíky malinko jinak. Nejen, že jsou méně pracné a rychleji připravené na plechu, ale hlavní důvod jejich tvaru je ten, že z nich slanina…
Vychutnejte si lahodné spojení kvalitního mletého vepřového a hovězího masa s jemnou zeleninovou kaší. Jednoduchá, avšak bohatá na chuť, tato kaše spojuje svěžest celeru…
Z plátu kuřecích prsou můžeme snadno připravit šťavnatou roládu. Dovnitř zabalíme vaječnou směs se slaninou a cibulkou, kterou osvěžíme hrášek a doplníme nastrouhaným…
Jídla z jednoho pekáčku nám skvěle ušetří čas. Kuřecí stehna jen necháme zatáhnout na pánvi a poté je vložíme na pekáček vystlaný křupavým zelí s cibulí. Před dopečením…
Špenát opláchneme od nečistot a krátce spaříme ve vařící vodě. Pokrájíme ho nahrubo.Bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a nakrájíme na…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Toto jídlo poslouží jako předkrm nebo lehká večeře. Krátce povařený chřest zabalíme do plátku šunky nebo slaniny a to celé ještě do bylinkové omelety. Tu můžeme pro…
Pokrmy z jednoho pekáčku se díky své nenáročnosti na přípravu těší veliké oblibě. Kuřecí maso, zapečené společně se slaninou a bramborami, okořeněné bazalkou a zalité…
Kedlubny patří mezi zeleninou, která má široké využití a lze ji připravit jak zastudena, tak i do teplých pokrmů. V tomto receptu najdete návod, jak z kedlubny a cukety…
Nádivka se nemusí připravovat jen na velikonoce. Tato voní po čerstvých bylinkách, česneku a slanině. Pochutnáte si na ní jako na příloze k pečenému masu, nebo jen tak…
V pomalém hrnci můžeme připravit tuto jednoduchou, ale netradiční přílohu. Vařené brambory ochutíme slaninou a špenátem a zalijeme smetanou. Na závěr na nich ještě…
Itálie snadno a rychle i u vás doma. Máte rádi italská jídla, ale zdráháte se jejich přípravy? S tímto receptem připravíte skvělé domácí ravioly plněné špenátem a…
Jaro přináší nejen nám novou sílu. A zrovna byliny a rostliny nám ji mohou předat ve velkém. Směs nasbíraných čerstvých a svěžích listů naplníme do slaného závinu.…
Víkendový oběd musí být pořádně sytý a plný chutí. Takové dušené vepřové na slanině, s omáčkou ozvláštněnou o medvědí česnek, tento účel splní dokonale. Jako přílohu…
Připravte si jarní roládu, ozvláštněnou o medvědí česnek, který náplni dodá příjemně štiplavou chuť. Díky libové slanině uvnitř zůstane roláda krásně šťavnatá. Maso,…