Špikovaná vepřová pečeně po bratislavsku
Recept ještě nebyl hodnocenTrochu pracnější přípravu pokrmu vám bohatě vynahradí jeho konečná podoba. Smetanová omáčka lahodné chuti zcela jistě potěší vaše chuťové pohárky. Přidaná zelenina na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Trochu pracnější přípravu pokrmu vám bohatě vynahradí jeho konečná podoba. Smetanová omáčka lahodné chuti zcela jistě potěší vaše chuťové pohárky. Přidaná zelenina na…
Houba, nabitá vitamíny a minerály, posiluje imunitu a zdraví. Řeč je o hlívě ústřičné, jednoduše připravené na česneku, opečené s chlebem do křupava. Jednoduchý,…
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky. Na oleji speníme narezanú slaninu a cibuľu, pridáme huby, rascu, korenie a soľ a dusíme domäkka. Nakoniec vmiešame vajcia a…
Králičí stehna prošpikujeme částí slaniny, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem. Opečeme je z obou stran na sádle.Stehna vyjmeme a do výpeku dáme nakrájenou slaninu, …
Pokud vyměníte rýži za kolínka, nevznikne vám rizoto, nýbrž kolínkoto. Rychlé, jednoduché a cenově dostupné jídlo s mletým masem, zeleninou, provoněné paprikou, na…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
V případě tohoto pokrmu si přijdou na své milovníci hub i masa. Kloboučky žampionů jsou naplněny masovou směsí se sýrem a zapečená křupavá slanina na povrchu každé porce…
Očištěný kus masa prošpikujeme poloviční dávkou špeku, který jsme nakrájeli na klínky a důkladně posypali solí. Maso na několika místech tenkým nožem prořízneme po…
Podle tohoto podrobně popsaného návodu si snadno tento pokrm uvaříte. Oproti ostatním kuřecím drobům jsou srdíčka čistou svalovinou a neobsahují nadbytečný tuk. Jsou tak…
Na kostičky nakrájenou slaninu osmahneme na suché pánvi a když pustí tuk, přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a za stálého míchání je osmahneme.Mouku nasypeme do…
Masové závitky známé jako "Španělské ptáčky" si připravíte snadno. Čím kvalitnější maso, tím lahodnější výsledek. Náplň zvolte klasickou, nebo klidně experimentuje.…
Na kostičky nakrájené slanině a másle podusíme na větší kusy nakrájenou zeleninu a kolečka cibule. Okořeníme tymiánem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a přidáme 2…
Těstoviny s kysaným zelím jsou jednoduché, chutné a syté jídlo, které kombinuje jemnou kyselost zelí s lahodnou chutí opečené slaniny nebo cibulky. Tento tradiční pokrm…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
V zimních chladných dnech přijde vhod talíř syté a horké polévky, která příjemně zahřeje. Uvařte výbornou čočkovou polévku se smetanou, pochutnáte si na ní a navíc je…
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme, tak aby zůstal zachován i po udušení její kulatý tvar. Maso bohatě osolíme, prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme vrstvou husté…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Slaninu vyškvaříme a přidáme 1 nakrájenou cibuli. Orestujeme dozlatova, přisypeme kmín a hlívu natrhanou na kousky, nesolíme. Dusíme 8-10 minut a necháme vychladnout…
Vepřové ledvinky očistíme od kanálků, spaříme, propláchneme a nakrájíme na cca 0.5 cm proužky.Slaninu nakrájíme na proužky a dáme vysmažit. Cibuli nakrájíme a dáme…
Nejdříve dáme vařit vývar, dáme vody jen tak, aby vše bylo zalité a vaříme cca hodinku. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli na kousky a po chvíli i…
Kuře překrojíme na 4 porce a úplně, nebo alespoň částečně, vykostíme a odstraníme kůži. Kosti hned dáme vařit do slané vody na vývar na podlití. Kuřecí porce osolíme,…
Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky).…
Ze srdíček odřízneme "vršek", rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime. Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé …