Vepřové medailonky se slaninou
Recept ještě nebyl hodnocen-Medailonky osolíme a opepříme -Po obvodu omotáme plátky slaniny a převážeme provázkem -Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso- asi tři až pět min. z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
-Medailonky osolíme a opepříme -Po obvodu omotáme plátky slaniny a převážeme provázkem -Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso- asi tři až pět min. z…
Na pánvi osmažíme slaninu, přidáme dvě na půlkolečka nakrájené cibule a smažíme, až se slanina zatáhne.Tři brambory oloupeme, pokrájíme na kolečka, smícháme v míse se…
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostky, slaninu na malé kostičky, cibuli a bílé papriky na drobno. Rajčata zalijeme vařící vodou, necháme spařit, oloupeme, vydlabeme…
Řízky naklepeme, osolíme, okořeníme a z obou stran zaprášíme solamylem a moukou. Opečeme v pekáčku na oleji, podlijeme trochou vody a asi 10 minut dusíme. Maso vyjmeme a…
V misce si smícháme všechny ingredience na marinádu, česnek prolisujeme a potřeme celé krůtí prso.Plátky slaniny poklademe na potřené prso a ovážeme nití, aby nám hezky…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Dva druhy sýrů a starší rohlíky postačí k vytvoření bleskového pokrmu. Pro chuť hotové nevšední knedlíčky zasypeme vyškvařenou slaninou a osmaženou cibulkou.
Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude…
Každé sousto je dokonalým spojením těstovin s krémovou omáčkou z vajec, sýra Parmigiano-Reggiano, slaniny nebo pancetty a čerstvě mletého pepře.
Maso není potřeba, když kapustu provoní špek a koření. Výborné kapustové karbanátky nedají tolik práce a i odpůrci zeleniny zjihnou při jejich konzumaci. Připravte k ním…
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí…
Oblíbená vepřová játra na cibulce jsou v tomto receptu obohacena o hříbky a slaninu a dochucená kmínem a sladkou a uzenou paprikou. Pokrm je snadný na přípravu a…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky, které klademe do olejem vymazaných zapékacích misek. Použijeme asi 2/3 brambor. Plátky libovolného vepřového masa si okořeníme a…
Z chleba odřežeme vršek a vnitřek vydlabeme. Slaninu pokrájíme na kostičky a osmahneme.Smícháme smetanu a sýr, přidáme pokrájenou papriku, pažitku, vychlazenou slaninu a…
Maso obalte plátky slaniny a vidličkou udělejte na pár místech vpichy. Vložte do zapékací mísy. V misce smíchejte Tamari, cibuli, česnek, balsamiko a cukr. Promíchejte…
Česnek utřeme s troškou soli. Prsa nakrájíme na menší řízečky. Ty naklepeme přes potravinovou fólií do tenka. Každý řízek potřeme česnekem, opepříme a smotáme.Mouku…
Na rozpáleném oleji nejdřív osmažíme slaninu (či špek, dle chuti), dokud nepustí co nejvíce tuku, poté přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibulka začne hnědnout,…
Plátky trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý dáme trochu zelí, kousek cibule a slaniny, svineme a převážeme nití jako ptáčky. Obalíme je v mouce a opečeme na…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na drobné kousky. Maso nakrájíme na menší kostky. Na sádle vyškvaříme slaninu, přidáme cibuli a po chvíli i česnek.Do zezlátlé cibule…
Na trošce oleje nebo sádla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou cibuli, přidáme slaninu pokrájenou na kostičky nebo nudličky a dosmažíme vše dozlatava. Přidáme jemně…
Na potravinou fólií dáme kuřecí prsa, která rozkrájíme na pláty, skládáme vedle sebe a poklepeme. Osolíme, opepříme.Osmažíme slaninu, vejce a cibulku a poklademe na…
Dokonale očištěné maso osolíme a opepříme, semeleme, přidáme opranou a natrhanou petrželku a promícháme.Vytvarujeme si kulatý biftek a necháme hodinku odpočinou.Aby měl…
Brambory dáme vařit do hlubší nádoby se špetkou soli. Vody dáme ale tentokráte více, než jsme zvyklé, budeme ji později potřebovat. Mezitím na pánvi vyškvaříme na…