Myslivecká polévka
Recept ještě nebyl hodnocenV této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Morčacie prsia rozrežeme na veľký plát, naklepeme, potrieme horčicou, okoreníme, osolíme. Na drobno narezanú slaninu opražíme s trochou oleja, pridáme scedenú kapustu a…
Morčacie prsia prerežeme na plát a naklepeme ich. Osolíme, okoreníme. Na mäso rozložíme plátky slaniny a na pásiky narezané papriky. Stočíme do rolády a roládu…
Vepřové plátky si naklepeme, aby se daly balit, osolíme, opepříme z obou stran a vnitřní stranu natřeme hořčicí, na ní poskládáme doprostředka po jednom párečku, proužek…
Množství zeleniny a sýra si zvolte podle vlastní chuti :) a ingredience do zálivky, také přidejte dle svého uvážení, aby to bylo akorát a aby vám to chutnalo :). …
Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.Plátky slaniny rozložíme vedle sebe a položíme na ně opečenou panenku…
Na pánvi orestujeme cibulku. Mezitím si nakrájíme panenku na medailonky a rozmáčkneme, osolíme, opepříme. Přidáme na orestovanou cibulku a necháme maso zatáhnout. Nivu…
Plátky masa prořízneme na motýlka a přes fólii rozklepeme na tenký plát, osolíme a opepříme z obou stran a dáme zatím do chladničky. Na lžíci sádla nebo oleje…
Škubánky jsou tradiční bramborové jídlo, které se těšilo dříve velké oblibě zejména na venkově. Připomeňte si tento nenáročný pokrm. Vařené brambory stačí spojit s…
Spaříme kapustičky a dáme je vychladnout. Mezitím nakrájíme cibuli, papriku a romadúr .Romadúr zabalíme do slaniny, aby nám v průběhu pečení nevytekl. A začneme…
Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle s pěstí rozdrceným česnekem. Poté přidáme nakrájenou, očištěnou dýni na kostky a necháme nějakou dobu osmahnout.…
Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Na náplň si zeleninu očistíme a s klobásou nakrájíme na kostičky a slaninu na plátky. Alobal si…
Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na…
Předem upozorňuji, že tento pokrm se má správně dělat ve formičkách na suflé nebo malých zapékacích mističkách, ve kterých se dortíky i podávají. Oloupané brambory…
Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu. Mezitím opékejte slaninu na pánvi asi 5 min. do křupava. Poté přidejte žampiony a míchejte další 3 min. Uvařené…
Maso nakrájíme na kostky, řapíkatý celer na proužky, fazolky na kousky a šalotku, lahůdkovou cibulku a slaninu nadrobno. Na oleji zpěníme cibulku se slaninou, přidáme…
Žampiony vydlabeme. Osolíme a opepříme.V kastrůlku zpěníme cibulku, přidáme česnek, krátce osmažíme a přidáme slaninu, promícháme a vložíme špenát. Restujeme asi 4…
Na másle orestujeme slaninu, přidáme na kostičky nakrájené kedlubny a brambor, osolíme, krátce restujeme a zalijeme vodou nebo vývarem.Vaříme do měkka.Pak v polévce…
Česnek utřeme se solí. Do většího hrnku dáme víno, rozetřený česnek, mletou červenou papriku a majoránku, vše pořádně promícháme. Mírně osolené maso a plátky slaniny,…
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, poté přidáme pokrájená játra, okořeníme, osolíme a přimícháme Ljutěnici. Podlijeme trochou vody nebo…
Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme ji na oleji. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, potom papriku, pepř, libeček, majoránku, protlak, nakrájené brambory na menší…
Králíka opereme, naporcujeme, osolíme. Slaninu nakrájíme na plátky a vyložíme jí celý pekáček. Přidáme porce králíka, celý pepř, poklademe krájenou cibulí. Za občasného…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, vyskládáme je na dno pekáčku, osolíme, opepříme, okmínujeme (já mám ráda kmín, proto dávám mletý i celý). Okořeněné brambory…
Pečený meloun je hit. Tahle veganská delikatesa nadchne i masožravce!
Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce
Samosběr okurek 2023: Kam v Česku i na Moravě vyrazit na nakládačky? Natrhat si je můžete už za 20 Kč za kilo