Zapečené celozrnné palačinky s listovým špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenListový špenát jsme měli mražený, tak jsem si ho jako první nejdříve vyndala z mrazáku, aby trochu povolil.Pak se pustíme do palačinek - všechny ingredience vymícháme v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listový špenát jsme měli mražený, tak jsem si ho jako první nejdříve vyndala z mrazáku, aby trochu povolil.Pak se pustíme do palačinek - všechny ingredience vymícháme v…
Kuřecí čtvrtky očistíme, osolíme, opepříme a opečeme na části másla. Maso přeložíme do pekáče. Na pánvi opečeme kostičky slaniny a cibule. Opečenou slaninu s cibulí,…
Cibulky a slaninu nasekáme nadrobno, cuketu (pokud je mladá, neloupeme) a rajčata bez vnitřní dužiny na kostičky.Na pánvi rozehřejeme malinko olivového oleje, přidáme…
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky, dáme do igelitového sáčku zatočíme a dáme na 5 minut vařit do mikrovlnky. Mezitím nakrájíme zeleninu, osolíme, opepříme,…
Kvasnice nadrobíme do hrnečku, přidáme cukr a zalijeme vlažnou vodou. Do navážené mouky přidáme olej,osolíme, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Necháme vykynout až…
Těstoviny s mandlovou smetanou, slaninou a špenátem, mají zajímavou chuť díky pastě z medvědího česneku. Velice chutný oběd je snadný na přípravu a tak se do jeho…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Falešná svíčková: Do kastrolu vložíme tuk nebo máslo, na hrubším struhadle nastrouhanou zeleninu, pokrájenou cibuli a špek. Osolíme, přidáme koření a na mírném ohni…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka. Pórek očistíme, podélně překrojíme a nakrájíme najemno. V míse rozmačkáme vidličkou vychladlý květák, přidáme…
Kuřecí maso si nakrájíme na co nejmenší kostičky, smícháme spolu s na drobno nakrájenou slaninou, česnekem, vejcem, harissou, solamylem a bylinkami, osolíme. Na…
Opláchnuté porce rybího filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou, jednu porci vložíme do vymaštěného kastrolku, pokapeme trochu rozkvedlané smetany, poklademe plátkem…
Syrové brambory nastrouháme na jemno.Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu…
Na oleji restujeme maso nakrájené na malé kostičky. Maso osolíme a opepříme. Pak vyjmeme a do té samé pánve přidáme kousek másla a kapku oleje. Dáme slaninu, žampiony…
Na suché pánvi orestujeme nadrobno nakrájenou slaninu s klobásou a po chvíli přidáme ½ sáčku kysaného zelí. Ochutíme solí, cukrem, kmínem podle vlastních zvyklostí a po…
Z těsta odkrojíme menší třetinu na mřížky. Zbylé těsto vyválíme do kruhu kousek většího než je kulatá forma, aby byly i strany pokryté těstem. Dno propícháme vidličkou a…
Cibuli najemno nakrájíme, slaninu na proužky a cuketu na hranolky.Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme osmažit nejprve slaninu a potom cuketu.Osolíme, opepříme a…
V kastrolku zaškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu,zpěníme na jemno nakrájenou cibulku,přidáme houby a za občasného míchání podusíme.Po vysmahnutí štávy,kastrol…
Celý květák uvaříme ve slané vodě téměř doměkka, necháme důkladně vykapat a vystydnout. Mezi jednotlivé růžičky nacpeme hranolky ze slaniny, sýrů, šunky, salámu.V misce…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, cibuli na tenké měsíčky, papriku, rajčata a slaninu na kostičky a fazolky překrájíme na velikost sousta. Na pánvi vyškvaříme slaninu,…
1. Starší chleba nakrájíme na silnější plátky, ty pak na špalíčky nebo hranolky, které obalíme do plátků slaniny. 2. Cibuli nakrájíme na klínky a vsuneme ji pod slaninu…
Slaninu osmahneme na pánvi, dáme stranou vychladit. Na pánvi osmahneme po slanině kostičky chleba, také dáme vychladnout. Vejce uvaříme buď ve vodě nebo osmažíme jako…
Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky…
Crème Chantilly: Dokonale vyšlehaná a ochucená šlehačka je základem cukrářského umění
Naložte si houby do octa. Získáte dokonalou pochutinu, která se hodí k steaku i do polévky
Jak na to nejlepší kapání do polévky? Vynikající zavářku uděláte jen ze dvou ingrediencí, vylepšit ji můžete bylinkami