Jarýskovo šlehačkové cukroví
Recept ještě nebyl hodnocenŠlehačkové cukroví je jednoduché na přípravu. Je velmi rychle hotové, ale uvidíte že bude také velmi rychle snědené. Upečte ho raději rovnou ze dvou dávek, ať stihnete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Šlehačkové cukroví je jednoduché na přípravu. Je velmi rychle hotové, ale uvidíte že bude také velmi rychle snědené. Upečte ho raději rovnou ze dvou dávek, ať stihnete…
Vynikající broskvové řezy z piškotového těsta, které jsou vláčné a šťavnaté. Vychlazené jsou osvěžujícím moučníkem v létě, v zimě zase jako řezy ke kávě a pro návštěvu.…
Drobné pečivo nebo malé zákusky jsou nejoblíbenějším pohoštěním při nejrůznějších sešlostech a oslavách. Trubičky je nejlepší plnit den předem, aby trochu zvlhly. Vydrží…
Piškot: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, pomalu přimícháme mouku. Vylijeme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech (nebo pečící papír) a pečeme v předehřáté troubě…
Z mouky, másla a šlehačky zpracujeme těsto. Vyválíme plát 3-5 mm silný a vykrajujeme tvary, pečeme v předhřáté troubě cca 200°-220° zhruba 6-8 minut. Ještě teplé…
Bílky s cukrem a solí vyšleháme do tuhého sněhu, přidáváme žloutky a šleháme. Střídavě přiléváme vodu a olej. Nakonec zlehka zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Do…
Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do růžova. Vložíme maso ponechané vcelku, krátce osmahneme ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté osolíme,…
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli,…
Najprv začnem parížskou šľahačkou, lebo ju pripravím deň vopred. Šľahačku dám do rajnice, polámem do nej čokoládu a miešam, kým sa celkom neroztopí. Keď nadobudne bod…
Krém těžká paříž (připravíme den předem): Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1…
Už děti v jedné slavné české pohádce věděli, že výrobky mléčné jsou blahodárné. Připravte i vy doma svým ratolestem vynikající a na práci nenáročný tvarohový dezert…
Tohle je jeden z nejvděčnějších dortů a nepečených moučníků. Je všemi velmi oblíbený, geniálně jednoduchý a tak ho zvládne opravdu každý. Báječně voní i chutná a dobrý…
Do mísy dáme moučkový cukr, kakao a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva-promícháme a pak dáme vejce, olej a zakysané smetany a můžeme prošlehat všechno dohromady…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a kakao som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na…
Rozemleté sušenky promícháme s nadrobno nasekanou čokoládou a teplým mlékem a tuto hmotu rovnoměrně namačkáme na dno formy (24x24 cm), vyložené pečicím papírem…
Bílky vyšleháme s 3 lžícemi cukru a špetkou soli do pevné pěny (musí tvořit po vyndání metel „špičky“).Žloutky ušleháme se 2 lžícemi cukru do hladkého krému, téměř…
Vajcia s cukrom, vanilkou a maslom vymiešam do peny, pridám roztopenú čokoládu a zamiešam. Múku, prášok do pečiva zmiešam a pridám opatrne do cesta, napokon pridám rum.…
Suroviny na těsto spojíme prošleháním, nalijeme na vysypaný pekáček 36x24 cm, upečeme na 175 stupňů. Na ještě teplé natřeme višňovou, jahodovou či rybízovou marmeládu …
Šlehačku vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu.Za stálého míchání zahříváme, dokud se čokoláda nerozpustí, ale pozor - nesmí vařit!Necháme vystydnout a dáme na…
Dáme vařit dost vody, aby se těstoviny nelepily. Do vody hodíme kostky masoxu a dvě lžičky soli a přidáme trošku oleje. Když se voda začne vařit, vsypeme do ní…
Voňavé smažené koblihy mají mnoho způsobů, jak je podávat. Jeden z nich je i v tomto receptu. Jakmile dáte vytvarované koblihy smažit, uděláte do nich důlek a ten po…
Vejce utřeme do pěny s cukrem a střídavě přidáváme mouku, mléko a špetku soli. Nakonec vmícháme strouhané mandle a rozpuštěné máslo. Šlehačku ušleháme s vanilkovým…
Obyčejná cibule jako svatební dar? Ve středověku to byla obrovská pocta
Svatební hostina Elišky Přemyslovny: Podávala se paštika ve tvaru středověkého hradu, sladká kaše i zvláštně vařená slepice
Šílené kombinace, které chutnají fantasticky: Už jste zkusili hranolky se zmrzlinou, chipsy s čokoládou nebo donut se slaninou?