Čokoládovo-šlehačkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenPro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 395 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 35,00 g |
– nasycené | 22,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 2,50 g |
– cukry | 2,50 g |
––– laktóza | 2,50 g |
Pro pravé čokoholiky je tento dort jako modré z nebe. Lehké piškotové těsto dvou barev je proloženo šlehačkovým krémem, který je doplněn buď mascarpone nebo čokoládovou…
Jablečný koláč, kdy mezi dva pláty křehkého těsta vkládáme jablečnou hmotu, lze zjednodušit. Použijeme listové těsto, tím přípravu si výrazně zkrátíme. Výborný dezert…
Bublanin není nikdy dost. Těch nejjednodušších už vůbec ne. Jednoduchost a rychlost je přednost těchto oblíbených ovocných moučníků. Po 30 minutách přípravy naší…
Bílky vyšleháme za postupného zasypávání cukrem do pevného sněhu.Podzemnici smícháme s moukou a ručně zamícháme do sněhu.Rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme…
Luxusně vypadající dezert, který je velmi chutný a snadný na přípravu. Taštičky z listového těsta naplníme jahodovou marmeládou, dokonale vyšlehanou šlehačkou a…
Zapneme si troubu na 180°C.Ručním šlehačem ušleháme cukr s vejci do pěny, přidáme mléko, olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a rychle promícháme.Těsto rozetřeme…
Oddělíme žloutky od bílků, ze kterých ušleháme tuhý sníh a opatrně a postupně přidáme cukr, žloutky a nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na plech…
Šlehačky vymixujeme, přidáme cukr a pomazánková másla. Poté si uvaříme silný kafe, nejlépe rozpustné. Piškotama si vyložíme formu ve které tiramisu děláme, piškoty…
Příprava: Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý…
Źloutky utřeme s cukrem do pěny,přidáme horkou vodu prošleháme.Pak dáme mouku s pr.do.pečem a nakonec sníh z bílků.Nalijeme do formy srdce(já ji neměla tak jsem použila…
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme kakao. S bílků ušleháme tuhý sníh a postupně přimícháme k žloutkové směsi. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 10…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom vmícháme vodu a olej, prášek do pečiva, hladkou mouku a nakonec lehce vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vyšší plech,…
Tento narozeninový dort je originální a kreativní způsob, jak oslavit výjimečný den. Dort kombinuje jemný a vláčný korpus s lahodným krémem a je ozdoben marcipánovými…
Piškot: Nejprve si ušleháme vejce s cukrem do pěny, postupně přiléváme olej, vodu a nakonec mouku s práškem do pečiva a lžící kakaa. Dáme péct na 170°C asi 20 minut…
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat…
Vyšleháme žloutky s cukrem, postupně vmícháme vyšlehané bílky a mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 160…
Ze žloutků a medu ušleháme pěnu, přidáme mouku, vločky, olej, mléko, prášek do pečiva a mrkev nastrouhanou na jemno.Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vnímáme do…
Puding uděláme jak jsme zvyklí, jen s tou výjimkou, že místo mléka používáme smetanu a je jí menší množství. Když puding začne houstnout, přimícháme do něj celou šťávu z…
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, olejem, vodou do pěny. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a zlehka zamícháme sníh, dáme péci do vyhřáté trouby a…
Želatinu spolu s vodou necháme v kastrůlku nabobtnat (asi tak 10 min). Oloupeme mango a spolu s cukrem je rozmixujeme. V druhé misce vyšleháme obě šlehačky. Šlehačku…
Dorty pečeme k různým slavnostním příležitostem. Proč tedy neupéct dort třeba k příchodu jara. Piškotový základ s ořechy je prokládaný lahodným tvarohovým krémem s…