Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slezina - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny18,00 g
– z toho živočišné bílkoviny18,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky3,00 g
– nasycené1,00 g
– nenasycené2,00 g
–– mononenasycené1,30 g
–– polynenasycené0,70 g
––– omega 30,02 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 308 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Jitrnice – rozpis na 10 kg

Jitrnice – rozpis na 10 kg

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a pak jí plníme tenké střívko. Po…

Pajšl

Pajšl

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Vnitřnosti odblaňte. Srdce, jazyk, slezinu a plíce můžete v této fázi očistit od tuku a rourek, ale nemusíte, vývar bude silnější a tučnější.Kořenovou zeleninu očistěte…

Jelítka     Rozpis na 10 kg

Jelítka Rozpis na 10 kg

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Den před zabijačkou uvaříme kroupy. Nesmějí být ani tvrdé ani rozvařené. Vodu scedíme a kroupy neproplachujeme, aby se lépe spojily s krví. Rozloží se v tenčí vrstvě,…

Buši slezinková

Buši slezinková

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme na plátečky(proužky) nakrájené slezinky, trochu osolíme a opepříme. Mírně orestujeme (chvilku) a podlejeme horkou vodou.…

Vaclav Fronek

30 min