Semínkový chléb se sušenou syrovátkou
Recept ještě nebyl hodnocenZe žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody umícháme rozkvas, který necháme pracovat přibližně 10-12 hodin.Semínka v misce smícháme se solí, zalijeme 70 g vody (odebrané z…
Droždie rozpustíme vo vode, necháme odstáť, potom s ostatnými surovinami, okrem slnečnice, vymiesime cesto. Na konci miesenia vmiešame slnečnicu.Necháme v teple vykysnúť…
Repu umyjeme, uvaríme, olúpeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Jablká tiež olúpeme a nastrúhame.Slnečnicu na sucho opražíme na panvici.Repu, jablká zmiešame s…
Všechny suroviny dáme do nádoby pekárny, nejprve tekuté, pak suché, droždí a kvásek nahoru na mouku, do protilehlých rohů.Pekárnu zapneme na program Základní (Klasik). …
V míse smíchejte strouhanou mrkev, cukr, olej a vejce. V jiné misce smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici a sůl. Přidejte slunečnici nebo nasekané ořechy. Pak smíchejte…
Suroviny na rozkvas dobře promícháme a v teple místnosti necháme vykvasit (cca 10-14 hodin). Zároveň s umícháním rozkvasu uděláme záparu - odměříme do misky semínka a…
K vykynutému omládku přidáme vychladlou záparu a zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout asi hodinu.Vykynuté těsto propracujeme, pokud je třeba podsypneme…
Umícháme rozkvas a v teple místnosti ho necháme vykvasit (cca 6-8 hodin). Zároveň ve zbytku recepturní vody namočíme celozrnnou mouku a otruby.Smícháme rozkvas s…
Do vlažné vody vhodíme cukr a droždí a rozmícháme vidličkou do rozptýlení droždí. Hned na to navážíme a odměříme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme asi…
Nabobtnaný šrot i všechny ostatní suroviny dáme do pekárny (nejprve tekutiny, pak sypké) a použijeme program Celozrnný (déle kyne i peče).Hotový vyklepneme z formy a na…
Ze žitného kvásku, žitné mouky a vody uděláme rozkvas, který necháme 10-12 hodin pracovat.K vykvašenému rozkvasu přidáme zbytek surovin, kromě semínek a uněteme těsto -…