Šmakounova quesadilla
Recept ještě nebyl hodnocenRajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Čedar nahrubo postrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 285 kJ / 68 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,05 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,01 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 230 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 2,60 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajčata si nakrájíme na malé kostičky, cibuli na tenká půlkolečka. Čedar nahrubo postrouháme a Šmakouna pokrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev, položíme na ni tortillu a…
Květák uvaříme a nakrájíme nadrobno, šmakouna nastrouháme nahrubo a všechny ingredience smícháme. Placičky vytvarujeme na plech na pečící papír a pečeme na 200 st. C…
Mrkev jemně nastrouháme, goudu také.Šmakouna můžeme buď postrouhat nahrubo a nebo stačí rozdrobit. Nyní už to bude rychlovka. Vše dáme do mísy, přidáme vejce, nasekanou…
Cibuli nakrájíme velmi najemno, opečeme dozlatova na lžíci oleje a necháme vychladnout.Šmakoun i brambory rozmačkáme vidličkou. Sýr jemně postrouháme, petrželku posekáme…
Slaný dýňový koláč je plný nejen dýně, ale také cukety, šmakouna a sýra. Zajímavou chuť mu dodávají sušená rajčata a bylinky. Koláč je snadný na přípravu a skvěle chutná…
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme Šmakouna , pepř, a papriku dle chuti, nakrájené cca 2/3 pórku a papriku a vše osmahneme. Potom přidáme kečup , hořčici, prolisovaný…
Vše promícháme, utvoříme placičky – používám kopečkovač na rýži, ten naplním, vyklopím na plech a trochu připlácnu- pak jsou všechny placičky stejné a jedna váží cca 50…
Maso, šmakouna, pohanku a koření promícháme. Naplníme papriky, posypeme krájenou cibulí a česnekem. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání, polévání či obracení…
Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme do poloměkka. Všechny suroviny nakrájíme nadrobno a promícháme. Dochutíme. Výživové…
Maso, šmakouna a pohanku promícháme s česnekem, solí a bazalkou. Na každý kapustový list naneseme směs po ploše a zavineme. Naskládáme do pekáčku, podlijeme troškou…
Maso smícháme s kořením, olejem a česnekem. Příchutě přidáváme opatrně, ochutnáváme, nesmí to být přesolené, příliš ostré – prostě dle vlastní chuti.Šmakouna nakrájíme…
V misce rozmačkáme sardinky i s olejem. Šmakoun a vejce nastrouháme na středně hrubém struhadle, přidáme bylinky a koření. Vše pečlivě vymícháme, dochutíme limetkou a…
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Pavézky neboli chudí rytíři: Sladká delikatesa ze starého chleba frčí dodnes a nejlepší je podle receptu Anuše Kejřové
Recept na volné odpoledne: Užijte si relax i rodinnou zábavu