Podzimní quinoa s dýní, tempehem a cizrnou
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejte na 220°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky o hraně cca 1,5 cm. Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na čtvrtky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 93 kJ / 22 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,16 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,14 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Troubu předehřejte na 220°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky o hraně cca 1,5 cm. Cuketu omyjte a nakrájejte podélně na čtvrtky…
Do uzavíratelné skleničky (např. od výživy) vymačkáme šťávu z poloviny citronu a pomeranče, přidáme sojovou omáčku a 4 lžíce olivového oleje, osolíme a protřepeme. Maso…
Zeleninu omyjeme. Mořský koktejl necháme rozmrazit při pokojové teplotě, pak osušíme. Do mísy si natrháme saláty na kousky,okurku nakrájíme na kostky, papriku na…
Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte…
Saláty i rukolu opláchneme pod tekoucí vodou, odstředíme nebo necháme okapat. Do misky nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu, kterou máme předem…
Saláty opereme, necháme okapat, natrháme na kousky. Cibuli pokrájíme na kolečka, okurku omyjeme a rozkrájíme do salátové mísy. Na zálivku smícháme hořčici, sůl, pepř,…
Nejprve natrháme saláty, rukolu zbavíme stonků, rajčátka přepůlíme a červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Vše ve velké míse smícháme spolu s dresinkem a dáme do chladu…
Salát nemusí být pouze nudná zeleninová záležitost. Vyzkoušejte připravit skvělý salát s pečenou hruškou, hroznovým vínem, s řeckým sýrem feta. Je krásně pestrý a…
V rendlíku svaříme ocet, víno a třtinový cukr. Přidáme všechno koření a ze zázvoru, který jsme si najemno nastrouhali, vymačkáme v ruce jen šťávu, a tu samozřejmě…
V míse lehce prošleháme vidličkou umeocet, olivový olej a medovou hořčici.Rajče nakrájíme na středně velké kousky, lupení opláchneme, osušíme. Vložíme do mísy s…
Bramboru oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka vyjmeme z konzervy, pečlivě z něj vymačkáme olej – olej přidáme na smažení do pánve. Plátky brambor osolíme,…
Panenku nařežeme na stejně velké "špalíčky", do každého špalíčku uděláme nožem kapsu, kterou naplníme sušenými švestkami. Špalíčky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na…
Limetku řádně omyjeme a ostrouháme z ní kůru, kterou smícháme s olivovým olejem. Dvě okurky oloupeme a rozmixujeme spolu se smetanou, pak přilijeme mléko. Přidáme…
Osvěžující letní salát s ovocem přijde vhod v horkém počasí. Kromě pestrých barev zaujme i netradiční chutí. Směs listových salátů a šťavnaté sladké ovoce totiž ochutí…
1. Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousíčky. 2. Kuskus nasypeme do misky, zakápneme olejem a promícháme. Poté zalijeme horkou vodou zhruba 2 cm nad vrstvu kuskusu. Po 5…
Dip: Sýr rozdrobte do misky, přidejte lžíci zakysané smetany a lžičkou roztírejte dohladka, aby se narušily sýrové hrudky. Přidejte zbytek smetany, majonézu, šťávu z…
Jednoduchý salát s cibulí, ředkvičkami a zálivkou z vinného octa netradičně doplníme křupavými smaženými sýrovými kroketami. Ty připravíme snadno ze strouhaného sýra,…
Jemně opečený lilek s citronovým nádechem se skvěle snoubí s krémovou tofuricottou, šťavnatými houbami a křupavými ořechy. Tento kreativní a zdravý pokrm je ideální…