Rizoto v hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lunchmeat, orestujeme a zasypeme sladkou paprikou. Přidáme mraženou zeleninu, osolíme, do vody nasypeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci si na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lunchmeat, orestujeme a zasypeme sladkou paprikou. Přidáme mraženou zeleninu, osolíme, do vody nasypeme…
Kuřecí maso uvaříme s kořením, zeleninou a solí. Měkké, ale nerozvařené maso a zeleninu nakrájíme na drobnější kousky, vývar procedíme, dochutíme dle svých zvyklostí,…
Vymažeme hrnec olejem. Nakrájíme cibuli na jemno a dáme na dno hrnce.Papriku nakrájíme na kostičky a dáme na cibuli. Oloupeme brambory, nakrájíme na měsíčky a naskládáme…
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle…
V pánvi si rozehřejeme 2 lžíce kokosového oleje (ztuhlá horní vrstva v plechovce s kokosovým mlékem) a minutku na něm orestujeme porek nakrájený na půl měsíčky. Poté…
Nejdříve si osmažíme nakrájenou cibuli dorůžova a odstavíme ji. Maso si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a na jedné lžičce tuku osmažíme z obou stran cca 6…
Těstoviny uvaříme na skus a dáme do velké mísy.Uvařené uzené maso a kabanos nakrájíme na malé kostky a vsypeme do těstovin. Povaříme lehce mraženou zeleninu, následně…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené klobásy, papriku, brambory nakrájené na kousky, bobkový list a orestujeme.Zaprášíme moukou. Promícháme a po chvíli zalijeme…
Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky a orestujeme 5 minut na pánvi, na malém množství oleje.Přidáme zeleninu, promícháme s kořením a dusíme cca 20 minut do rozdušení…
Oloupané vařené brambory nakrájíme na plátky a poklademe jimi dno pekáče nebo pečicí mísy. Na vrstvu brambor dáme vrstvu nakrájených párků a vrstvu zeleniny. Trochu…
Kuřecí játra očistíme od blanek a pokrájíme. Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce nalijeme olej. Přidáme cibuli, játra, masox, bujón a restujeme. Po chvíli zasypeme…
Oloupeme řepu, překrojíme na menší kusy a uvaříme do měkka. To samé s bramborami - ty vaříme rovnou na malé kostičky cca 1cm. Uvaříme také mraženou zeleninu. Vše necháme…
Sušené houby zalijeme vodou a necháme nabobtnat.Na oleji osmahneme cibulku, přidáme mraženou zeleninu a orestujeme.Dále přidáme namočené houby i s vodou, brambory…
Tarhoňa je vynikající druh těstovin s krátkou dobou přípravy. Dá se využít v mnoha receptech od polévek po sytá hlavní jídla. Zkuste ji připravit s masovo- zeleninovou…
Z Wikipedie: Boršč (také boršč, bortsch, borstch, Borsh, boršč, Ukrajinský: борщ, v jidiš: באָרשט) je polévkou, která je populární v mnoha zemích střední a východní…
Cibuli si nakrájíme a dáme na sádlo osmažit, přidáme maso nakrájené na kostičky, které necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, zasypeme zeleninovou směsí, přidáme na…
Těstovinu uvaříme, propláchneme, dáme do misky, přidáme rozmrazenou zeleninu, kterou jsme trochu pokrájeli,uzené maso na kostičky, sůl, pepř a promícháme. Směs vsypeme…
Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s…
Proprané kroupy nasypeme do pekáče,nasypeme mraženou zeleninu, žampióny, utřený česnek a nakrájenou cibuli,množství kolik kdo má rád. Zalijeme vodou ( vývarem, bujónem) …
Na tuku si osmahneme cibulku, přidáme párek, trochu osmahneme, pak přidáme zeleninu a osolíme a trošku opepříme. Mezitím si uvaříme rýži a při varu přidáme kari koření,…
na plechu rozpustíme plátek másla, zasypeme zeleninou... osolíme porce ryby a vše posypeme kořením pečeme cca 60 minut na 175 stupňů, mírně podléváme.
Maso obrané z uvařených uzených žeber nakrájíme na drobno.Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Přidáme zeleninu, krátce jí orestujeme a…
Pstruhy osolíme, pokmínujeme, dáme plátky másla, plátek citronu a tymián. Brambory oloupeme, nakrájíme a posypeme majoránkou, zeleninu neupravujeme. Vše dáme do…
Stehna omyjeme, osušíme, dostatečně osolíme a opepříme z obou stran. Na dno remosky dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a rozdrobenou bujonovou kostku. Přidáme…
Malá encyklopedie vánočního koření: K čemu je dobrý anýz a kam se hodí badyán nebo zázvor?
Novoluní a jídelníček: Beran potřebuje poctivou svíčkovou, Pannám udělá dobře gulášovka a Rak se pustí do palačinek
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?