Borůvkový dortík
Recept ještě nebyl hodnocenUšleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a postupně vmícháme olej, mouku a sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy (24 cm) dáme těsto.Pečeme v rozehřáté…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ušleháme sníh. Zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a postupně vmícháme olej, mouku a sníh. Do vymazané a vysypané dortové formy (24 cm) dáme těsto.Pečeme v rozehřáté…
Dáme vařit maso spolu se zeleninou.Přidáme sůl a kari a váříme do měkka.Když je vše měkké,maso vyndáme a obereme.Zeleninu rozmixujeme na krém a zahustíme smetanou.Krátce…
Vejce vyšleháme s cukrem a vodou. Vmícháme mouku. Těsto dáme na plech a pečeme při 200 C asi 15 minut. Z mléka, cukru a pudinku uvařte krém. Máslo utřeme s vanilkovým…
Sýr s modrou plísní rozdrobíme do misky s tvarohem a společně ušleháme na hladký krém, do kterého po částech vmícháme ušlehanou šlehačku. Broskve slijeme a necháme…
Pred tim, nez zacneme si nachystame formu o velikosti 33x27cm. Do mensiho hrnce dame cokoladu, maslo, cukr a mleko a zahrivame, dokud se nam vse nerozpusti a nespoji.…
Uvaříme si nudle podle návodu na obalu´. Mezitím na pánvičce s 2 lžícemi olivového oleje osmažíme cibulku na jemno a špek na kostičky (slaninu). Až se těstoviny…
Bílky ušleháme spolu s cukry na sníh. Do bílkového sněhu přimícháme žloutky, vmícháme mouku a upečeme ve vymazané a vysypané dortové formě na 180°C asi 15 minut. …
Šlehačku ušleháme s cukrem,přidáme jogurt a vše krátce vyšleháme. Dle návodu si připravíme ztužovač,vmícháme do krému a důkladně promícháme. Krém rozdělíme na dvě…
Korpus : z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme žloutky a cukr. Vmícháme mouku smíchanou s oříškama. Pečeme ve vymazané a hr.moukou vysypané dortové formě průměr cca 24…
Do smotany vymiešame cukor a potom kakao. Necháme ju zovrieť a cez noc necháme v chladničke odležať. Na druhý deň vyšľaháme. Zo smotany na svetlú náplň a z vanilkového…
Do smotany vymiešame cukor a potom kakao. Necháme ju zovrieť a cez noc necháme v chladničke odležať. Na druhý deň vyšľaháme. Zo smotany na svetlú náplň a z vanilkového…
Polovinu cukru vyšleháme se smetanou do tuha. Do hotové smetany přidáme rozmixované jahody, dobře promícháme a dáme na 1hod od mrazáku. Z bílků a zbytku cukru ušleháme…
Těsto vypracujeme z uvedených surovin a rozválíme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto poklademe na kolečka pokrájené banány pěkně vedle sebe.Tvaroh, smetanu a…
Ovoce v mixěru rozsekáme na kousky (lze nakrájet i ručně) buď nahrubo promixujeme nebo propasírujeme (hmota by neměla být doslova hladká), přidáme mírně rozmrzlý…
Panenku odblaníme a nakrájíme na medailonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentina a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme…
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Do mísy nasypte cukr a nakrájené máslo, prošlehejte a poté postupně zašlehejte vejce. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva…
Oříšky nasypte na plech, dejte do trouby vyhřáté na střední teplotu a asi 5 minut pražte (pozor, nepřipálit), pak rychle vysypte na utěrku a setřete z nich slupku.…
Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kostky. Mladé se nemusí loupat.V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu másla, přidáme cuketu, mírně osolíme a krátce podusíme.…
Kynuté těsto (mouka, trochu cukru, špetka soli, žloutek, kvásek) necháváme dvakrát překynout, poprvé bez másla, potom s rozpuštěným máslem vmícháme do těsta cca 5 dkg…
Smíchám vejce, cukr, olej, mléko a poté postupně přidávám mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a sodou nebo práškem do pečiva.Vzniklou hmotu vyliji na plech a posypu…
Nejdříve připravíme zmrzlinu. Smetanu ke šlehání a strouhaný sýr pomalu zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Necháme vychladit a pak buď zmrazíme ve…
Smetanu ušleháme a pak do ní přidáme polovinu cukru. Nad párou šleháme žloutky s druhou polovinou cukru až napění, je to velmi rychlé. Že jsou žloutky hotové poznáme tak…
Zelená: Suroviny na pesto rozmixujeme a případně dosolíme nebo dokyselíme. Červená: Rajčata i cibuli nadrobno nasekáme, přidáme k nim vymáčknutý česnek, sůl, pepř a…
Bílky vyšleháme s částí cukru do tuhé pěny a dáme stranou. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem. Nejdůležitější je šlehat vejce s cukrem až zhoustnou a zesvětlají -…
Jak na dokonalý grilovaný hovězí steak? Rozhoduje výběr masa, rychlé zatáhnutí a odpočinek pod alobalem
Tajný trik supermarketů: Proč se nám zdá hezčí jídlo zdravější?
Vyzkoušeli jsme za vás: Naše redaktorka usmažila „odpad"! Chipsy z bramborových slupek ale chutnají překvapivě dobře