Tuňák a la žraso
Recept ještě nebyl hodnocenMaso na 3h do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne. Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla. Do výpeku dát smetanu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso na 3h do mléka a do lednice. Ztratí trochu rybiny a zkřehne. Pak opláchnout a osušit. Okořenit a zprudka osmahnout na sádle.Dát do tepla. Do výpeku dát smetanu,…
Dobře metlou promícháme a necháme 15 minut stát, pak pečeme tenké palačinky.Tvaroh, smetanu, cukr a citronovou kůru ušleháme.Palačinky naplníme tvarohem a borůvkami.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kúsky narezané pľúcka a chvíľu restujeme.Vložíme na štvrtiny nakrájané šampiňóny, pridáme kari pastu, bobkový…
Těsto: Nad párou v kovové misce vyšlehám krém z másla, jogurtu, cukru, vejce, medu a smetany. Šlehám to asi 5 minut. V další míse smíchám mouku a jedlou sodu, přidám…
Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm nudličky, 1 šalotku a petrželku nakrájíme na drobno, kapii na nudličky, 1/2 šalotky na tenká kolečka. Kuřecí prsa lehce kotníky prstů…
Ve vodní lázni rozpusťte smetanu s nalámanou čokoládou a cukrem. Odstavte z plotny a při občasném míchání nechte vychladnout.Do vychladlé směsi zlehka vmíchejte kakaové…
Cca 200 ml smetany ke šlehání vyšleháme.Přidáme zakysanou smetanu a dvě větší špetky soli (dle chuti), zamícháme.Dochutíme už podle možností čímkoliv - česnek, paprika,…
Ve velké hluboké pánvi na polévkové lžíci oleje lehce osmažíme jemně nakrájenou cibulku. Přidáme oba sáčky mraženého špenátu. Až se špenát zcela rozmrazí a začne dusit,…
Zálivka: (tuto zálivku si připravíme minimálně 3 hodiny předem, anebo jeden den dopředu). Vanilkové lusky rozřízneme napůl a nožem seškrábneme semínka. Vodu, cukr a…
Maso nakrájíme na kousky, na marinádu smícháme ingredience a maso v ní obalíme, necháme odležet, čím déle tím lépe. Aspoň ale hodinu. Cibuli i česnek rozkrájíme…
Vsechny suroviny na marinadu smichame, pridame na male kousky pokrajene kureci maso a nechame 1/2 hodiny marinovat v chladu a pote 1/2 hodiny pri pokojove teplote. …
Brambory předvaříme ve slupce, asi 5 minut. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriku, zbavenou semínek, napříč na kolečka. Oloupané brambory rozkrojíme podélně na čtvrtiny a…
Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme ji na olivovém oleji.Mezitím nakrájíme dýni na kostky.Kostky přidáme k cibuli, zalijeme 1 litrem vody a přidáme bujón.Vaříme asi…
Rezne jemne naklepeme, osolíme, opipríme, zaprášime solamylom a na rozpálenom oleji prudko opečieme z oboch strán. Do pekáčka vložíme rezne, posypeme kurkumou, na malé…
Sypké suroviny (mouku, skořici a prášek do perníku) smícháme.Nejdříve našleháme celá vejce s třtinovým cukrem, přidáme olej, zakysanou smetanu, med a vše vyšleháme do…
Vydlabanou a nakrájenou dýni dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme.Uvařenou dýni rozmixujeme do hladka a vrátíme na sporák. Do polévky přidáme sůl, pepř, citronovou…
Na másle osmahneme cibulku do hněda, přidáme pangase a ředkvičky, osolíme a opepříme, zasypeme paprikou, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme kopr (možno přidat…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a program Těsto použijeme pouze pro vypracování těsta, vykynout ho necháme v míse ( - je měkčí, kynutím ještě mírně zřídne…
Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět…
Na trošce olivového oleje orestujeme cibulku, přidáme na kostky nakrájenou mrkev a batát. Osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z jednoho pomeranče. Ještě chvíli…
V hlubsi panvi rozpustime maslo a pridame chrest predem uvareny ve slane vode. Zamichame a chvili provarime. Zasypeme moukou a prilijeme vrouci mleko. Pridame masox a…
Podle návodu uvaříme kukuřičné těstoviny.Cibuli nakrájíme, česnek prolisujeme a obojí osmahneme na olivovém oleji.Přidáme tofu nakrájené na kostičky a opékáme asi 5 min…
Smrže očistíme (většinou jsou čisté), oddělíme duté nožičky, které nasekáme na drobno, právě tak cibulku. Tu dáme do kastrůlku restovat na olej, až zesklovatí, přidáme…
Stehna i s kůží zvrchu trochu nařežeme, aby se marináda dostala lépe do masa, osolíme a potřeme marinádou. Necháme alespoň hodinu odležet. Pak zprudka opečeme a…
Podle Ladislava Špačka lze konzumovat chlebíčky jen jedním způsobem: Vlezte si do vany, zhasněte a jezte, říká expert na etiketu
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Hovězí na česneku a na smetaně: Připravené v tlakovém hrnci je báječně šťavnaté, má výraznější chuť a za hodinu je hotové