Expres kuře na paprice
Recept ještě nebyl hodnocenNaše babičky vařily slepice, my vaříme kuřata. V každém případě vám tohle jídlo udělá zaručeně dobře. S přehledem ho můžete zařadit do rychlé a skromné kuchyně. Expresní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Naše babičky vařily slepice, my vaříme kuřata. V každém případě vám tohle jídlo udělá zaručeně dobře. S přehledem ho můžete zařadit do rychlé a skromné kuchyně. Expresní…
Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Na rozehřátém másle restujeme mouku a přidáme hořčici. Zředíme vývarem a smetanou. Za stálého mícháni povaříme a dochutíme. Podáváme s vařenými brambory a vejci.
Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme…
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Jemné vepřové ragú přímo láká k vyzkoušení. Variant můžete najít hned několik, každá rodina má svůj osvědčený recept. My pro vás máme inspiraci, jak ho dělají na…
Zapékané brambory jsou skvělé a snadné jídlo, do kterého můžeme přidat různé suroviny podle naší chuti. Tentokrát vrstvy brambor proložíme šunkou a sýrem a celé to…
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Nenáročná jídla se hodí jak na všední den, tak třeba i na pracovní sobotu. Tyto zapečené špagety jsou přesně tím jídlem. Stačí uvařit rychlou rajčatovou omáčku s mletým…
Těstoviny uděláme domácí nebo uvaříme podle návodu na obalu.Česnek a chilli papričku nasekáme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem dáme česnek, papričku a krevety smažíme…
Zapečenou zeleninu podáváme jako přílohu k masu nebo jako bezmasé hlavní jídlo. Chuť lilku, rajčat, brambor i cibule se dokonale propojí se smetanou a kořením. Na…
Tartaletky, připomínající drobné koláče, pocházejí z Francie. Naplněné slaným karamelem, polité čokoládou a posypané sekanými ořechy, naleznou pravidelné místo na…
Zapečené brambory jsou velmi oblíbené jídlo, po kterém ráda sáhne leckterá hospodyňka, pokud není čas ani chuť stát hodiny u plotny. Brambory s brokolicí a kuřecím masem…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Sladkou pochoutku Kinder Maxi King mají rády hlavně děti. Připravit ji můžete i v pohodlí vašeho domova a to v podobě řezů z máslových sušenek, sladkého krému a karamelu…
Maso prošpikujeme anglickou slaninou, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. V kastrólu rozehřejeme olej a maso ze všech stran rychle opečeme na prudkém ohni, aby se…
Cele brambory (ve slupce) uvarime do mekka. Pote nechame vychladnout, oloupeme a nakrajime na 0,5 cm silna kolecka.Spenat vypereme, vhodime do varici vody (asi 1 minutu…
Lehce štiplavá česneková pomazánka z tvarohu je jednou z nejoblíbenějších pomazánek. Její chuť si vychutnáte na čerstvém chlebu, ozdobeném zeleninou nebo na jednohubkách…
Tuto smetanovou omáčku milují děti i dospělí. Libové maso, šunka a pikantní zelenina ve sladkokyselé omáčce - kdo by odolal. Ve spojení s knedlíkem nebo s těstovinami si…
Zlatavé kousky dobře upečeného vepřového masa, které ochutíme česnekem a kmínem, můžeme podávat s medvědím česnekem připraveným na způsob špenátu. Ten pokrm ozvláštní…
Jemné smetanové noky, budou univerzální přílohou k pečeným masům se špenátem nebo zelím, ale také k omáčkám a guláši. Jednoduchou a rychlou přílohu, můžete zkusit třeba…