Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenJazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 413 kJ / 99 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 20,00 g |
– cukry | 12,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jazyky omyjeme a uvaříme se zeleninou a kořením doměkka. V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme.Na omáčku rozpustíme máslo a necháme…
Česká klasika, která se z našich jídelníčků trošku vytratila, ale rozhodně nezaslouženě. Smetanová omáčka dochucená výrazným křenem je prostě báječná.
Ledový salát natrhat na kousky, fazolky z plechovky propláchnout, smíchat s ostatními přísadami
Žloutky a sůl vyšleháme do světle žluté tuhé pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme. V druhé míse z bílků a soli ušleháme tuhý sníh. Třetinu sněhu…
Do cca 300 ml vody přidáme citronovou šťávu.Celer oloupeme a nastrouháme na tenké nudličky nebo nastrouháme na slzičkovém struhadle. Hned dáme do citronové vody, aby…
Máte dárek od rybáře a nevíte, co si počít se sladkovodní rybou? Nebo vám zbylo kousek pečeného filé? Připravte slaný aspikovy dortík. I lidé, kteří ryby moc nemusí,…
Slijeme nálev ze zeleninové směsi (maximálně 3 dl). Do jedné poloviny dáme na 20 minut nabobtnat želatinu, druhou půlku zahřejeme k varu a nasypeme do ní sekanou cibuli…
Nejdříve připravíme koktejlovou omáčku. V misce smícháme všechny ingredience a dáme na chvíli do chladničky uležet.Krevety velmi rychle do rozmrazíme tak, že je cca na 5…
Oškrábané brambory nakrájíme na 0,5 cm plátky, posolíme a opepříme. Sýr a slaninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Smetanu rozmícháme s máslem, hořčicí a křenem.…
Maso pomeleme, přidáme vejce, solamyl, hořčici, podle chuti osolíme, opepříme a dobře zamícháme.Z hmoty děláme malé kuličky nebo placičky, obalíme v mouce a na…
Omyté jazyky dáme vařit se zeleninou a kořením. Vody dáme jen tolik, aby vše bylo těsně potopené. Potřebujeme silný vývar. Vaříme do měkka.Uvařené jazyky dáme ihned…
Nakrájené zelí se smíchá s propláchnutými fazolemi, nakrájenou cibulkou a rajčaty, křenem a tatarkou. Lze přidat podle chuti i pokrájené papriky, sýr.
Nasypat i s nohama do pekáče, vrchovatě! Posolit, popepřit, pokropit celé slunečnicovým olejem a dát do trouby na 250 °C na 30 minut. Nesmí se dusit!!! Ne vysoký…
O uvaření kuřecích stehen se v tomto receptu postará tlakový hrnec. A mezitím, co se stehna vaří, my připravíme skvělou smetanovo-celerovou omáčku s trochou štiplavého…
Šílený jídelníček Jindřicha VIII.: Obézní milovník masového pudingu po smrti explodoval
Jogurtová buchta: Vláčný a šťavnatý moučník je hotový za chvíli a využijete i kelímek od jogurtu na odměřování surovin
Jídelní rozmary slavných: Fotbalista Lionel Messi miluje milánský řízek od maminky, přelitý rajčatovou omáčkou a zapečený se sýrem