Perníkové cupcakes s krémem z mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenCupcakes jsou vlastně vymazlené a maličkaté dortíčky na dvě až tři kousnutí. Můžete si pohrát s těstem a jeho příchutěmi, ale hlavní je na nich zdobení. Je potřeba…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cupcakes jsou vlastně vymazlené a maličkaté dortíčky na dvě až tři kousnutí. Můžete si pohrát s těstem a jeho příchutěmi, ale hlavní je na nich zdobení. Je potřeba…
Tato chutná kombinace je výsledkem marinování hovězích nudliček v aromatické směsi bylinek a koření, která dodává masu výraznou chuť a jemnost. Rychlé opečení na pánvi…
Dortová lízátka, známá také jako cake pops, jsou malé sladké pochoutky tvořené z drobečků dortu, které jsou smíchány s krémem a následně vytvarovány jako placičky či…
Pokud máte rádi opravdu šťavnaté moučníky, tento recept je přesně pro vás. Jablečný nákyp se smetanou a spoustou jablíček je tím pravým podzimním dezertem. Můžete do něj…
Perníčky nebo krásnou cukrovou polevou slepenou slaďoučkou perníkovou chaloupku? Chcete zkusit oboje? Nebojte se a zkuste postavit domeček pro vánoční skřítky spolu s…
Tato verze perníčků je vhodná i pro celiaky, jelikož základ jejich těsta tvoří pohanková a rýžová mouka. Po upečení necháme perníčky odležet a následující den je můžeme…
Smícháme sypké přísady, přidáme tekuté a vše vyšleháme. Těsto je řidší. Vlijeme do formy a pečeme - já peču cca 10 minut na 180 st. C a poté cca 40 minut na 150 st.…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
- Troubu předehřejeme na 170°C a formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. V míse promícháme mouku, cukr, kokos, sodu, olej a kefír. - Těsto vlijeme do formy, uhladíme…
Všetko spracujeme, najprv to ide ťažko, ale od rúk margarín zmäkne, mlieko pridávame opatrne, čokoládu až ku koncu. Cesto je lepkavé.Mokrými rukami formujeme guličky,…
Jablka nastrouháme i se slupkou nahrubo, přidáme k nim mouku, cukr, olej, vejce, sekané ořechy, jedlou sodu, kakao a skořici. Vše zpracujeme v kompaktní těsto, které pak…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie, dáme přes noc do chladu.Druhý den těsto vyválíme, vykrájíme kolečka průměr asi 3 cm, upečeme…
1. Troubu předehřejeme na 160°C a vymažeme a vysypeme bochníkovou formu vel. 31 x 11 cm. 2. Ve velké míse smícháme mouku, kakao, cukr, jedlou sodu, sůl a skořici.…
Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vitamínů, minerálů a vlákniny. Snadným způsobem z nich můžeme připravit a upéct výborné kokosové sušenky, které poslouží jako chutná a…
Krásně vláčný makovec, vonící po banánech, posypaný křupavou drobenkou na povrchu, je opravdu luxusní záležitostí. Kombinace máku a banánu je zajímavá a chutná skvěle.…
Medový dort je velmi oblíbený pro svou jednoduchou přípravu, vynikající chuť a v neposlední řadě i proto, že je ho možné péci několik dní dopředu. Jednotlivé pláty jsou…
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před…
Kakaová cuketová buchta s ořechy je rychle upečená, vláčná a krásně voní po skořici. Můžete improvizovat a do těsta dát rozinky, kandované ovoce, nasekanou čokoládu,…
V mise zmiešame mlieko s cukrom, pridáme múku a olej a nakoniec sódu bikarbónu.Vmiešame odkvapkané hrozienka, ktoré trochu pováľame v múke, aby pri pečení neklesli na…
Do mísy nalijeme kefír,přidáme olej,cukr,mouku,sodu a zamícháme těsto.Půlku odlijeme a do druhé půlky přidáme 2 lžíce kakao.Nalíváme do tukem vymazaných a hrubou moukou…
Dýňovou hmotu lze dobře využít při pečení sladkého pečiva. Sušenky získají nejen kyprou a hmotu, ale i hezkou barvu. Vyzkoušejte o drobet zdravější variantu sladkého…
Zelí vymačkáme a nadrobno pokrájíme. Na malé kostičky nakrájíme i slaninu a špek.V míse smícháme mouku se solí, kmínem a sodou. Přidáme kysanou smetanu a vejce. Do…
V misce smícháme všechny "suché" přísady kromě sody. Máslo rozpustíme, smícháme s medem a přidáme ke směsi. V horké vodě rozpustíme sodu a přidáme k ostatním surovinám…
Smícháme vločky, mouku, cukr, kokos. V kastrůlku rozehřejeme med (sirup), máslo, horkou vodu a sodu. Tekutou část vlijeme do suché a řádně promícháme. Malou lžičkou…
Velikonoce 2023: Na kdy vycházejí Velký pátek a Velikonoční pondělí a kdy budou zavřené obchody?
Co dělat, když okurky nekvetou? Potřebují více slunečního světla, správné hnojení a především pravidelně sklízet úrodu
Těstovinový salát z pečeného kuřete chutná královsky: Využijete nejen maso, ale i výpek pro chuť a kůži pro křupavou posypku