Banánová bábovka s ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme změklou Heru, oba cukry, celá vejce, rozmačkané banány.Pak přidáme mouku se sodou, práškem do pečiva a solí. Nakonec vlijeme mléko do hustoty jako je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme změklou Heru, oba cukry, celá vejce, rozmačkané banány.Pak přidáme mouku se sodou, práškem do pečiva a solí. Nakonec vlijeme mléko do hustoty jako je…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem,…
Nejdříve uvaříme kaši na krém : do 750 ml mléka vmícháme 15 polévkových lžic hrubé mouky, uvaříme v hustou kaši a necháme vychladnout.Utřeme 20 dkg cukru s 20 dkg másla…
- do jedné mísy dáme cukr + vanilkový cukr - v druhé míse rozmícháme žloutky a vodu - směs přidáme k cukru a třeme - do vzniklé směsi následně přidáme olej,…
Vejce s vanilkovým cukrem, horkou vodou a olejem vyšleháme do pěny. Přidáme postupně pramínkem podmáslí a nakonec mouku se sodou. Těsto rozetřeme na plech s pečícím…
Máslo utřeme s cukrem a solí, přidáme arašídové máslo, vejce a vše promícháme.Nakonec vmícháme chia, vločky, mouku, protein a kypřidla.Tvoříme kuličky, které na plechu…
Pravé americké cookies jsou plné másla a kousků čokolády, křehounké a provoněné vanilkou. Podle tohoto receptu si připravíme vynikající sušenky, které jsou přímo…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháme do pěny oddělené žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Vzniklou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem,…
Cuketu nastrouháme nahrubo a k ní přidáme všechny zbylé suroviny na těsto a promícháme. Vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20-25 minut při 175 stupních…
Langoše patří mezi oblíbenou smaženou pochoutku zejména na poutích. Připravit si je můžeme i doma, rovnou ve zdravější variantě. Do těsta jsme přidali cuketu a bílý…
Bez ořechového cukroví by to nebyly ty pravé svátky. Dva pláty medového těsta s máslem mají mezi sebou lahodný krém s kondenzovaným mlékem. Celé to pak korunují…
Sušenky podobné prodávaným KOKA jsou nejen velmi oblíbené, ale používají se často i jako základ pro nepečené dorty. Jsou nenáročné na přípravu a s jejich pečením vám…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…
Máte doma žitný chlebový kvásek a už nevíte, kam s jeho přebytky? Tahle úžasná voňavá čokoláda se stane elegantním řešením! Připravená je za chvilku, nevyžaduje kynutí.…
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky…
Křupavé smažené placky z kynutého těsta kupujeme na poutích jako rychlé občerstvení, můžeme je ale připravit i doma. Podáváme je obvykle s česnekem, kečupem a strouhaným…
V létě není moc čas ani chuť připravovat složité moučníky. A hlavně chceme mnohdy do buchty zakomponovat i zrovna uzrálé ovoce. Jemnou a díky kefíru vláčnou buchtu tak…
Koláč s bohatou jablečnou náplní se velmi podobá štrúdlu, je však rychlejší na přípravu. Množství použitých jablek volíme podle rodinných zvyklostí, náplň můžeme…
Může se zdát, že jde o další obyčejnou a suchou bábovku. Avšak tato opravdu klame svým vzhledem. Voní dokonale po kokosu, uvnitř je vláčná po tvarohu a díky použití…
Malé dortíky, takzvané muffiny, potěší vaše dětské ratolesti jako chutná svačinka nebo pohoštění na dětské oslavě. Krásně vláčné a šťavnaté muffiny, plné jablek a ořechů…
I sladké dobroty můžeme připravit ve zdravější verzi. Tento dort dosladíme kromě cukru javorovým sirupem a banánem a přidáme do něj nastrouhanou mrkev. Dort podáváme s…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
Čočku a quinou uvaříme společně v jednom hrnci doměkka, vaří se stejně dlouho. Červenou čočku není třeba předem namáčet, je rychle uvařená.Poté smícháme všechny suché…
Kde se levně najíst v Karlových Varech? Obědové menu za 169 Kč pořídíte dál od centra, plněná bageta vyjde na 45 Kč
Jak využít zbylé husí sádlo a kosti z pečínky? Ze sádla bude skvělá pomazánka, z kostí parádní vývar
Lahodné valašské frgály s mákem podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a tipy, jak na to, aby se koláče vždycky povedly na jedničku