Bezlepkové listové těsto lístkující
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto je velmi oblíbené u pečených pokrmů. Kdo však drží stravu bez lepku a je celiak, musí se dívat po bezlepkové variantě. S tímto receptem si však takové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Listové těsto je velmi oblíbené u pečených pokrmů. Kdo však drží stravu bez lepku a je celiak, musí se dívat po bezlepkové variantě. S tímto receptem si však takové…
Malé nadýchané cupcakes plněné osvěžujícím citronovým krémem a ozdobené šlehačkou si jistě oblíbíte. Krém připravíte jednoduše z másla, cukru, žloutků a citronů. Krémem,…
Do mísy si dáme polovinu vlažného, ale ne horkého mléka, sodovku, olej, vejce, prosátou mouku, špetku soli, polovinu cukru a nadrolené droždí. Velmi pečlivě vypracujeme …
Suroviny na buchtu, kromě bílků a čokolády ušleháme ve šlehači a lehce vmícháme sníh a sekanou čokoládu.Pečeme na vymazaném plechu cca 30 minut.Po vychladnutí polejeme…
Během horkých letních dnů se můžeme osvěžit dobrou limonádou. Připravíme ji snadno z malinového pyré, sodovky a citronové šťávy. Pokud chceme něco trochu ostřejšího,…
Smícháním 450 g mouky, droždí, soli, cukru a teplého mléka připravíme řidší zákvas, který necháme cca 15 minut vzejít.Poté přidáme žloutky, minerálku a zbytek mouky,…
Na rozvar dát do kastrolu mléko, čokoládu, cukr, kůru a šťávu z pomeranče lehce rozvařit a dát odstát. Mezitím vejce, cukr, olej, sodovku rozšlehat metličkou a vymíchat…
Do mísy nalijeme sodovku, přidáme sůl a žloutky, metlou mícháme, pak postupně vmícháváme ostatní přísady a upečeme tenké palačinky, které potřeme náplní a pocukrujeme…
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
Hladkou mouku smícháme s jedním práškem do pečiva, přidáme 50g krystalového cukru a dobře promícháme, aby se nám mouka spojila s kypřícím práškem. Poté přidáme 2 vejce…
Tradičním pouličním občerstvením na Balkáně je pljeskavica - grilovaná placka z mletého masa. Obvykle se podává v housce s ajvarem. Na přípravě není nic složitého, vše…
Vychutnejte si osvěžující závan léta s naším jahodovým mojitem Ideální pro horké letní dny nebo večerní posezení s přáteli. Lahodné spojení čerstvých jahod, osvěžující…
Limetky nakrájíme na kostky a dáme do džbánu.Přidáme asi 2 lžíce třtinového cukru a 80 ml limetkové šťávy, vše důkladně pomačkáme drtítkem, kdo nemá, tak použije…
Nejprve si uvařte čaj v 300 ml vroucí vody. Nechte asi 1 minutu louhovat, poté sáčky vyjmětě. Do čaje vmíchejte cukr a jablka. Přiklopené nechte min. 4 hodiny v…
Vajíčka rozšleháme v mléce s hořčicí, přidáme mouku, promícháme, přidáme sodovku a osolíme. Směs má mít řidší konzistenci, asi jako na palačinky. Vsypeme pokrájenou…
Sáčky čaje zalijte 500 ml horké vody a louhujte 6-8 minut (dle chuti). Oslaďte a dodejte aroma vanilkovým cukrem. Nechte vychladnout. Dolijte sodovku a přidejte led.…
1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Smícháme cukr s vejci, přilijeme sodovku, olej a máslo a nakonec přimícháne mouku s práškem do pečiva. Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do menší formy, vymazané a…
Mouku, cukr, sodovku, máslo, vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr dobře promícháme a vytvoříme řidší těsto. Plech vymažeme a vysypeme, nalijeme na něj polovinu těsta…
Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou. V misce smícháme…
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře