Kachní játra na zázvoru
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater,…
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nadrobno krájenou do sklovita, přidáme papriku, nakrájené brambory, mrkev, kedlubnu, květák, česnek a houby, pak dolijeme vodou…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme, na jemno nastrouháme, malinko osolíme, přidáme žloutek, solamyl a tolik polohrubé mouky, abychom vytvořili…
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
Ze surovin vytvoříme husté těstíčko, jakoby na lívance. Necháme chilku stát, pak ještě promícháme. V případě potřeby zahustíme moukou. Teflonovou pánev (průměr cca 12…
Filety si osušíme a pokud možno nesolíme, tvarůžky a vegeta stačí. Obalíme je v hladké mouce a potřeme těstíčkem, které umícháme z výše uvedených ingrediencí. Toto…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Plátky masa si naklepeme přes igelitový sáček, osolíme a uděláme si pastu-v mističce si smícháme nastrouhanou nivu, propasírované stroužky česneku, lžíci olivového oleje…
Játra nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, přidáme ostatní suroviny, zakápneme olejem a necháme uležet. Zprudka opečeme a solíme až na talíři.
Nejdříve si na malinké kostičky nebo úzké proužky nakrájíme marcipán.Troubu zapneme na 190st.Plech vymažeme trochou másla nebo oleje. Máslo dáme do misky a ručním…
Rohlík nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou horké vody a necháme vychladnout. Maso smícháme s prolisovaným česnekem, osolíme, okořeníme, přidáme vejce, dobře…
Na hrubém slzičkovém struhadle do hlubší mísy nastrouháme cuketu, mírně osolíme, promícháme a přemístíme do cedníku. Necháme 15minut vypotit a poté ještě rukou v…
Mouku smícháme s cukrem, škrobem, skořicí a kypřicím práškem. Do těsta nalijeme olej, přidáme vejce a vše propracujeme. Těsto rozdělíme na 2 části. Do jedné dáme mák a…
Do hrnce dáme vodu, sůl, máslo nebo olej a přivedeme k varu. Vsypeme najednou všechnu polentu a mícháme asi 3-4 minuty, než se začne tvořit koule těsta a nechytá se…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, naložíme do směsi ze sojové omáčky, vejce, solamylu, chilli, soli, pepře a česneku, a necháme cca hodinu odpočinout v lendičce. …
Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř a obalíme v hladké mouce. Poté je namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje. …
Opláchnuté morkové kosti vložíme do hrnce, zalijeme 1,5l studenou vodou, přidáme koření, cibuli i s částí slupky, libeček a pod poklicí na mírném ohni za občasného…
Salám nakrájíme na kostičky, zelí a papriku nahrubo a cibuli najemno. Rozpálíme sádlo a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme nakrájené zelí, papriku, trochu…
Mäso premiešame s nadrobno narezanou cibuľou, pretlakom, vajíčkom, prelisovaným cesnakom, majoránkou, korením, soľou. Vytvarujeme malé guľky a vyprážame ich na oleji…
Kuřecí prsa nakrájíme na stejnoměrné kousky. Kousky masa vložíme do mikrotenového sáčku.Zalijeme nálevem připraveného z rozmíchaného vejce a solamylu. Důkladně…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a vetřeme v olivovém oleji rozpuštěné koření kurkuma a necháme chvilku odležet – cca jednu hodinu v chladu. Nakrájíme…
Prsa nakrájíme na nudličky, opepříme, zaprášíme solamylem a zamícháme.Na sádle osmahneme cibulku, přidáme houby a 15 minut dusíme.Rozpálíme sádlo a na něm opečeme maso.…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu půvoního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Špek nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a kapii na proužky. Špek vyškvaříme a vhodíme maso. Necháme zprudka…
Nejlepší dip k nachos je guacamole: Jak jej dochutit, aby chutnal božsky, a jaká do něj vybrat avokáda?
Otestovali jsme tři pražské řemeslné pekárny: Vítězem se stal ořechový chléb ze Zrno zrnko, v sladkém zabodovala Praktika
Indiánky jako z cukrárny připravíte snadno. Aby sněhová náplň byla vláčná, jemná a nadýchaná, stačí ji vylepšit o jednu důležitou ingredienci