Býčí žlázy dušené v zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky.Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěné žlázy rozřízneme na poloviny a ty ještě překrájíme na širší půlměsíčky.Špek nakrájíme na větší kostičky, cibulku oddělíme od zelené natě, kterou nakrájíme…
Hovězí maso z kližky, pokud je dobře připravené, je lahůdka. Správně vychutit a využít k tomu hrubozrnnou hořčici, pivo a chilli omáčku je pak odvážná kombinace, kterou…
Srdíčka nakrájíme na širší plátky a pod tekoucí vodou odstraníme krvavé usazeniny. Do hrnce dáme špek nakrájený na širší špalíčky společně s nadrobno nakrájenou cibulí…
Stehna protáhneme špekem, osolíme a pokmínujeme a vložíme do pekáče. Přidáme česnek, na větší kusy nakrájenou cibuli a sádlo. Přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme na 190…
Rychlé, jednoduché, vynikající! Pokrmy z kuřecího masa to vždy jistí, když potřebujeme něco rychlého a dobrého k obědu či večeři. Přílohu si vyberete již podle své chuti…
Houbová náplň schovaná v plátcích vepřového bude skvělou volbou na podzimní sychravý den. Zavoní a připomene sbírání hub. Navíc bude prakticky s kteroukoliv přílohou…
Ze všech jater poskytnou ta kuřecí nejjemnější chuť. Uvítají především krátkou a rychlou úpravu. Játra a slanina se skvěle doplňují a skvělou kombinací jsou i dušená…
Kapustičky lze buď nesnášet od školní jídelny, nebo mít štěstí a potkat recept podobný tomuto. Nesmí být rozvařené, naopak mají být příjemně nasládlé a křupavé. Chuť je…
Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, okmínujeme, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou jednu cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme…
Mramorovaná hovězí kližka má nezaměnitelnou chuť, která vynikne při dlouhé přípravě. Díky pomalému hrnci ji připravíte téměř bez práce a po několika hodinách, kdy…
Aby králičí maso nebylo tepelnou úpravou moc vysušené, je dobré ho prošpikovat. Králičí stehna tak doplníme kousky špeku a necháme je spolu s cibulí a celerem upéct…
Dostali jste chuť na pořádnou porci vydatného hovězího masa? Kližka je to pravé. A bude i brzy na stole, když využijete tlakový hrnec. Dolaďte chuť špekem, pivem,…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
Mezi olomoucké speciality nepatří jen tvarůžky. Ochutnejte tuto sladkokyselou mléčnou omáčku podávanou s vařenými bramborami, opečenými buřty, vařenými vejci a…
Uzená vepřová kotleta, připravovaná v pomalém hrnci, společně s kysaným zelím a bramborem, je doslova perfektním víkendovým obědem. Provoněná jablky, posypaná křupavou…
Hovězí maso s pořádnou dávkou pepře zahřeje po těžké práci. Omáčku doladíte na talíři pořádnou porcí přílohy podle vlastního uvážení. Hodit se budou bramboráčky,…
Recept na netradiční guláš, jehož hlavní surovinou jsou vařené vepřové kůže, je pro všechny, kteří si libují v tučném mase, ovarech a zabijačkách. Obsahuje spoustu…
Jestli nevíte, jak připravit kuřecí maso k nedělnímu obědu, vyzkoušejte recept na způsob bažanta. Výsledný pokrm nádherně voní po divokém koření a rozmarýnu. Podávat jej…
Bramborový salát není pouze jen ten vánoční. Existuje spousta různých variací, které chutnají také skvěle. Salát se špekem a okurkou, ochucený octem, využijete hlavně v…
Plátky dobře upečeného vepřového masa, vařené brambory a dušená růžičková kapusta s vyškvařeným špekem tvoří vydatné a lahodné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte.
Na vydatném vepřovém ragú si jistě pochutnáte. Měkké a šťavnaté maso v červeném kysaném zelí dobře doplňuje opečený špek a chilli papričky, které dodají jídlu trochu…
Křupavé škvarkové a vláčné zelné placky jsou dokonalým spojením chutí, které si zamilujete. Tato tradiční česká pochoutka je ideální jako rychlá večeře, pohoštění pro…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…