Kuřecí roládky se špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe spařenými listy špenátu a na tenké plátky nakrájeným česnekem. Zabalíme, opečeme na tuku a velmi pomalu pečeme doměkka.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky rozklepeme, osolíme a opepříme a poklademe spařenými listy špenátu a na tenké plátky nakrájeným česnekem. Zabalíme, opečeme na tuku a velmi pomalu pečeme doměkka.…
Suroviny na těsto zpracujeme v hladké těsto, které dáme do lednice alespoň na 30 minut odležet. Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Pečící papír zmačkáme, aby se lépe…
Připravíme vařící vývar, který budeme mít po celou dobu přípravy pokrmu po ruce, a vylouhujeme v něm šafrán. Žampióny překrájíme na poloviny nebo na čtvrtiny a přidáme…
V rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, necháme rozvonět, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku.Zalijeme chladným vývarem,…
Maso naklepeme, lehce osolíme a opepříme.Potřeme ho prolisovaným česnekem a poklademe listy špenátu a rozdrobeným sýrem.Pevně zavineme a spíchneme párátkem.Závitky…
Kuře očistíme a rozporcujeme. Posypeme kořením, které rukama trochu vetřeme do masa, přidáme sůl, olej a oloupané a na poloviny překrojené stroužky česneku, promícháme…
Dokonale zelená polévka, která svou barvu získá díky čerstvému listovému špenátu. K němu při vaření přidáme brambory, petrželku a vše uvaříme ve vývaru. Před podáváním…
Šťavnaté kuřecí maso, listový špenát a jemná smetanová omáčka se sýrem je skvělá kombinace, která téměř vždy chutná výtečně. Když k tomu přidáte jako přílohu zlatou…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Zakapeme koňakem a necháme odležet.Mezitím připravíme sýrovou omáčku mornay. V kastrůlku rozehřejeme…
Tento salát je lehký a osvěžující, navíc velmi zdravý. Je maximálně jednoduchý na přípravu. Stačí vám pár ingrediencí, které máte zajisté doma a za pár chvil si již…
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené…
Velikonoční nádivka je tradiční pokrm podávaný o svátcích jara. Recepty se liší rodinu od rodiny, ale výsledkem je vždy chutné zapečené jídlo plné zelených bylinek,…
Velikonoční špenátový koláč s vejci je tradiční pokrm, který spojuje čerstvé přísady se symbolikou Velikonoc. Tento lahodný koláč přináší překvapení ve formě skrytých…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měli být ryby, které jsou opravdu bohaté na spoustu prospěšných látek pro náš organismus. Chuť tresčího masa skvěle podtrhne…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
Toto jednoduché zeleninové jídlo připravíme snadno během chvilky. Pěkně v něm ladí nasládlá chuť dýně a výrazná slaná sójová omáčka. Pokrm podáváme posypaný opraženými…
Otrhané lístky špenátu řádně opláchneme, natrháme, podlijeme trošičkou vody a dusíme doměkka. Potom mixérem rozmixujeme na krém, do kterého dáme zásmažku udělanou z…
Vepřovou plec si nakrájíme na 4 silnější plátky, které jemně naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se při pečení nekroutily. Každý plátek z obou stran osolíme,…
Z mouky, vody a soli umícháme hladké těsto. Rozehřejeme pánev a těsto na ní rozetřeme, pozvolna upečeme „palačinku“ – obracíme párkrát z obou stran. V pánvi rozehřejeme…
Jednou už miláček vařil kuřátko, vím dámy, chutnalo vám. Tak mu to oplaťte nebo ho naveďte na tento recept, ať se zase předvede. Kuřátko koupí chlazené u Pepíka, chodí…
Vodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme…
Vodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme…
Pro velkou rodinu, která k vám míří na velikonoční svátky můžete připravit tento kynutý koláč. Těsto rozprostřete na plech a poté jej potřete směsí z bůčku, sýra,…
Do hrnce nalijeme 1 dcl vody, přidáme čočku, špenát, nakrájenou zeleninu a lněné semínko na zahuštění. Osolíme, okořeníme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí, ihned…
Brokolicová polévka: 7 nejlepších receptů + rady, jak uvařit brokolici, aby nebyla jako bláto
Demi glace je ten nejlepší základ pro všechny druhy omáček: Jak jej připravit, aby měl opravdu silnou chuť?
Jídelní rozmary slavných: Herečka Alicia Vikanderová alias Lara Croft miluje chleba s máslem a ráda připravuje chilli con carne