Uzený špenát
Recept ještě nebyl hodnocenZmrazený špenát dáme do kastrolu a na mírném plameni rozmrazíme. Mezitím si na pánvičce opečeme do zlatova nakrájenou cibulku. Uzené maso nakrájíme na malinkaté kousíčky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zmrazený špenát dáme do kastrolu a na mírném plameni rozmrazíme. Mezitím si na pánvičce opečeme do zlatova nakrájenou cibulku. Uzené maso nakrájíme na malinkaté kousíčky…
Maso pokrájené na 6 plátků mírně naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a lehce opečeme a podusíme na sádle.Na kostičky posekanou cibuli zpěníme na slanině…
Troubu předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem.V míse smícháme mouku s jedním vejcem a mlékem, v jiné misce smícháme hořčici se smetanou.Nakrájené houby…
Špenát necháme trošku povolit. Cibuli dáme do hrnce s olejem smažit do skoro zlata. Špenát rozbijeme paličkou na menší kusy a přidáme k cibuli.V mléce rozšleháme mouku,…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a zdravá…
Snad žádná sváteční polévka se neobejde bez knedlíčků. Silný kuřecí nebo hovězí vývar můžete doplnit nadýchanými a jemnými knedlíčky se špenátem. Jejich příprava je…
Dozlatova upečené kuřátko se skvěle hodí na jarní sváteční stůl. Naplníme ho špenátovou nádivkou a podáváme se sladkými karotkami glazovanými s medem a opečenými…
K rybě se skvěle hodí jemně ochucený špenát. Ochutíme ho česnekem, podusíme a na závěr přidáme zakysanou smetanu. Rybu stačí krátce orestovat na pánvi a je hotovo.…
Šťavnaté vepřové závitky, plněné jarní nádivkou z uzeného masa a mangoldu, zajisté svojí skvělou chutí potěší všechny milovníky masa. Perfektně se hodí k nedělnímu nebo…
Závin oceníme jako snídani, nebo také jako svačinu. Může být sladký, ale také slaný. Závin se špenátem a tvarohem příjemně voní po česneku a muškátovém oříšku. Potěší…
Minestrone je klasická italská polévka. Je velmi vydatná, protože obsahuje zeleninu, fazole a těstovinovou rýži. Příprava je snadná a zeleninu můžeme obměnit podle…
Ječné kroupy patří momentálně mezi suroviny, které jsou na našem jídelníčku neprávem velmi sporadicky. Po jejich uvaření jsou lehce stravitelné a mají jemně oříškovou…
Křupavé, lehce pikantní ředkvičky, čerstvá zelenina a pečená cherry rajčátka tvoří tento výborný salát. Podáváme ho s opečeným sýrem halloumi, pokapaný jednoduchým…
Tento pokrm je plný chutné zeleniny. Podáváme ho jako večeři s čerstvou bazalkou a pečivem. Během pečení se postupně rozvine chuť dýně a rajčátek, do kterých přidáme…
Kuřecí plátky očistíme, lehce naklepeme přes igelit a naložíme do oleje, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek a barevný pepř. Necháme uležet v lednici. Dáme opéct na…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu, speníme droždie a zalejem vývarom. Rozvaríme, vložíme špenát a necháme ho rozmraziť. Pridáme ovsené vločky, osolíme, okoreníme a…
Z pohanky, změklého másla, vejce, soli a chlebového koření vypracujeme vláčné těsto, které pak necháme zhruba půl hodiny odpočinout v lednici.Špenát jemné osolíme…
Všechno koření rozdrťte v hmoždíři na jemný prášek. Hmoždíř nevymývejte a nadrťte v něm ořechy.Do vysoké nádoby (např. do tubusu na tyčový mixér) vložte špenát, přidejte…
Na másle osmahneme cibulku, posypeme kari kořením, pepřem, kmínem, přidáme ledvinky(předem namočené v mléce), osmahneme a podlijeme vodou, dáme kostku masoxu a necháme…
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň,…
Na plátky anglickou slaninu rozložíme na dno zapékací misky a opečeme. Na ni dáme plátky sýra / větší část sýra si necháme na posypání/. Na sýr rozklepneme vejce tak,…
Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na sádle, zaprášíme moukou a osmahneme. Přidáme špenát /pokud máte čerstvý, tak nakrájený/ sůl, masox a zalijeme vodou. Povaříme a…
Okurku nakrájejte na co nejtenčí plátky, mrkev nahrubo nastrouhejte. Smíchejte ve větší míse, přidejte tamari a ocet a nechte chvilku marinovat. Tortilly zahřejte na…
1. Nejdříve jsem si naložila kuřecí maso. Prsa jsem trochu naklepala. Marinádu jsem připravila ze 70ml bílého vína, 100ml oleje a jednoho stroužku na jemno nakrájeného…
Slepé myši: Na jednoduchou regionální specialitu z Vysočiny stačí jen brambory a česnek, hravě ji zvládne i kuchařský začátečník
Dvě méně známé delikatesy z hroznového vína: Vinné želé nebo šampaňské ledové kuličky chutnají božsky
Pět tipů, jak správně skladovat vlašské ořechy: Nejlepší je nechat je ve skořápce, vyloupané zmrazit, překvapivě jdou i zavařit