Bruschetty s avokádem
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na dobrý a zdravý předkrm nebo večeři? Připravte si bagetku ochucenou bylinkovým máslem. Bagetu potřete krémovou avokádovou směsí a podávejte s čerstvou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Máte chuť na dobrý a zdravý předkrm nebo večeři? Připravte si bagetku ochucenou bylinkovým máslem. Bagetu potřete krémovou avokádovou směsí a podávejte s čerstvou…
Každá rodina má své recepty na jablečné koláče. Tento koláč je plněný krájenými jablky a rozinkami, ochucenými vanilkovým cukrem a zahuštěnými vanilkovým pudinkem. Díky…
Šťavnatá kachna, pečená na víně s jablky, je ideálním pokrmem pro sváteční dny nebo zvláštní příležitosti. Krásně rozpadající se maso podávané s dvěma druhy knedlíků a…
Perníčky nebo krásnou cukrovou polevou slepenou slaďoučkou perníkovou chaloupku? Chcete zkusit oboje? Nebojte se a zkuste postavit domeček pro vánoční skřítky spolu s…
Červenou řepu do pomazánek a salátu obvykle předvařujeme či pečeme. V tomto receptu je použita syrová červená řepa, takže salát bude příjemně křupat a vynikne přirozená…
Medové perníčky z žitné mouky, ozdobené bílkovou polevou, se stanou hitem letošních Vánoc. Do jejich vykrajování a zdobení můžete zapojit i vaše ratolesti, kterým budou…
Smícháme tvaroh, tuňáka, hořčici a citronovou šťávu. Ochutíme solí, kari, pepřem a mažeme na celozrnné pečivo. Poklademe nakrájenými vajíčky a posypeme jarní cibulkou.…
Moučkový cukr utřeme s 5 žloutky a máslem. Postupně přidáváme mléko, pr.do pečiva a mouku.Těsto nalijeme na plech vyloženým pečícím papírem a v troubě předehřáté na…
1. Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno…
Rozdrtit sušenky v robotu, přidat změklé máslo, dát na dno dortové formy (pečící papír na dno, strany vytřít máslem). Dát do lednice. Troubu rozehřát na 200 stupňů.Krém…
V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem. Pepře…
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru…
Punčové řezy jsou nám dobře známé. V tomto receptu je však najdeme v netradičním zpracování. Upečený piškot si nachystáme, obarvíme a postupně skládáme do formy tvaru…
Jablka jsou v našich končinách k dostání po celý rok, tudíž s nimi můžete kdykoliv připravit něco na zub. Vyzkoušejte třeba tento snadný, ale velmi chutný koláč. Těsto…
Stonky řapíkatého celeru důkladně omyjeme a pokrájíme na malé kousky, řepu a ředkve omyjeme,oloupeme a také pokrájíme, mrkev oškrábeme a rozkrájíme. Petrželku omyjeme a…
Do uzené pečeně uděláme hluboké zářezy - pozor, nedokrajujeme, musí zůstat vcelku! Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na slabší plátky a naklepeme. Do každého…
Na sádle promíchaném s rozškvařenou slaninou rychle opečeme na kostky nakrájené maso a odsuneme stranou. Do tuku dáme na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer…
Cibuľu nakrájame na cca 2-3 mm prúžky, osolíme, premiešame a dáme odstáť najmenej na 1 hodinu.Potom premačkáme, šťavu zlejeme. Pokvapkáme citrónom, pridáme korenie,…
Rybí filátka osušíme a zakápneme citronem. Na pánvi rozehřejeme olej, rybu zprudka opečeme, osolíme, opepříme, podlijeme vínem, které necháme vyvařit. Přidáme rajčatové…
Květák opláchneme a vložíme povařit do vroucí osolené vody se lžičkou cukru a šťávou z jedné poloviny citronu. Měkký květák vyjmeme a necháme odkapat. Prosátou…
1. fáze Den předem, aspoň 20 hodin, jsem si nachystala marinádu smícháním piva, medu, citronu, zázvoru, drobně nasekané chilli papričky, přidala jsem trochu soli,…
Sladké banány a voňavý karamel se úžasně doplňují v tomto výborném dortu. Banánový korpus potřeme karamelovým Salkem nebo marmeládou, na to položíme karamelizované…
Jednoduché jídlo připomínající léto, to jsou zelené fazolky na smetaně v příjemně nakyslé omáčce. Zpracujete v něm jak letní čerstvé fazolkové lusky, tak fazolky mražené…
Jistě netradičním spojením je tato mrkvová pomazánka s mandlemi. Ty dodají šťavnaté pomazánce křupavé kousky a zdravé tuky. Velice chutné je podávat pomazánku na…
Vyzkoušeli jsme za vás: Samosběr kanadských borůvek. Na kolik vás vyjde 1 kg a jak přesně to probíhá?
Balkánský burek: Víte, jak doma připravit oblíbenou křupavou specialitu? Chce to správné těsto!
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!