Sójové maso se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenSojové maso, rýži a houby zvlášť uvaříme podle návodu. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme červenou papriku, rajčata, porek a krátce podusíme. Podléváme vodou a dusíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sojové maso, rýži a houby zvlášť uvaříme podle návodu. Na pánvi zpěníme cibulku, přidáme červenou papriku, rajčata, porek a krátce podusíme. Podléváme vodou a dusíme…
Krevety alespoň hodinku nebo dvě předem naložte do marinády smíchané z uvedených surovin, bylinky do ní najemno nasekejte. Pořádně je obalte a nechejte odpočívat v…
Na oleji zprudka opečeme osolená kuřecí prsa.Prsa vyjmeme a zpěníme na drobno nakrájenou cibulku.Prsa vrátíme, přidáme koření a za občasného podlévání dusíme do měkka.…
Hranatú chlebíčkovú formu vyložíme alobalom. Kávu rozpustíme v asi 2,5 dl vody, ochutíme rumom. Mlieko rozmiešame s pudingom, privedieme k varu a minútu povaríme.…
Oloupanou cibuli, česnek, zázvor a rajčata rozmixujeme. V pánvi zahřejeme olej, přidáme koření, necháme rozvonět a zalijeme připravenou rajčatovou směsí.Přivedeme k…
Maso omyjte, osušte a nakrájejte na libovolně velké kusy. Osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte. Pak přidejte citrónovou šťávu a škrob. Maso byste měli v…
Všechny suroviny rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému.
Všetky suroviny dobre premiešame.Cestíčko preložíme do vymasteného hrnčeka.V mikrovlnke "pečieme" cca 2,5 min na 700 W.Vyklopíme a ozdobíme.
K jablkům přidáme cukr a pudink rozmíchaný s vodou a citronovou šťávou. Přisypeme sušené ovoce a spolu s celou skořicí směs zvolna vaříme asi 10 minut do mírného…
Uzenou makrelu obereme od kostí a kůže, přidáme ostřejší hořčiči, domácí lučinu, jarní pokrájenou cibulku, zakápneme šťávou z jednoho citronu a vše rozmixujeme tyčovým…
Z vlažného mléka, trošky cukru a droždí uděláme kvásek a necháme vykynout. Přidáme mouku, zbylý cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, rozpuštěné vlažné sádlo a vypracujene…
Šleháme celá vejce s cukrem, až je hmota hustá, pak postupně přidáme ostatní. Smícháme a dámě do vymazané formy.
Plátky chleba jsem potřela trochou olivového oleje a opekla na grilovací pánvi z obou stran.V pánvi jsem rozehřála olivový olej a připravila 4 volská oka.Avokádo jsem…
Uvaříme polévku (vývar) ze slepice. Z části si uděláme vynikající silnou polévku a část necháme na omáčku. Vařenou slepici obereme, menší kousky použijeme do polévky…
Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra,…
Na másle zpěníme cibuli, přidáme na kousky nakrájenou mrkev a libeček, podusíme než je mrkev měkká. Zalejeme vývarem který jsme si připravili z bujonu...cca 1.5 - 2…
Mouku, máslo, cukry, vejce a citrónovou šťávu zpracujeme v těsto - nejlépe rukama. Jablka nastrouháme,přidáme rumové rozinky a zahustíme mletými ořechy na hustou kaši.…
Z avokáda vyjmeme pecku a lžící vydlabeme ze slupky. V misce rozmačkáme vidličkou společně s Gorgonzolou. Přidáme pomazánkové máslo, nasekané ořechy, citronovou šťávu a…
Filet nakrájíme na přiměřené porce. Je li tenký, položíme dva kousky na sebe. Tresku pokapeme šťávou z citronu, osolíme a opepříme.Posypeme petrželkou, položíme tenoučký…
Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů…
Porce ryby osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a naložíme do marinády, umíchané z mouky, vajec, bylinek, špetky soli a malého množství mléka - směs by měla ulpívat na…
1) Ve sklenici smícháme poslední tři suroviny a uděláme dresink, kterým polijeme smíchané fazole, tuňáka a cibulku.
Mouky promícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a citronovou šťávou. Poté přidáme tekuté suroviny a metličkou nebo ručním šlehačem krátce prošleháme. Vodu přidáváme…
1)Smícháme jablka s křenem, přidáváme postupně šťávu z citronu (jak kdo má rád kyselé), pár špetek cukru a špetku soli.
Historie pražských hospod: K Flekům chodili Tyl i Neruda, pivo se tu točí už od patnáctého století
Ty nejlepší chlebíčky: Co se hodí na veku a čím obložit žitný chléb? Známe nejlepší kombinace!
Čas na Išelské ořechy! O druhém adventním víkendu pečeme cukroví plněné krémem a marmeládou