Modrá margarita
Recept ještě nebyl hodnocenzáklad na margaritu: 1. V malém hrnci zahřejte vodu a cukr, dokud se úplně nerozpustí a voda je čirá. 2. Nechte vychladnout a přidejte limetkoou šťávu. 3.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
základ na margaritu: 1. V malém hrnci zahřejte vodu a cukr, dokud se úplně nerozpustí a voda je čirá. 2. Nechte vychladnout a přidejte limetkoou šťávu. 3.…
Všechny ingredience v misce vyšleháme, dokud se cukr nerozpustí. Necháme při pokojové teplotě po dobu několika hodin ustát, aby se chutě prolnuly. Zázvorovou omáčkou…
1. Všechny přísady dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát. 2.…
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime a cesto dáme na chvíľu do chladničky. Medzitým pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií orechovú masu. Cesto vyberieme z…
korpus : 1. Předehřejeme troubu na 180°C. 2. Smícháme všechny přísady a směs natlačíme na dno a do stran koláčové formy o průměru 22 cm. 3. Pečeme asi 13 - 15 minut,…
Zeleninu nakrájejte na větší kusy, zalijte vývarem, osolte, okořeňte a vařte asi 15 minut. Polévku nechejte vychladnout, rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte šťávou z…
Žampiony očistíme, nožičky vykrojíme. Hlavičky pokapeme limetkou, mírně opepříme, osolíme a necháme chvíli odležet. Zvolíme vhodnou nádobu do mikrovlnky, kam hlavičky…
1.Chilli papričky zbavíme semínek a jemně rozsekáme.Promícháme je s rajčaty, cibulí a koriandrem ve velké míse.Přidáme jogurt a tvaroh. 2.Avokáda rozpůlíme,odstraníme…
Želatinu dáme do mističky a zalijeme dvěma lžícemi vlažné vody. Hladkou mouku, cukr a vanilkový cukr smícháme, rozkvedláme dohladka s 250ml vody a vaříme na mírném…
Nejprve si zahřejeme smetanu s pudinkovým práškem a kakaem. Přidáme tabulku čokolády a necháme ji rozpustit. Vedle v misce si dáme nakrájené a oloupané avokádo, cukr,…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a 2 pečící plechy vyložíme pečícím papírem. 2. Nařezané tortilly položíme na plech a pečeme je v troubě cca 15 minut, aby byly lehce…
Chřest omyjeme a škrabkou očistíme od hlavičky ke kořenu. Uvaříme cca 5 minut v horké vodě, osušíme papírovým ubrouskem a obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích…
Jogurt rozmixujeme s jahodami a šťavou dohladka (2 jahody necháme na ozdobu).Do pohára dáme kopček zmrzliny a zalejeme jahodovým koktejlom.Pohár ozdobíme celou jahodou.…
Ananas zbavte slupky, nakrájejte jej na centimetrové plátky, tvrdý střed vyřízněte. Plátky grilujte, dokud se na nich nevytvoří hnědé proužky. Díky grilování získá…
1. Z grepu a limetek vymačkáme šťávu na ručním odšťavňovači a vymačkanou šťávu přefiltrujeme přes sítko (např. husté sítko na čaj). 2. Šťávu smícháme s rumem. 3.…
Zelí nakrouháme. Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, zbylé dva rozkrájíme na kousky a vše přidáme k zelí. Jablka omyjeme, pokud mají pěknou slupku, neloupeme.…
1. Všechny suroviny vložíme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou (jemnou) konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi…
Kokosový olej rozpustíme a spolu s ostatnými surovinami vymiesime na cesto. Dáme na 30 min odpočinúť do chladničky.Z cesta odoberáme kúsky, z ktorých tvarujeme gulôčky s…
Z mouky, cukru, semínek vanilky, limetkové kůry a dobře vychlazeného másla zpracujte drobenku. Do této drobenky přidejte žloutky a limetkovou šťávu, eventuálně trochu…
Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují použit místo 500 ml vody pouze 400 ml). Zahřejte smetanu a cukr v kastrůlku až k bodu varu. Pak za…
1-Pomocou internetu sa mi podarili vyfiletovat makrelu ja som vzdy len klasicky krajal na podkovicky.Filety som dal na kratko do jednoduchej marinady stava z limetky…
Nashi hrusku vykrojime stred a naporcujeme na mesiaciky a poukladame sumerne na tanier. Pitayu rozkrojime na polku a melonovym vykrajovacom vyrobime gulky, poukladame…
Kuřecí prsa nakrájejte podélně na silnější pruhy.V misce smíchejte suroviny na marinádu a maso s marinádou promíchejte. Vložte přikryté fólií na dvě hodiny do lednice…
Vše rozmixujeme do husté pěny a dáme vychladit. Můžeme přidat i libovolně sušenky, piškoty ..... Jako svačinka je nejen zdravé ale i osvěžující
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli