Rajská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenRajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 151 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,20 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,13 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,09 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,00 g |
– cukry | 6,50 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je…
Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.V pekáčku na lžíci…
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Ocásek oddělíme od kosti, nemusíme důkladně. Na kosti můžeme nechat kousek masa na pozdější obrání a nakrájení do hotového vývaru.Vše i s kořením dáme do hrnce, zalijeme…
Tato varianta balkánské speciality - plněných zelných listů - pochází dle kuchařských mistrů „Kluků v akci” z rumunského Banátu. Připravují se zde s nakládánými kysanými…
Rozehřejte olej v hrnci na střední teplotu, přidejte cibuli, celer a mrkev. Vařte za stálého míchání asi 5 minut, nebo až je cibule měkká a sklovitá. Přidejte česnek a…
Plněné papriky s rajskou omáčkou podle paní Libušky - Buši. S omáčkou vylepšenou rajčatovou šťávou, dobře ochucenou náplní z mletého masa a přílohou podle vaší chuti. To…
Špek nakrájíme na nudličky,játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší proužky.Zeleninu očistíme a nakrájíme. Obyčejnou cibuli na tenké půlměsíčky a bílé části…
Tato chutná kombinace je výsledkem marinování hovězích nudliček v aromatické směsi bylinek a koření, která dodává masu výraznou chuť a jemnost. Rychlé opečení na pánvi…
Na oleji orestujeme česnek. Přidáme propíchaná cherry rajčata a cukr (nemusíte), restujeme, než pustí šťávu. Posolime a opepříme, přidáme bazalku. Dusíme ve vlastní…
Do velké mísy dáme nadrobno nakrájenou okurku a zelenou papriku. Rajčata, cibuli a česnek rozmixujeme, přidáme olej, ocet citrónovou šťávu, rajčatovou šťávu a rajčatový…
Bravčové mäso som umyla a nakrájala na kocky. Na rajnicu som dala slaninu nakrájanú na kocky, keď sa uvoľnil tuk, pridala som nakrájanú cibuľu a opiekla. Pridala som…
Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zakápneme lehce olejem a dáme na půl hodiny odležet. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, zeleninu a hlívu na kousky.Na…
Uvařte svým blízkým variaci plněných zelných listů - golubců. Jmenují se líné, protože díky změně v přípravě odpadá trochu náročné balení závitků. Je to jiné, ale i…
Vaření s červenou čočkou má své nesporné výhody. Nenadýmá a je velmi rychle hotová. Tato polévka z červené čočky s mrkví, zázvorem a česnekem je chuťově skvělá a zahřeje…
Dodejte grilovanému masu pikantní chuť touto dobrou marinádou ochucenou chilli papričkami a česnekem. Příprava je velmi snadná a rychlá, vše stačí jen smíchat. Marináda…
Jeden recept, dva způsoby podávání. To jsou špagety s lehce pikantní směsí krůtího masa a paprik, krásně vonící bazalkou a česnekem. Servírujeme hustě zasypané sýrem a…
Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal. Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Část masa, ze kterého už nejdou plátky nakrájet, nakrájíme na větší kostky. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme…
Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme…
Mleté maso dáme do misky, přidáme vajíčko, pepř, sůl, majoránku, utřený česnek a cibuli nakrájenou nadrobno. Vše rukama dobře promícháme a tvoříme kuličky, které trochu…
Dobrá houbová omáčka s krásnou barvou z darů lesa. S polentou nebo těstovinami vám v ní maso ani chybět nebude. Můžete si jí připravit po celý rok ze surovin které moc…
Říká se, že pro přípravu hovězího masa potřebujete mít zkušenosti. Nebojte se pustit do našeho receptu i pokud jste začátečník, postup je snadný a výsledek vynikající.…
Těstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…