Izraelský baklažánovo-rajčatový salát
Recept ještě nebyl hodnocenBaklažán pokrájame na 1/4-iny, potom na tenké plátky, cherry paradajky na 1/4-iny, ostatnú zeleninu na kocky, pálivú papriku na drobno. Zeleninu orestujeme na olivovom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Baklažán pokrájame na 1/4-iny, potom na tenké plátky, cherry paradajky na 1/4-iny, ostatnú zeleninu na kocky, pálivú papriku na drobno. Zeleninu orestujeme na olivovom…
Morčacie stehno som umyla, osušila. Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu. Keď slanina uvoľnila tuk, vložila som stehno a zo všetkých strán so opiekla. Pridala…
Na másle osmahneme cibuli, celer, přidáme nakrájená rajčata a společně restujeme.Přidáme všechno koření, bujón a rajčata v konzervě. Trochu restujeme. Můžeme přisladit…
Nakrájíme cibuli a podusíme ji na oleji a malém množství vody. Přidáme sladkou papriku, sůl, pepř, vegetu, rajčatovou šťávu. Nalijeme víno a štikozubce mírně dusíme po…
Naklepeme kotlety a okořeníme (kořením Americké brambory) - nesolíme (myslím, že v koření je soli dost). Klobásu nakrájíme na plátky, cibuli na měsíčky, česnek…
Maso nakrájíme na větší kostky cca6cmx6cm, vožíme do uzavíratelné nádobky, přidáme pepřovou omáčku a důkladně promícháme. Uzavřené dáme alespoň na 5hodin odpočinout do…
Upečené papriky, plněné mletým masem (viz odkaz) pokrájíme na malé kostičky, podle potřeby ještě dochutíme chilli papričkou. Podlijeme vodou (vývarem) a přidáme…
Česnek nakrájíme na tenké plátky a na oleji ho velmi krátce orestujeme a přidáme do vývaru s rajčatovou šťávou. Dále přidáme nakrájené fazolové lusky, cherry rajčátka…
Všetky prísady na cesto dobre vymiesime a cesto necháme kysnúť cca 20 minút.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme na rezance narezanú čínsku kapustu,…
Vo velkom woku rozohrejeme olej, vlozime maso, cibulu a cesnak a prazime 5 min. Zastriekam 2 lyzicami teplej vody a jemnucko posolim (satay je slana). Do woku pridam…
1-Takto pripravene bravcove maso z kare s ocistenou jednou kostou a druhou vybratou sa vola v anglictine ( rack of pork with frenching) slovenske slovo myslim je…
Ze 100 ml vlažné vody, šp. cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme obě mouky, sůl, přidáme olej a kvásek. Těsto dobře propracujeme a necháme 30-40 min…
Na oleji opečeme na kostičky nakrájenou šunku či salám, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme fazole, rajčatovou šťávu, dle potřeby vodu, uvedeme do varu…
Očištěné a osušené maso poprášíme paprikou a sušeným česnekem. Vetřeme olej a necháme v lednici nejlépe do druhého dne v nádobě s víkem uležet.V kastrolu nebo pánvi na…
Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si…
Z uvedených surovin si umícháme marinádu a do ní dáme nejlépě přes noc mainovat maso, které jsme si mírně naklepali přes potravinářskou folii. Vepřovou blánu si…
Na másle osmažíme nakrájenou cibuli přidáme cukr. Vložíme srdce rozdělené na čtvrtiny a orestujeme, přidáme koření (používám čajové vajíčko), zalejeme rajskou šťávou,…
Ve větším hrnci nasucho osmahněte cibuli, až je měkká (můžete samo osmahnout na oleji, já se snažím dělat vše co nejmíň kalorické) a potom přidejte kuře. Když je kuře…
Hovädzie mäso som umyla, osušila kuchynským papierom a nakrájala na plátky. Bravčovú masť som rozohriala na panvici a mäso som opiekla z oboch strán. Mäso som vybrala do…
Toto je recept na jednoduchou přípravu dobrého mole. Špek nakrájíme na drobné kostičky a v hlubší pánvi na něm osmažíme oloupanou a sekanou cibuli a česnek dozlatova.…
Párky nakrájíme na plátky a opečeme na rozpáleném oleji. Očištěnou zeleninu nakrájíme na sousta, přidáme k párkům a orestujeme. Omáčku smícháme s hořčicí, vínem a…
Do kastrolu dáme vrstvičku oleje, na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme na nudličky nastrouhané mrkve i celer a pět minut dusíme. Podlijeme asi 3/4 l…
Těstoviny s touto omáčkou by se mohly stát symbolem jara a tradicí v každé domácnosti. Medvědí česnek je jedna z prvních jarních rostlin a jeho svěží a jemně ostrá chuť…
Dodejte grilovanému masu pikantní chuť touto dobrou marinádou ochucenou chilli papričkami a česnekem. Příprava je velmi snadná a rychlá, vše stačí jen smíchat. Marináda…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?