Chlodnik z černého bezu
Recept ještě nebyl hodnocenŠťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně. V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 297 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,22 g |
–– mononenasycené | 0,07 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 15,00 g |
– cukry | 10,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Šťávu z černého bezu smíchám s cukrem, špetkou soli, skořicí a citronovou kůrou. Přivedu pozvolna do varu. Stáhnu z ohně. V hrnku či sklínce rozkvrdlám mouku s vínem a…
Do kastrolu naliju polovinu citronové šťávy a přidám ¼ cukru. Oloupu jablka a pokrájím na tenké plátky, nejlépe škrabkou na brambory. Pak to vařím až do momentu než cukr…
Farmářka Alena Jalůvková radí: Kam v lednici dávat vajíčka a jak se chránit před salmonelou? Zásadní je ocet!
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř