Falešná kačena
Recept ještě nebyl hodnocenKachna se zelím patří mezi slavností klasiku, která nikdy nezklame, ani neomrzí. Ale ne vždy máme čas na její zdlouhavou přípravu. Zkuste si připravit falešnou kačenu -…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachna se zelím patří mezi slavností klasiku, která nikdy nezklame, ani neomrzí. Ale ne vždy máme čas na její zdlouhavou přípravu. Zkuste si připravit falešnou kačenu -…
Na rostlinném oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku, kterou poprášíme polévkovou lžící sladké papriky. Vložíme zeleninový bujón a zlehka orestujeme. Do…
Jemné kuřecí maso skvěle doplní výrazná marináda s česnekem, zázvorem, medem a špetkou chilli. Maso se v ní musí nechat dostatečně dlouho odležet a zbylou marinádou jej…
Kuřecí stehna s kostí omyjeme. Ze stehen odstřihneme kloub (nemusíme) a stáhneme kůži. Odkrájíme nežádoucí tuk a stehna opět omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Osušíme…
Nevařili jste nikdy s tarhoňou? Nejvyšší čas to napravit a tuto skvělou přílohu zařadit do jídelníčku. V tomto skvělém pokrmu tarhoňa přijme chuť hub i kuřecího masa.…
Omytá a osolená stehna dáme na rozpálenou pánev a dusíme pod poklopem dvacet až třicet minut, podle toho jak jsou stehna velká, na mírný plamen, nedáváme olej ani jiné…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky a vložíme do pekáčku.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nové koření a bobkový list a na tento základ uložíme dvě osolená stehna…
Remosku silně vymažeme sádlem. Brambory oloupeme, omyjeme, osušíme a vroubkovým nožem po délce nařízneme asi 1/2 cm hluboko, po 1 cm od sebe, po celé bramboře. Osolíme,…
Stehna osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Oloupanou cibuli pokrájíme na půlměsíčky, oloupané žampiony na čtvrtky, anglickou slaninu pokrájíme na kostičky společně…
Lilky nakrájíme na větší kostičky, které nasolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Na oleji zprudka osmahneme lilek, když začne zlátnout přidáme cibulky nakrájené najemno…
Kuracie stehna vykostime a kosti si odlozime do mraznicky a ked ich nazbierame dostatocne mnozstvo, uvarime z nich vynikajuci vyvar. Pokial nam robi problem vykostovanie…
Kdo by neodolal pečenému kuřecímu stehnu? Šťavnaté maso, které se rozpadá a krásně voní po česneku a libečku, doplní rýže jako příloha. Oběd, který opravdu zasytí a je…
Kuřecí stehna pečená na zelenina jsou jedním z klasických jednoduchých a hlavně chutných pokrmů. Stehna jsou nakořeněna směsí paprik a česneku a pečou se na lůžku z…
Smícháme olej, kari, pepř, sůl, kmín, česnek a pořádně vetřeme do kuřecích stehen. Dáme do pekáče, poklademe cibulí, podlijeme trochou vody, přiklopíme pokličkou a dáme…
Kuřecí maso je vděčným sluhou všech šetrných hospodyněk. Je levné, chutné a dá se připravit na tisíc způsobů, včetně toho svátečního. Tato pečená stehna na cibulce jsou…
Brambory oloupeme, přepůlíme nebo rozčtvrtíme, naskládáme na dno pekáčku, posypeme nasekaným česnekem, lístky ze snítky tymiánu a rozmarýnu a zalijeme smetanou. Brambory…
Bulgur uvaříme podle návodu.Mezitím na tuku orestujeme nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme nasekaný česnek a mletou papriku. Po krátkém zamíchání přidáme mrkev…
Maso z vykostěných stehýnek nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a kuřecí kousky osmahneme z obou…
Vykostěná kuřecí stehna opatrně naklepeme přes folii, osolíme a opepříme je. Cibuli a zelí nakrájíme na nudličky, klobásku na proužky. Na plátky dáme zelí, cibuli a…
Vezměte kastrol nebo pekáček, všechny suroviny nakrájejte na přiměřené kousky jako na špíz a dejte do toho pekáčku a strčte do trouby na 180°C zahřáté.Asi za 35 minut, i…
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme vypotit. Kuřecí maso osolíme, opepříme a posypeme oblíbeným kořením. (Použila jsem Country grill) Cibuli nakrájíme na…
Kuřecí stehna jsou šťavnatá a chutná v každé úpravě. Pokud je dobře orestované maso podušené pod vrstvou chutné sezónní zeleniny, zachová si svoji chuť i šťavnatost a…
Kuřecí stehýnka zbavíme kůže a povaříme v osoleném mléce spolu s pepřem a bobkovým listem a novým kořením. Trvá to cca deset minut. Maso vyjmeme a necháme okapat a…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 10. 6. 2024 17:44
Šumavské zelňáky aneb Placky z kysaného zelí: Nejlepší jsou pečené v troubě a ochucené škvarky
Sirup z květů černého bezu zvládnete připravit bez chemie. Citrony dodají svěžest a proti plísni pomůže jedna ingredience
Francesinha: Portugalský sendvič s francouzským šarmem se podává zásadně s pivní omáčkou. Jak jej připravit?