Bramboračka se sušenými houbami
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 749 kJ / 179 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,70 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 30,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasická česká bramboračka je jídlo, kterým se nedá přejíst. Nejlepší je ze sušených hub, ale v sezoně ji klidně uvařte z hub čerstvých, které jste právě přinesli z lesa…
Z mouky a vody vypracujeme těsto, necháme v míse s teplou vodou minimálně 1 hodinu uležet.Připravíme velkou nádobu, na ni cedník a do nálevky asi 2 litry teplé vody. Z…
Fazole předem namočíme do studené vody, poté slijeme a necháme aspoň 24 hodin bobtnat, dokud nevzniknou asi 1 cm klíčky. Průběžně proplachujeme čerstvou vodou.V hrnci…
Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, propláchneme a necháme okapat na sítku. Košťál oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a dáme vařit. Dáme stranou trochu…
V hrnci zahřejeme olej, nasypeme římský kmín, garam masalu a chvilku restujeme, až se vše rozvoní.Cibuli nakrájíme na hrubé kusy, přidáme ke koření a osmažíme. Mrkev a…
Dušená zelenina na másle je výbornou volbou pokud chcete odlehčit jídelníček. Pokud ji připravíte na skus a dobře ochutíte, nebude vám maso na talíři vůbec chybět.…
V pánvi zahřejeme olej a na něm opečeme rýži.Přidáme mražený špenát, promícháme, osolíme a přidáme sušenou zeleninu.Podlijeme trochou mléka a pomalu pod pokličkou dusíme…
Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme.Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso, orestujeme ho a necháme zatáhnout ze všech stran.…
Čočku, oba druhy rýže, hrachové vločky a sušenou zeleninu uvaříme v 2-násobném množství osolené vody, do které přidáme lžičku oleje - na mírném ohni dusíme do vstřebání…
Jogurt smícháme s olejem, česnekem, koprem a pepřem, osolíme podle chuti a dáme vychladit.Cuketu nakrájíme na hranolky. Koření rozmícháme v oleji a potřeme jím hranolky…
Sójové nudličky vaříme ve velkém hrnci podle návodu v osolené vodě, stačit by ale mělo 10 min. Přecedíme, hrnec naplníme studenou vodou, vložíme nudličky do vody a…
Recepty z románů: Ochutnejte dušené škeble, psí tlamy nebo žemličkový pudink
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Recepty z českých filmů: Přiměřeně, přiměřeně... Udělejte si lívance podle pana krále