Švestková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 243 kJ / 297 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,25 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,25 g |
Tuky | 1,00 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,45 g |
––– omega 3 | 0,15 g |
Vláknina | 12,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 62,50 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Bábovka je vděčný recept, pokud chcete pohostit nedělní návštěvu. Upečená je raz dva, provoní váš domov a přinese tu správnou, hřejivou atmosféru. Bábovka v kombinaci…
na sádle zpěníme cibuli + zelí + cukr - necháme zkaramelizovat, přidáme pokrájené švestky - vodu, ocet a necháme 20min. dusit. Nakonec nastrouháme jablka a dochutíme…
Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce…
Kachní prsíčka osolíme, opepříme hrubě namletým pepřem a kůžičkou dolů zprudka opečeme ta teflonové pánvi. Po 5 minutách otočíme a další 3 minuty opékáme. Poté dáme na…
Spařenou rýži (je to rychlejší) uvaříme v mléce (s cukrem a solí) do měkka.Do částečně zchladlé rýžové kaše vmícháme vanilku, máslo, žloutky, kůru a z bílků ušlehaný…
Nakrájíme cibuli na měsíčky a jablko s česnekem na kousky. Dáme do vyššího pekáčku, přidáme švestky a promícháme. Nahoru položíme maso, zalijeme vínem a vývarem do tří…
Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem,…
Kachnu osolíme a posypeme kmínem. V pekáči na sporáku rozehřejeme máslo, na kterém zesklovatíme cibuli se slaninou, přidáme všechno koření a posekané švestky. Chvilku…
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky rozšlehejte s medem, v mixéru rozmixujte ořechy, sušené švestky a banán, přidejte hmotu a citronovou šťávu ke žloutkům a pořádně…
Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a prořízneme do ní kapsu, do které vložíme sušené švestky. Maso upevníme špejlí, obalíme v drceném pepři, osolíme a opečeme po všech…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky, dáme do cedníku a spaříme horkou vodou.Na pánvi rozehřejeme máslo, vysypeme neupravený bulgur, přidáme špatku soli, lžičku medu a…
Očištěné maso nakrájíme na větší kostky. Restujeme na sádle ze všech stran dozlatova. Vytáhneme a do výpečku dáme nakrájenou slaninu, zeleninu a po chvíli cibuli.…
V míse smícháme tvaroh s cukry, vejci, rumem, smetanou, špetkou soli, pak přidáme krupičku promíchanou s kypřícím práškem a nakonec vmícháme švestky pokrájené na menší…
Vydatná a vyvážená snídaně je důležitá pro snadný začátek do nového dne. Ideální volbou je granola, zapečená směs různých oříšků a vloček, která je plná sušeného ovoce a…
Jedná se o staročeský recept, dnes již většinou zapomenutý. Kdysi býval hlavním chodem vesnické štědrovečerní večeře, neboť zaječí maso bylo běžně dostupné. Dnes tomu…
Pokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
Objevte kouzlo tradiční kuchyně s poctivou fazolovou polévkou podle babiččina receptu. Hutná, voňavá a plná chuti, připravená z pečlivě vybraných surovin a s kapkou…
Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku. Špíz…
Na kostky nakrájenou slaninu opražíme na trošce olivového oleje. Přidáme cibuli a česnek. Kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a přidáme k základu. Maso nakrájíme na…
Připravujete slavnostní menu, nebo švédský stůl? Pak nesmí chybět jednoduchý, ale chutný předkrm, který naladí chuťové pohárky na další chod. Ideální volbou jsou pečené…
Tradiční zelňačka v neobvyklé, ale dokonalé kombinaci! Kysané zelí, voňavé koření a sladké tóny sušených švestek tvoří polévku, která překvapí a zahřeje. Tento…