Smažené brambůrky s rybími filety
Recept ještě nebyl hodnocenOčistené zemiaky nastrúhame na plátky na strúhadle na uhorky.Na panvivici rozohrejeme olej a vsypeme plátky zemiakov spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Restujeme,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očistené zemiaky nastrúhame na plátky na strúhadle na uhorky.Na panvivici rozohrejeme olej a vsypeme plátky zemiakov spolu s na kolieska nakrájanou cibuľou. Restujeme,…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Máslo nakrájíme na kousky a smícháme s moukou a solí. Důležité je pracovat rychle. Vytvoří se vločkovitá směs, ke které přidáme několik lžic vody a vypracujeme z…
Šalát natrháme a uložíme na tanier.Na šalát dáme nahrubo strúhanú mrkvu, na ňu nastrúhanú surovú cviklu a pokvapkáme olejom.Nakoniec posypeme strúhaným balkánskym syrom.
Rozpustíme v malém hrnku 50 g másla a odložíme stranou. Dobře omyjeme citrony, osušíme a nastrouháme do malé mističky kůru z obou citronů. Dáme také stranou.Do odměrky…
Kedlubny okrájíme a nastrouháme na hrubo. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Smícháme kedlubny se smetanou, kukuřicí a cibulí.Dochutíme solí a pepřem.Podáváme s nahrubo…
Přestože má kadeřávek lahodnou chuť a je velmi zdravý, nesetkáváme se s ním na talíři tak často. Když ho zkombinujeme s krůtím masem, rajčaty a zapečeme s balkánským…
Společně s létem přichází ruku v ruce i sezóna cuket. Pokud hledáte inspiraci, jaký pokrm z této zeleniny připravit, pak vyzkoušejte zapečené cukety, plněné zeleninovou…
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení…
Cibuli nakrájíme na jemno, nejlépe na proužky a utřeme se solí (rukou).Okurku nakrájíme na půlkolečka a pokapeme octem (nepřeháníme).Rajčata pokrájíme na měsíčky,…
Pokrm, co nejen skvěle chutná, ale také vypadá. Mističky z cukety a lilku jsou plněné zeleninovou směsí s hovězím mletým masem. Po zapečení je pak před podáváním můžete…
Člověk by měl za den sníst dostatek zeleniny a ovoce. Pro ty, co mají s tímto příjmem problém, máme tip. Připravte si tento zapečený pokrm. Jeho základ tvoří zelený…
Čočku uvaříme podle návodu.Mezitím v míse smícháme na kousky nakrájená cherry rajčátka s citronovou šťávou, olivovým olejem a hrubozrnnou hořčicí.Vmícháme uvařenou čočku…
Kdo má rád nádivky, pochutná si i na této slané buchtě z mladých kopřiv. Všechny ingredience spolu hrají prim. Tohle zeleninové jídlo, zlepšuje jarní náladu a ještě…
Nenáročný salát, který se hodí zejména k večeři v teplých letních dnech. Jeho základem jsou opečené papriky, které doplníme cibulí a česnekem. Na závěr do salátu…
Zeleninové saláty nás provází v jídelníčku po celý rok. Ovšem během léta jsou jakousi stálicí mezi pokrmy teplých dnů. Smíchejte různé druhy zeleniny, doplňte je kousky…
Když se chystáme grilovat, zpravidla na rozpáleném roštu skončí maso. Alternativou však mohou být svěží grilované papriky. Šťavnatá zelenina se skvěle doplňuje se slaným…
Papriky jsou skvělá zelenina na grilování a grilovat je lze na mnoho způsobů. Vyzkoušejte je například naplnit směsí balkánského sýra, sušených rajčat a bylinek. Po…
Vyzkoušejte lahodný a osvěžující recept na papriky plněné balkánským sýrem a Lučinou. Tato kombinace přináší spojení chutí jemného slaného sýra a krémové Lučiny, která…
Muffiny se dají připravit nasladko i naslano a jejich příprava je velmi jednoduchá. Jsou skvělé jako svačinka na cesty, občerstvení na oslavy či piknik. Zkuste jim dodat…
Když máme přebytky cukety, hodí se inspirace, jak ještě jinak cuketu zpracovat. Tentokrát cuketu naplníme směsí sýru a tuňáka, posypeme ji balkánským sýrem a zapečeme. K…
Quinoa obsahuje spoustu vitamínů a živin, navíc je lehce stravitelná, proto je skvělé ji zařadit do svého jídelníčku. S čerstvou zeleninou a balkánským sýrem tvoří…
Salát plný dobré zeleniny rozzáří žluté květy měsíčku. Stačí ho jednoduše ochutit pepřem a solí a pokapat citronovou šťávou a olivovým olejem. Podáváme ho posypaný…
Lehká zeleninová jídla jsou ideální do horkých dnů. Při přípravě navíc využijeme čerstvou zeleninu a bylinky z naší zahrádky. Lilky plněné směsí dušené zeleniny, kuskusu…
Jak na pravý gurmánský burger? Stačí vám trhané maso a správná omáčka
Letem jídelním světem: Švédské masové kuličky pochází původně z Turecka. Podle jednoduchého receptu je však zvládne každý
Mrkvový dort je hodně muziky za málo peněz. Lahodný moučník se objevil, když nebylo na cukr