Slovenské pagáče
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 20,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 25,00 g |
– nasycené | 15,50 g |
– nenasycené | 8,50 g |
–– mononenasycené | 7,20 g |
–– polynenasycené | 1,30 g |
––– omega 3 | 0,40 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 30 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 1,60 g |
––– laktóza | 1,60 g |
Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…
Nemáte dostatek času na přípravu teplé večeře? S naším receptem ji zvládnete do 20 minut. Mezitím než bude hotový kuskus, na pánvi připravíte zeleninu, přidáte kuskus,…
Tortilly jsou vynikající základ pro rychlou a vynikající chuťovku, kterou můžete snadno připravit doma. Vyzkoušejte náplně do tortill s pršutem a sýrem doplněné čerstvou…
Výborný podzimní předkrm nebo chuťovka k vínu. Na jemné plátky nakrájené hrušky s rukolovým salátem a brusinkami se skvěle doplňují s balsamicem, sýrem a oříšky. Pár…
Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).Maso poté vyjmeme z…
Řepu dáme do vody vařit a vaříme do doby, než nám změkne. Poté ji necháme vychladnout a oloupeme ji. Pomocí tyčového mixéru uděláme z oloupané řepy, mléka a jogurtu pyré…
Bezmasá verze oblíbeného italského jídla. Nejdříve si uvařte tomatovou omáčku jako základ pro lasagně. Na nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej a česnek. Jakmile…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Na žádné oslavě nikdy nesmí chybět obložená mísa plná různých chuťovek. Pokud vám již došla inspirace, jakou pomazánku zvolit, vyzkoušejte připravit dvě různé krémové…
Cizrna neboli hrách římský má chuť velice podobnou oříškům, je přirozeně bezlepková a obsahuje významné množství vlákniny a bílkovin. Spolu se smetanovým neochuceným…
Aromatický kopr využijeme i ve studené kuchyni. Připravit z něj můžeme nejen různé dipy, ale také svěží pomazánku z čerstvého sýru, kterou podáváme namazanou na chlebu.…
Sýr Ricotta vyklopíme do střední mísy. Jarní cibulku nakrájíme na velmi jemné kousky. Plátky uzeného lososa nasekáme na velmi drobno a přidáme společně s jarní cibulkou…
Pomazánky patří do kategorie snadných a velmi rychle připravených pokrmů. Chutě můžeme zkombinovat různě. V této pomazánce je kromě tuňáku a sýru také nastrouhaná mrkev,…
Salám a sýry umeleme, přidáme vejce, strouhanku a prolisovaný česnek Náplň musí být hustší. Podle chuti dosolíme. Ale opatrně - balkánský sýr je hodně slaný.Papriky…
Spodní olivu podélně rozřízneme, naplníme kouskem sýra, do horní olivy uděláme malý zářez a vsuneme zobáček z červené papriky. Očička také ze sýru. Párátkem upevníme k…
Do válce na šlehání nebo do misky dáme prosetou mouku, špetku soli, vejce a přilijeme 200 ml vlahé vody. Prošleháme v mixu nebo metličkou a necháme odstát, aby mouka…
Povařeným zelným listům seřízneme silná žebra a položíme si vždy 2 listy na sebe. Nakrájíme 1 cibulku na jemno, papriky na kostičky, fazolky na menší kousky, přidáme…
Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a tymiánem (nesolíme, náplň je slaná dost). Z těsta vyválíme dva stejně velké pláty a jeden z nich (spodní) posypeme…
Houby podusíme a nadrobno posekáme, stejně jako spařený špenát. (Pokud použijeme špenát mražený, necháme ho předem rozmrazit). Obojí dáme do mísy, přidáme čerstvý i…
Na pánvičce s olejem necháme ztuhnout dvě vejce do konzistence, na kterou máme právě chuť. Osolíme, opepříme.Chleba namažeme sýrem, na který ještě položíme hotová vejce…
Připravte si 2 průhledné pohárové misky, whisky sklenky či něco podobného. A taky ruční šlehač se bude hoditVyšlehejte ručním šlehačem smetanu s polovinou moučkového…
Lilek podélně rozkrojíme, obě půlky zakápneme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při cca 180°C 20 minut. Necháme zchladnout a dužinu lžící…
Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Tofu a tempeh: Jsou sojové náhražky masa opravdu tak zdravé, jak se říká?
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Jídelníček filmové Barbie: Herečka Margot Robbie musela dodržovat striktní stravovací plán. Základem byl tuňák, zelenina a kuře