Cuketová koruna - francouzský zapečený dort
Recept ještě nebyl hodnocenDo dortové formy doprostřed umístíme malou mističku dnem vzhůru. Cukety nakrájíme na tenké podélné plátky a osmahneme na pánvi z obou stran tak, aby byly měkké a daly…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do dortové formy doprostřed umístíme malou mističku dnem vzhůru. Cukety nakrájíme na tenké podélné plátky a osmahneme na pánvi z obou stran tak, aby byly měkké a daly…
Do hrnce nalijte 800 ml vody a přiveďte ji k varu. Když začne vřít, přidejte jednu lžičku soli a jednu lžičku olivového oleje. Vsypte do vroucí vody těstoviny penne a…
Zeleninu i žampiony očistíme. Mrkev nahrubo nastrouháme, žampiony nakrájíme na plátky, menší kapustičky překrojíme na poloviny a větší na čtvrtiny.Do hrnce dáme máslo,…
Brambory najemno nastrouháme a vymačkáme z nich tekutinu. Přidáme vajíčka, česnek utřený se solí, sůl, oregano, mléko a tolik strouhanky, aby vzniklo těsto jako na…
Maso nakrojíme tak, aby z něj byly plátky cca 0,5 - 1 cm tlusté (prsní řízky většinou rozřízneme napůl, stehenní často nejsou potřeba naříznout vůbec) a daly se tedy…
Nakrájela jsem hokaido a na plechu s pečicím papírem dala na 25 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.Pak jsem oloupala a nastrouhala cuketu. Byla mladá a menší,…
Květák. Co se vám vybaví? Smažený v trojobalu asi nejčastěji, nebo květáková polévka. Ale je i inspirací v indické kuchyni pro milovníky exotických chutí. Zkuste ale…
Květák rozebereme na malé růžičky, opláchneme a povaříme 3 minuty. Zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Salát můžeme ale dělat rovnou ze syrového květáku.Slaninu…
Dýně: Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme. Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme,…
S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit. Nejinak je tomu i v tomto receptu. Stonky blanšírovaného zeleného chřestu omotáte kuřecím masem, zapečete a podáváte se…
I ne zcela čerstvý chléb můžeme proměnit v pochoutku. Pomažeme ho směsí z kopřivových listů, vajec, žervé a bylinek, posypeme čedarem a zapečeme. Kopřivy můžeme nahradit…
Kuřecí prsa obsahují spoustu bílkovin a jsou tak vhodná do zdravého jídelníčku. Vyzkoušejte je naplnit baby špenátem a čedarem, prsa tak budou krásně šťavnatá a plná…
Tyto slané muffiny z kynutého těsta se hodí ke svačině, kterou snadno zabalíte na cesty. Čerstvá bazalka, sušená rajčata, mozzarella a černé olivy dodávají muffinům…
Tyto slané koláčky jsou skvělé jako netradiční a lahodné pohoštění pro návštěvy. Drobné koláčky ze sýrového těsta naplníme pórkovou směsí, zalijeme mascarpone a…
Tyto slané koláčky jsou skvělé jako netradiční a lahodné pohoštění pro návštěvy. Drobné koláčky ze sýrového těsta naplníme pórkovou směsí, zalijeme mascarpone a…
Chowder je oblíbená americká polévka, obvykle připravená z mořských plodů či ryb. Protože je velmi hustá a sytá, můžeme ji podávat i jako hlavní chod. Tentokrát ji…
Bulka plněná masem, zeleninou, sýrem a dresingem, to je klasika, která k nám doputovala z Ameriky a stala se oblíbenou součástí nejen letních grilovaček. Inspirujte se a…
Jakákoliv oslava se neobejde mísy bohatě obložené jednohubkami. Pokud vám dochází inspirace, dle tohoto receptu můžete připravit rovnou dva druhy, plněná vejce a…
Slavná americká pink lemonade se připravuje z citronů, skvěle osvěží a typicky růžovou barvu jí dodá netradiční surovina
Kedlubny s mrkví a hráškem na česneku: Lehce okořeněná a podušená zelenina v jemné smetanové omáčce luxusně chutná
Otestovali jsme pražské prodejny chlebíčků: Našli jsme okoralou veku i fantastický výrobek za 40 korun