Domácí burger (gril)
Recept ještě nebyl hodnocenBulka plněná masem, zeleninou, sýrem a dresingem, to je klasika, která k nám doputovala z Ameriky a stala se oblíbenou součástí nejen letních grilovaček. Inspirujte se a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bulka plněná masem, zeleninou, sýrem a dresingem, to je klasika, která k nám doputovala z Ameriky a stala se oblíbenou součástí nejen letních grilovaček. Inspirujte se a…
Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a dáme na plný ohřev na 7 minut do mikrovlnné trouby.Měkké brambory orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi, přidáme…
Hamburgery jsou velmi oblíbeným jídlem po celém světě. Jejich původ je nejspíš v Americe, nicméně, chutné a šťavnaté "hambáče" si můžeme snadno připravit i doma. Křupavé…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a dáme smažit na pánvi na oleji pomalu při nejnižším ohni a posypeme chilli. Nakrájíme si obě papriky a olivy a dáme…
Domácí burgery už zná a dělá snad každý. Klasika v podobě housky, placky mletého, zelenina a omáčka. Tyto jsou však netradiční tím, že mezi dvě tenké masové placky…
Brokolici rozkrájíme na růžičky a 1 minutu povaříme. Pak ihned scedíme a ochladíme studenou vodou. Připravenou brokolici a cibuli nasekáme nadrobno, dáme do mísy,…
Lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme. V misce smícháme lučinu, strouhané sýry, drobně nakrájená sušená rajčata a povolíme zakysanou smetanou. Trochu dosolíme, opepříme a…
Cibuli a okurky nakrájíme nadrobno a smícháme s Americkým dressingem. Slaninu nakrájíme na tenčí proužky a opečeme dokřupava.Čedar nastrouháme na hrubším struhadle.…
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Batát jsem si nastrouhala, cibuli jsem překrojila na čtvrtiny a pak pokrájela na tenké plátky, totéž jsem udělala s cuketou,…
Dáme vařit těstoviny. Brokolici rozebereme na růžičky a uděláme na páře. Na sucho opražíme nakrájenou slaninu.Kuřecí prsa nakrájíme, osolíme a opepříme a na troše oleje…
Černé pivo zahřejem e v kastrůlku, přidáme worcester, hořčici, chilli, sýr a necháme úplně roztavit. Nakonec zasypeme moukou, dostatečně osolíme a směs namažeme na…
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme ve slané vodě s kmínem na skus. Vodu slijeme a dáme stranou. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a…
Čedar nakrájíme na kostky a střídavě skládáme do sklenice s olivami (já použila černé, ale zelené by asi byly i lepší, záleží, které máte raději).Nasypeme do sklenice…
Mleté hovězí maso dáme do misky. Bramboru oloupeme a nastrouháme na slzičky. Cibuli nakrájíme na velmi jemno a obojí přidáme k masu. Do misky k masu rozklepneme…
Sýr na kostky a vložit do sklenice s česnekem na plátky na střídačku.Posypeme pálivou paprikou a zalijeme do vrchu olejem.Necháme naložené min. 2 týdny.
Stehna umyjeme, nasolime a vlozime do hlbsieho hrnca. Ochutime korenim, zalejem smotanou rozmiesanou s kecupom, prilejeme troska vody a zakryte dusime na slabom ohni asi…
Kolínka uvaříme v osolené vodě. Mezitím do misky nasypeme všechny druhy nastrouhaného sýra. V pánvi ohřejeme smetanu, přidáme těstoviny a nakonec přisypeme sýr. Opatrně…
Do 2 litrového hrnce jsem si nalila vodu, dala mrkev, jednu na půl rozkrojenou cibuli, stroužek česneku, nové koření, bobkové listy, sójovou omáčku, kuřecí stehno,…
Rybí filety osolíme, posypeme kmínem, zakapeme olivovým olejem a posypeme pokrájenou hlívou. Zakapeme šťávou z citronu a necháme cca 1 hodinu v chladu.Vložíme do…
Maso nameleme, případně můžeme rozmixovat. Špenát pokrájíme na menší kousky a spaříme. Vše smícháme, dáme do menší chlebové formy vyložené pečícím papírem a dáme do…
Vajíčka prošleháme se špetkou soli. Na plátek krkovice dáme plátek sýra a opět plátek krkovice.Do jedné misky nachystáme mouku a do druhé drcené kukuřičné lupínky…
Mleté maso ochutíme solí a pepřem, rozdělíme ho na 8-10 porcí. Naporcujeme i sýr. Maso v dlani lehce rozmáčkneme, položíme na něj porci sýra, uzavřeme a zakulatíme.…
Nejprve si dáme vařit do osolené vody maso. Když je měkké, natrháme ho pomocí vidličky na proužky. Omáčku si připravíme jednoduchým způsobem. Na oleji zpěníme cibuli,…
Den předem namočíme fazole do studené vody a poté je uvaříme doměkka (cca 40-50 minut). Osolíme až uvařené. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a zalijeme…
Večer připravíte, ráno zabalíte: 5 nejrychlejších svačinek nejen pro školáky a tipy, jak si ráno ušetřit čas
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Velikonoční pondělí patří vajíčkům: Proč by měla být červená a čím ještě můžete koledníky pohostit?