Kopřivové košíčky
Recept ještě nebyl hodnocenKopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kopřivy v kuchyni můžeme využít mnoha způsoby: uvařit z nich polévku, špenát, nebo použít jako součást nádivky do košíčků. Listy kopřivy mají mnoho léčivých účinků.…
Chutné placičky připravené ze zbylých rohlíků, vajec, trochu uzeniny a výrazné jarní bylinky – medvědího česneku. Udělají radost jako rychlá svačinka nebo i lehká večeře…
Tipů na bleskové večeře není nikdy dost. Bramborové noky (gnocchi) koupíte hotové v každém obchodě, ale domácí je domácí... Během chvilky k nim snadno vyčarujete…
Venku se pomalu otepluje a s přicházejícím létem ruku v ruce přichází i grilovací sezona. Pokud holdujete rybám, pak neotálejte a připravte lahodného pstruha, krásně…
Špízy do trouby i na gril jsou lahodným pokrmem, který skvěle poslouží při rodinných setkáních či letních grilovačkách. Kombinace šťavnatých kousků kuřecího masa a…
Zeleninové placičky se sýrem, jsou jednoduché na přípravu, zasytí vás, pokud k nim nechcete přílohu, budou výborné i samotné. Připravit si k nim můžete pestrý zeleninový…
Toto lehké a výživné jídlo potěší milovníky zeleniny a zdravého stravování. Svěží kombinace cukety, brokolice a žampiónů je doplněna jemným sýrem cottage, který jí…
Tento recept spojuje oblíbené těstoviny s čerstvými rajčaty, cuketou a mrkví, které se předem orestují s česnekem pro zvýraznění jejich chutí. Směs se následně zasype…
Pokud nevíte, co s velkými, přerostlými cuketami, máme pro vás tip. Vydlabanou cuketu naplněnou okořeněnou směsí sýra a rajčat zapečte v troubě a podávejte nejlépe s…
Zapečená cuketa je další skvělý tip na zpracování přebytků. Její rychlá příprava a následné krátké zapečení v troubě, vám nezabere mnoho času a skvělý oběd nebo večeře…
Tento recept nabízí křupavé rolky plněné lahodnou náplní, které jsou následně osmažené do zlatova. Smažené cuketové rolky jsou ideální jako předkrm, lehká večeře nebo…
Tento klasický recept spojuje vrstvy jemně plátkovaných brambor s chutným mletým masem, které je dochucené cibulí, česnekem a aromatickým kořením. Vše je zapečeno v…
Z konzervy vylijeme olej a doře jej ještě vymačkáme. Tuňáka smícháme s kukuřicí, kápií, prolis. česnekem, solí, pepřem a Eidamem. V toustovači jen zlehka opečeme chléb…
Floru uhnětat s oběma moukami, Lučinou, solí, kořením, práškem do pečiva tak, aby vzniklo těsto konzistencí podobné lineckému, pak ho rozdělit na polovinu a do jedné z…
Do vody dame rozvařit bujon, okořeníme nechame provařit, přisypeme všechny sýry a necháme je rozpustit, potom vlijeme smetanu ještě chvíli provaříme dochutíme a je…
Cuketu omyjeme, oloupeme, podle potřeby vydlabeme jádřinec a nakrájíme po délce na slabé plátky, široké asi 3 cm a dlouhé asi 6 cm. Rajčata omyjeme, žampióny očistíme.…
Hovädzie mäso som umyla, osušila. Nakrájala som ho na 3 plátky. Plátky som naklepala, osolila, okorenila, natrela horčicou a posypala mletou červenou paprikou. Údenú…
2,5 x 2,5 krajíčků toustáku -(vyjde to akorát do dortové krabice) namazat pomazánkou, chleba - dala jsem 3 řady na sebe.obmazala česnekovou pomazánkou ,nahoře česneková…
Šťavnaté žampiony s dokonale rozpuštěným sýrem. Budou skvělé jako malý předkrm nebo jednoduchý hlavní chod. Nebudete k nim potřebovat žádnou přílohu. Jsou syté a dobré. …
Když máme hluboko do kapsy, hodí se nám mít po ruce chutné recepty za pár kaček. Toto švýcarské ražničí patří mezi ně. Sýr se šunkou napíchneme na jehlu a usmažíme v…
Umyté brambory upečeme,ještě teplé podélně rozkrojíme.Prostředky brambor vydlabeme do mísy na máslo,nadrobno nakrájenou cibulku,salám,nať a osolíme.Vše smícháme a…
Smícháme tatarku, pomazánkové máslo, prolisovaný česnek a mletou papriku.Přidáme na kostičky nakrájený šunkový salám, nastrouhaný eidam, přes bramborové kolečko…
Všechno důkladně očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kapii, rajčata, okurku, a čínské zelí nakrájíme na kousky. Salám, vejce a cihlu nakrájíme na kostičky.…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka,osolíme, opepříme,pokapeme olejem a dáme do zapékací mísy. Při teplotě 170-190 st. pečeme asi 18-22 minut. Vepřové kotlety…
Mechový dort je hit! Víte, jak se peče a díky jaké přísadě je tak zelený?
Který sýr je nejlepší do česnečky: Správný výběr sýra zajistí dokonalou chuť i konzistenci, vsaďte na tyhle druhy
Nemůžete se dočkat venkovní grilovačky? Se stolním grilem si užijete parádní grilování i doma kuchyni! Jak jej vybrat?