Pizza, doma obložená
Recept ještě nebyl hodnocenZapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Zapneme troubu na 200°C. Než se rozehřeje, připravíme všechny ingredience. Těsto rozvineme a položíme i s papírem na obdélníkový plech, nejlépe na hlubší s okrajem.Na…
Nejprve si na širší plátky nakrájéme kotletu, každý plátek pak prokrojíme na kapsu, naklepeme. Z trošky oleje, koření si uděláme směs, kterou pak potřeme vnitřek kapsy,…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme. Přidáme nakrájený květák, nasekaný libeček, sůl a pepř a zalijeme vývarem.…
Goudu nastrouháme na jemném struhadle.Přidáme majonézu, kysanou smetanu, jemně nakrájenou šalotku, nasekanou petrželku.Podle potřeby osolíme a přidáme čerstvě umletý…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, přidáme žampiony, osolíme, opepříme a krátce podusíme na lžíci vody.Kuřecí špalíky položíme kůží dolů na pracovní…
Koule můžeme buď péct v troubě - v tom případě troubu zapneme na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Nebo budeme koule smažit v pánvi a troubu nebudeme potřebovat…
Nejprve uděláme tatarku. Do misky nakrájíme nebo nastrouháme najemno okurku a cibulku, přidáme ostatní ingredience a podle chuti přidáme kapary nebo nasekanou ančovičku.…
Čabajky nakrájíme a dáme do kutru, přidáme kapii, nakrájenou goudu a cibuli.Rozsekáme a přidáme hořčici a žervé.Promícháme a pokud je třeba přidáme pepř.
Jednoduchá a rychlá pomazánka bez vaření. Připravíme ji z jemně nastrouhané mrkve a sýrů. Dochutíme solí, pepřem a čerstvou pažitkou a podáváme na oblíbeném pečivu nebo…
Vejce vložíme do vroucí vody a vaříme 7-7,5 minuty. Rychle zchladíme studenou vodou. Pak vejce opatrně oloupeme, žloutky jsou krásně krémové.Do misky nakrájíme cibuli a…
Cibuli, česnek a bramboru oloupeme. Cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky, česnek na tenké plátky a bramboru protlačíme kulatým kráječem na zeleninu.Sýr nastrouháme na…
Ochutnejte placičky z mletého masa zapečené se strouhanými bramborami, nakládanými okurkami, strouhaným sýrem a majonézou. Chutnají skvěle studené i teplé se salátem…
Nasbírali jste jen pár hub a chcete jimi vylepšit svůj pokrm? Naplňte směsí hub, slaniny, cibule a kapie kuřecí řízky. Vytvořené kapsy s lahodnou náplní pak doplňte…
Sýrové placičky ze surovin, které vždy najdeme v lednici, nám vždy zachrání situaci, když potřebujeme rychle něco dodat na stůl. Zeleninový česnekový dresink však povýší…
Křupavé tyčinky nesmí chybět snad na žádné oslavě. Zkuste připravit tyto smažené tyčky z vařených brambor a nastrouhaného sýra. K nim pak můžete podávat dip ze zakysané…
Bramborovými plackami se zelím zajisté potěšíte všechny vaše strávníky. Jejich skvělou chuť dotváří použitá šunková klobása a sýr. Smažení na sádle nám zajistí, že…
Kuřecí prso překrojíme, ale nedokrojíme (rozkrojíme tzv. na motýlka). Vytvoříme větší plát masa, který zlehka naklepeme, osolíme a z vnitřní strany potřeme hořčicí.Na…
Drobné slané pečivo, z tvarohového těsta se šunkou a sýrem, využijete při mnoha příležitostech, ať už jako občerstvení na oslavě, nebo ke snídani. Je jen na vás, jaké…
Připravit vláčnou a nadýchanou omeletu může být pro někoho oříšek, ale s naším receptem to jistě zvládne i kuchař začátečník. Vejce potřebují na pánvi šetrné zacházení,…
Šťavnatá kuřecí stehna, naplněná medvědím česnekem a goudou, dušená s paprikovým ajvarem, si určitě zamilujete. Lehce pikantní a krásně vonící pokrm můžete podávat třeba…
Klasické šťavnaté holandské řízky z mletého masa a sýra můžeme připravit ve zdravější verzi, když vynecháme smažení a místo toho je upečeme. V pekáčku spolu s nimi…
Snadná pomazánka, která má základ z balkánského sýra, bude zpestřením vaší večeře či pohoštění na oslavě. Kromě sýru do ní patří také kapie, šalotka a olej. Dokonalé…
Květák je surovina, z které lze vykouzlit různorodá a velmi chutná jídla. Zapečený květák podle tohoto receptu je jedním z nich. O sytost a lahodnost v tomto pokrmu se…