Špenátové lasagne s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenLasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 397 kJ / 573 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 49,00 g |
– nasycené | 26,00 g |
– nenasycené | 10,70 g |
–– mononenasycené | 10,00 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,20 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Lasagne mají v Itálii, zemi svého původu, stovky variant. Jsou oblíbené pro snadnou přípravu a hlavně pro chutný výsledek vaření. Právě proto se zabydlely i v českých…
Rozehřejeme troubu na 200°. Papriky vložíme do pekáčku, dáme do trouby a pečeme cca 30 minut - až se na nich začnou dělat puchýřky. Horké dáme do sáčku, uzavřeme a…
Plátky masa nenaklepáváme, jen potřeme lehounce olejem a necháme uložené přes noc v chladu. Osolíme je, lehce opepříme a opečeme na další trošce oleje na pánvi.…
Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 °C cca 50…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Máslová dýně je skvělou podzimní kuchyňskou surovinou. Máslová se jmenuje právem. Jemná hmota se hodí jako základ pro chutné omáčky. Ať již k těstovinám, nebo masu.…
Těstoviny jsem si dala vařit podle návodu do velkého množství řádně osolené vody. Asi dvě minuty před dovařením jsem si v pánvi dala osmahnout kostičky guanciale (pokud…
V misce smícháme tavený sýr s čerstvým povoleným máslem (tzn. pokojové teploty) a nastrouháme si na velmi jemném struhadle extra tvrdý sýr parmazánového typu Gran…
Okrájíme slupku řepě, rozpůlíme řepu, nakrájíme na 0,3-0,5cm tlusté půlkolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na "kolečka" 1mm tlustá. Talíř vymažeme olejem, přidáme…
Ve vodě rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme nakynout.Lilek nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a necháme vypotit. Pak…
Očištěné řapíky nakrátíme a krátce (2-3 minuty) povaříme v osolené vodě. Dobře scezené je smočíme v osolených rozšlehaných vejcích a obalíme ve směsi strouhanky a…
Maso jsem si rozkrojila na kousky potřebné velikosti. Měla jsem 2 větší plátky a pár menších. Bylinky jsem si trochu nakrájela a smíchala se strouhanou Gran Moravií a…
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer postrouháme - vše osmažíme na sádle. Přidáme kostky masa, znovu osmažíme, přilijeme víno a vše provaříme i s ním, aby se…
Omyté řapíky nakrátíme na přibližně stejnou velikost a asi 10 minut je povaříme v dost osolené vodě. Scedíme, rozložíme na čistou utěrku a osušíme. Na pánvi rozpustíme…
Troubu zapnout na 180°C. Do plátku masa jsem si udělala kapsy a naplnila je strouhanou Gran Moravií. Maso jsem osolila a opepřila. Dno pekáčku jsem si vymazala a…
Oloupeme lilek a nakrájíme ho na kostičky.Na 2-3 lžících oleje osmahneme stroužek česneku lehce do hněda, přidáme lilek, rajčata a pomalu smažíme. Osolíme a opepříme,…
Smetanu nalijeme do malého rendlíku a pomalu přivedeme k varu. Následně přisypeme nadrobený sýr Gran Moravia a necháme pomalu rozpustit. Jde to pomalu, a proto si po…
Na oleji osmahneme krájenou cibuli, na ní kostičky osoleného a opepřeného masa. Po chvíli přidáme obě krájené papriky, po krátkém orestování přisypeme rýži a celou směs…
Řepu uvaříme v osolené vodě do měkka a po vychladnutí oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Připravíme zálivku ze všech surovin a prošleháme, až se vše dobře spojí…
Vepřové maso rozklepeme a potřeme bazalkovým pestem, poklademe plátky mozzarelly a utvoříme kapsu popř. závitek. Zlehka opepříme. Zprudka opečeme na oleji a podáváme. …
Orestujeme cibulku na másle a ghí. Mezitím nakrájíme čerstvé žampiony, polovinu na půlky a zbytek necháme vcelku. Nakrájíme jednu jarní cibulku, smícháme se žampiony.…
Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9cm jsem si vymazala máslem. V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla…
Nejprve si připravíme dýňové pyré. Malou dýni Hokkaidó rozkrojíme napůl a vnitřek vydlabeme. Vydlabanou dýni nakrájíme i se slupkou na větší kusy, které poklademe na…
Tyto placičky jsou ideální jako lehký hlavní chod, příloha nebo originální svačina. Příprava je jednoduchá a rychlá. Výsledkem jsou křupavé a voňavé placičky, bohaté na…